ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ε.Κ.ΔΡΑΜΑΣ: ΚΟΙΝΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ (ΣΥΝ)

Κοινή κάθοδο αποφάσισαν στις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Δράμας που γίνονται την Κυριακή 6 Απρίλη, οι δυνάμεις της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μοιράσουν τις έδρες του ΔΣ!

Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα» που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ:
«Αποκαλυπτική είναι η στάση των δυνάμεων του παλιού και του νέου κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού σαν στυλοβάτης της πολιτικής που τσακίζει μισθούς, μεροκάματα, εργασιακές σχέσεις, και προωθείται από όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου είτε σαν συμπολίτευση είτε σαν αντιπολίτευση για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ - Α.Π.) για τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Δράμας αποφάσισαν να κατέβουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο με στόχο το μοίρασμα των εδρών του Δ.Σ. και τον εγκλωβισμό του εργατικού κινήματος του νομού στην λογική της ταξικής συνεργασίας, της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας. Ο Σαβρίδης από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο Συνώλας πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΔΡΑΜΑΣ, και ο Τομπαλίδης υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και η Συμεωνίδου μέλος της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ ΔΡΑΜΑΣ ένωσαν τις δυνάμεις τους. Ιδιαίτερα οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που μόλις λίγες μέρες πριν οργάνωσαν σύσκεψη για την δημιουργία συνδικαλιστικής παράταξης, με στόχο την "αναζωογόνηση" του συνδικαλιστικού κινήματος όπως έλεγαν. Λίγες μέρες μετά έπεσαν οι μάσκες τα βρήκαν με τους "μνημονικούς", τις κυβερνητικές δυνάμεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ. Ο τυχοδιωκτισμός και ο καιροσκοπισμός στο μεγαλείο του.
Κατανοούμε βέβαια ότι οι ηγεσίες αυτών των δυνάμεων έχουν κοινή βάση πάνω στην οποία μπορούν να συμπορευτούν: είναι η συμφωνία πάνω στη στρατηγική της Ε.Ε. και των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι άλλωστε μια "ενότητα" που έχει δοκιμαστεί εδώ και χρόνια στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ, κι αλλού κι έχει τσακίσει το κίνημα, το οδηγεί από ήττα σε ήττα.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουμε πλήρη επίγνωση ότι δίνουμε μάχη δύσκολη για την ανασύνταξη του κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, γιατί γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλος είναι δυνατός και βάζει τρικλοποδιές στο κίνημα. Όμως μόνο με γραμμή σύγκρουσης με τα μονοπώλια και το πολιτικό και συνδικαλιστικό τους προσωπικό δημιουργείται στέρεη ενότητα.
Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.
Αυτή την ενότητα, τέτοιους αγώνες, αυτό το δρόμο, αυτή την προοπτική πρέπει να υπηρετούν τα εργατικά κέντρα , γιατί τότε μόνο είναι όργανα πάλης των εργαζομένων και όχι εργαλεία των αφεντικών και του κράτους.
Συνάδελφοι, ΤΩΡΑ, χωρίς να χάνουμε χρόνο, να πάρουμε καθαρή θέση, τι κοινωνία και τι ζωή θέλουμε καθώς και με τι κίνημα θα τα απαιτήσουμε και θα τα κατακτήσουμε. Μακριά από πρακτικές που καμία σχέση δεν έχουν με την ανάγκη ισχυροποίησης του κινήματος.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να απομονώσουν τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές και με πίστη στον αγώνα και στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης να στηρίξουν τo ψηφοδέλτιο "Ταξική Αγωνιστική Ενότητα" που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί του.
Να δώσουμε ενιαία και αποφασιστικά την μάχη για αλλαγή των συσχετισμών στα πρωτοβάθμια σωματεία και στο εργατικό κέντρο .
ΨΗΛΑ το κεφάλι!
ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη.

Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων» τονίζει η «Ταξική Αγωνιστική Ενότητα» και καλεί στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης και στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου