ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ "ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ"


ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Δουλεμπορικό με μανδύα «σωματείου» στήνει 
η Χρυσή Αυγή

Το φασιστικό μόρφωμα πάει να επαναλάβει το εγχείρημα με τον «αντισύνδεσμο» για να χτυπήσει τους μεταλλεργάτες και τα ταξικά συνδικάτα

Δουλεμπορικό γραφείο με το μανδύα του σωματείου προσπαθεί να στήσει το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και συνολικά στη ναυπηγική βιομηχανία. Για το σκοπό αυτό, έχει εγκριθεί από το ειρηνοδικείο Πειραιά το καταστατικό του «Σωματείου Ελλήνων εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν/Ζ Πειραιά - Κερατσινίου - Δραπετσώνας - Νίκαιας και νήσων», όπως αναφέρει ο τίτλος του.
Στο «άρθρο 5» διευκρινίζεται ρητά ότι μέλη του Σωματείου μπορούν να γραφούν μόνο όσοι «είναι Ελληνες εργατοϋπάλληλοι της Ν/Ζ Ζώνης (...)». Σε άλλο σημείο, γράφεται ότι σκοπός του σωματείου είναι η «προσπάθεια απορρόφησης Ελλήνων εργατοϋπαλλήλων μετάλλου σε αντίστοιχες επιχειρήσεις». Κατά τα άλλα, οι χρυσαυγίτες και οι συνοδοιπόροι τους, προπαγανδίζουν στο καταστατικό του σωματείου τους την «κατάργηση κάθε αθέμιτης και αντικειμενικά αδικαιολόγητης διάκρισης στους όρους αμοιβής και εργασίας και εν γένει στο συμβατικό καθεστώς των εργαζόμενων στον κλάδο»!
Γνωστά τσιράκια της εργοδοσίας
Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Νομού Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, «ομάδα εργοδοτών, σε συνεργασία με τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, προσπαθούν να ιδρύσουν δουλεμπορικό γραφείο, με στόχο τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη μετατροπή των χώρων εργασίας σε σύγχρονα Νταχάου, όπου θα βασιλεύει ο νομός των αφεντικών και δε θα ισχύει κανένα μέτρο προστασίας της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
Θέλουν να μας γυρίσουν πολλές δεκαετίες πίσω και να εξασφαλίσουν ότι με την τρομοκρατία μπράβων της νύχτας, οι εργάτες θα παίρνουν ό,τι τους δίνουν, όποτε τους το δίνουν και με όποιο τρόπο τους το δίνουν.
Για να πετύχουν το σκοπό τους, έχουν επιστρατεύσει δυο - τρεις εργοδηγούς, γνωστά τσιράκια της εργοδοσίας, τη γνωστή "ακομμάτιστη" ομάδα που το 2010 επιχείρησε να διαλύσει το Συνδικάτο μας μέσω του αντισυνδέσμου και ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα με κυκλώματα της νύχτας. Μέσα σ' αυτούς, είναι όλοι όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην εγκληματική ενέδρα θανάτου, εναντίον των στελεχών του Συνδικάτου μας στις 12/9/2013 και την εν ψυχρώ δολοφονία του συναδέλφου (και γιου συναδέλφου) Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18/9/13».
«Τα ονόματα όλων αυτών», υπογραμμίζει το Συνδικάτο, «είναι στη διάθεση μας και σύντομα θα δημοσιευτούν προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων».
Μίσος για τους εργάτες και το ΠΑΜΕ
Για τους στόχους του «σωματείου», είχαν μιλήσει χωρίς περιστροφές οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες, σε εκδήλωση που είχαν διοργανώσει στα γραφεία τους στο Πέραμα, στις 16 Σεπτέμβρη 2013, λίγες μέρες μετά την επίθεση σε βάρος των συνδικαλιστών της Ζώνης στο Πέραμα.
Εκεί, ο Χρ. Κυριτσόπουλος, που ηγείται κάποιου παραμάγαζου της εργοδοσίας στη Ζώνη, δήλωσε: «(...) Εχουμε το δικαίωμα, λοιπόν, κι εμείς να κάνουμε ένα σωματείο και με αυτό το σωματείο, βάσει νόμου, που θα αποτελείται από αρκετά μέλη, θα διαφοροποιήσουμε τα μεροκάματά μας, γιατί η κρίση αυτή που υπάρχει στην Ελλάδα (...) Τα μεροκάματα που παίρναμε πριν δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά, σε σχέση με την κρίση. Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Ελληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για διάφορους λόγους».
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο, προφυλακισμένος σήμερα, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γ. Λαγός, σκύλιασε σε βάρος του ΠΑΜΕ, λέγοντας: «Για την κατάντια αυτή (σ.σ. εννοεί στη Ζώνη) φταίνε - και το δηλώνω ξεκάθαρα γιατί το γνωρίζω πάρα πολύ καλά αυτό - οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, το οποίο εδώ και 10-15 χρόνια, διέλυσε τα πάντα (...) αυτοί οι άνθρωποι έκαναν τρομερές απεργίες για τρομαχτικά ασήμαντα ζητήματα και κατάφεραν να διαλύσουν όλες τις υποδομές που υπήρχαν (...) Θα έρθουν πλοία να γίνουν επισκευές και από κει και πέρα, σιγά σιγά, οι άνθρωποι να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται κανονικά. Αυτή είναι η άποψή μας».
Να απομονωθούν!
Μετά απ' όλα αυτά, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Νομού Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας σημειώνει στην ανακοίνωσή του: «Καλούμε όλους τους μεταλλεργάτες , ανεξάρτητα από την ειδικότητα ή τον εργασιακό χώρο, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγική Βιομηχανίας Ελλάδας, αφού με την ύπαρξη εφεξής ενός πανίσχυρου συνδικάτου, θα μας δοθεί η δυνατότητα το επόμενο διάστημα να παρεμβαίνουμε και να οργανώνουμε με ενιαίο τρόπο και σχέδιο τις μάχες που έρχονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου