ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ----ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32----ΤΡΙΤΗ 27/2 10.00-18.00--ΤΕΤΑΡΤΗ 28/2 11.00-19.00--ΠΕΜΠΤΗ 1/3 10.00-18.00--ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/3 10.00-18.00--ΚΥΡΙΑΚΗ 4/3 12.00-20.00---ΣΤΟ ΝΟΤΟΣ(ΤΣΙΜΙΣΚΗ 24) ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/3 10.00-18.00---ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

ΠΣΟ: 1 ΜΑΗ


Σε ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά του 2014 η Γραμματεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας τονίζει:

«STOP στην ανεργία!
Οργάνωση κι αγώνας για αξιοπρεπή δουλειά και ζωή!
Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) στέλνει ταξικό, αγωνιστικό, διεθνιστικό χαιρετισμό στους σχεδόν 90 εκατομμύρια εργαζόμενους μέλη της σε πάνω από 120 χώρες του κόσμου, στο διεθνές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, σε κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο κι εργαζόμενη σε όλο τον πλανήτη και τους καλεί να τιμήσουν αυτή τη μέρα με απεργίες, μαχητικές εκδηλώσεις και διαδηλώσεις.
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την παγκόσμια εργατική τάξη κάτω από επικίνδυνες συνθήκες. Η συνταγή των καπιταλιστικών κυβερνήσεων και των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΕΕ κλπ.) για "έξοδο από την κρίση" είναι ίδια σε κάθε χώρα: Μείωση μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις, αυταρχισμός, λιτότητα, κατάργηση κοινωνικών δικαιωμάτων, ανεργία. Ταυτόχρονα, οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, όπως αυτές που βλέπουμε αυτές τις μέρες στην Ουκρανία πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για την εργατική τάξη και οδηγούν σε ακόμα πιο επικίνδυνες καταστάσεις.
Πρέπει να σημάνει συναγερμός! Αυτές τις μέρες, μέσα από το ILO, εργοδότες και καπιταλιστικές κυβερνήσεις θέλουν να τσακίσουν το δικαίωμα στην απεργία. Γι’ αυτό και πιέζουν να καταργηθεί το "δικαίωμα στην απεργία" από την ερμηνεία της Σύμβασης 87 του ILO. Το δικαίωμα στην απεργία δεν το χάρισε καμία κυβέρνηση και κανένας διεθνής οργανισμός. Το κατάκτησαν οι εργαζόμενοι με τους σκληρούς αγώνες τους και μόνο με τους αγώνες των εργαζομένων θα συνεχίσει να υπάρχει! Η ΠΣΟ απαιτεί: Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και καλεί το διεθνές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να διοργανώσει μαζικές, μαχητικές κινητοποιήσεις για να το υπερασπιστεί.
Η ανεργία σε διεθνές επίπεδο χτυπά αλύπητα την εργατική τάξη και τα παιδιά της, γίνεται μοχλός πίεσης για να δυναμώσει η εκμετάλλευση, ιδιαίτερα στις γυναίκες και στους νέους της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Η ΠΣΟ αυτήν την Πρωτομαγιά καλεί το διεθνές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να παλέψει συνολικά για το ζήτημα της ανεργίας, να παλέψει για την επιβίωση των ανέργων. Να οργανώσει τους ανέργους στα συνδικάτα τους, να απαιτήσει κοινωνικές παροχές, να παλέψει για το δικαίωμα όλων των εργαζομένων σε μόνιμη και σταθερή δουλειά, να αγωνιστεί ενάντια στην ανεργία και τις αιτίες που τη δημιουργούν. Ας ξεκινήσουμε από τη φετινή Πρωτομαγιά την προετοιμασία για τη Διεθνή Ημέρα Δράσης της ΠΣΟ, 3 Οκτώβρη 2014, με κύριο θέμα τον αγώνα ενάντια στην ανεργία. Γιατί η ανεργία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο σύμφυτο με το καπιταλιστικό σύστημα.
Εργαζόμενοι/ες σε όλο τον κόσμο,
Δεν υπάρχει λόγος η εργατική τάξη σήμερα να ζει στη φτώχεια, την ανεργία, να αντιμετωπίζει την πείνα, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να στερείται δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Η ΠΣΟ καλεί τους εργαζόμενους να ενωθούν κάτω από τις σημαίες της ΠΣΟ, να απεργήσουν, να βγουν στο δρόμο και διαδηλώσουν μαχητικά, να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην απεργία, να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για συνδικαλιστικές ελευθερίες και κοινωνικά δικαιώματα.
Το μέλλον της εργατικής τάξης δεν είναι η εκμετάλλευση και η καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η ΠΣΟ κι αυτή την Πρωτομαγιά και κάθε μέρα απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, βασισμένη στο βασικό σύνθημα της "Συμφωνίας της Αθήνας", βασικού πολιτικοσυνδικαλιστικού ντοκουμέντου της ΠΣΟ που ψηφίστηκε από το 16ο Παγκόσμιο Συνδικαλιστικό Συνέδριο το 2011:
"Εργάτες ξεσηκωθείτε!
Ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα,
για κοινωνική δικαιοσύνη και έναν κόσμο
χωρίς εκμετάλλευση!"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου