ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

                               ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
 
Αθήνα 15/4/2014
Εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, την καθαριότητα,

Η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ σε ανακοίνωση της αντί να απαντήσει επί της ουσίας στην κριτική που της κάνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ομοσπονδία, για άλλη μια φορά       «αποφεύγει την ταμπακέρα» ρίχνοντας λάσπη, επιχειρώντας να κρύψει της δικές της «πομπές», τι λένε:

Ότι η πανελλαδική γραμματεία είναι ένα μόρφωμα και παίζει το ρόλο της αντί ομοσπονδίας, ότι την συκοφαντούν χωρίς λόγο, τους κατηγορούν για υπονομευτές των απεργιών και άλλα.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής.

1. Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο εμπόριο αποτελείται από σωματεία και εκλεγμένους συνδικαλιστές που εξέλεξαν 13.000 εργαζόμενοι από τα σωματεία των εργαζομένων, καθιστώντας την 2η δύναμη στην ΟΙΥΕ, δεν είναι εκλεγμένοι με τις ευλογίες της εργοδοσίας όπως τα στελέχη της Αυτ. Παρέμβασης(ΜΕΤΑ) και του Εμείς που εκλέγονται και στηρίζονται από την εργοδοσία (ΠΑΣΥΕ, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ) για να εξυπηρετούν τις κατευθύνσεις και τις αποφάσεις της στο εργατικό κίνημα.

Η Γραμματεία βεβαίως και αναπτύσσει δράση, συντονίζει τους αγώνες των κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων πανελλαδικά, αγώνες ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τις μειώσεις μισθών, τις ατομικές συμβάσεις, την απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά, την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, κατευθύνσεις που προέρχονται από την Ε.Ε., ευαγγέλιο που προσκυνά καθημερινά η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ.

2. Αναφέρουν στην ανακοίνωση ότι πρωτοστατούν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, είναι ψέμα, γιατί, μετά την εξαγγελία της 24ωρης Απεργίας στις 9 ΑΠΡΙΛΗ που ψήφισαν στην ΓΣΕΕ συγκάλεσαν την Εκτελεστική Επιτροπή, ούτε καν την διοίκηση στις 3 ΑΠΡΙΛΗ δηλαδή 6 ημέρες πριν την απεργία για να πάρουν απόφαση για την απεργία, ακολουθώντας την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στην ανοιχτή υπονόμευση της. 

Οι παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία στην ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-                ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) προκήρυξαν απεργία μετά από «αίτημα» σωματείων για τις 13/4/2014, Όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για την οργάνωση, την αντίσταση του κλάδου συνολικά απέναντι στην επίθεση που δέχεται.

Έσυραν ουσιαστικά έναν κλάδο ολόκληρο σε μια απεργία χωρίς απεργούς, εξυπηρετώντας κυρίως τους ανταγωνισμούς μεταξύ των μεγαθηρίων που κάνουν κουμάντο στο κλάδο όπως ο Σκλαβενίτης που στηρίζει και τροφοδοτεί με αντιπροσώπους την Αυτ. Παρέμβαση (ΜΕΤΑ) παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλάζοντας τα «φώτα» στους εργαζομένους, αλλάζοντας τους συσχετισμούς στα συνέδρια της ΟΙΥΕ, του ΕΚΑ, της ΓΣΕΕ.    

3. Ας απαντήσουν με στοιχεία ποια σωματεία από αυτά που ελέγχουν σε όλη την Ελλάδα πήραν απόφαση για την συμμετοχή τους στις απεργίες, ποια συνδικαλιστικά τους στελέχη πήγαν έστω και μια περιοδεία για την προπαγάνδιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Όσο για τις «μαζικές συσκέψεις» που κάνει η ομοσπονδία χρειάζεται να δει κάποιος το παρουσιολόγιο για να καταλάβει ότι εκτός από της δυνάμεις του ΠΑΜΕ που συμμετέχουν σε όλες της συσκέψεις έρχονται κάποια σωματεία από το εμπόριο (βιβλίου χάρτου, Ικέα) και τα εργοδοτικά σωματεία κυρίως από των χώρο τον σούπερ μάρκετ (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) που ποτέ δεν παίρνουν το λόγο, όλα αυτά δεν αποτελούν την πλειοψηφία των σωματείων που επικαλείται η Ο.Ι.Υ.Ε. σε όλη την Ελλάδα.

4. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τόσο στην σύσκεψη των σωματείων αλλά και στην εκτελεστική είπαν ότι αντέχουν να είναι στο δρόμο και τις 52 Κυριακές το χρόνο, η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ δεν έβγαλε άχνα, από πού λοιπόν βγαίνει το συμπέρασμα ότι έχουμε επιφυλάξεις για της απεργίες που αφορούν την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας; 

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΟΙΥΕ είναι υπέρ των αγώνων με πλαίσιο και αιτήματα που να εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, την κλιμάκωσης τους, αγώνες με την οργανωμένη συμμετοχή των εργαζομένων, όχι αγώνες που  υπονομεύονται από αυτούς που τις κηρύσσουν, αγώνες που εξυπηρετούν της ανάγκες των μονοπωλίων και με στόχο την εναλλαγή των διαχειριστών στην κυβέρνηση. 

5. Κατηγορούν επίσης τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΟΙΥΕ ότι τους συκοφαντούμε λέγοντας ότι κατεβαίνουν σε κοινό και ενιαίο ψηφοδέλτιο με την ΔΑΚΕ, την ΠΑΣΚΕ και την φασιστική εγκληματική οργάνωση τις Χρυσής Αυγής.

Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει ας πάνε να κοιτάξουν το ενιαίο ψηφοδέλτιο που πήρε μέρος στις εκλογές του σωματείου και θα διαπιστώσουν ότι σε αυτό το ψηφοδέλτιο όλοι οι «καλοί» χωράνε από την ΔΑΚΕ, την ΠΑΣΚΕ, την ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ(ΜΕΤΑ) και την Χρυσή Αυγή, όλοι αυτοί συνασπίστηκαν όπως είναι η πάγια τακτική τους για να χτυπήσουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και λύσσαξαν επειδή για άλλη μια φορά δεν τα κατάφεραν. 

 

Ένα συμπέρασμα βγαίνει ότι όσο δυναμώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, όσο δυναμώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ομοσπονδία τέτοιες επιθέσεις θα είναι καθημερινό φαινόμενο.
Θα εξακολουθήσουμε :

 
ü Να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου, με δυνάμωμα των συνδικάτων για να γίνουν πιο δυνατοί οι εργαζόμενοι απέναντι στους εργοδότες τα κόμματά τους και το κράτος τους.

ü Να έχουνε μέτωπο ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Έξω οι εργοδοτικοί, οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, τα τσιράκια των εργοδοτών από τα συνδικάτα. Δυνατό ΠΑΜΕ παντού.


               ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΟΥΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου