ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΩΝ LIDL

 

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


           Ε.Κ.Θ. Αριστοτέλους 32, 5ος όροφος, 4ο γραφείο

Τηλ.2310 268-673, 6987697179, 6986075810

Email: enosiemporiothess@gmail.com

http://emporoupallilos.blogspot.gr/


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΩΝ LIDL

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την στάση της εργοδοσίας των super market Lidl, στην κεντρική αποθήκη της Σίνδου Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα:

 • Εδώ και λίγες μέρες κι ενώ υπάρχει επίσημη ενημέρωση για επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοιού σε εργαζόμενο στην αποθήκη της επιχείρησης, η εργοδοσία δεν προχωράει στην διενέργεια μαζικών τεστ στο σύνολο των εργαζομένων στην αποθήκη, καλυπτόμενη πίσω από τα «πρωτόκολλα» του ΕΟΔΥ.

 • Εκτός από το παραπάνω, σε όσους εργαζόμενους της αποθήκης κάνουν το τεστ, επειδή έχουν έρθει τις προηγούμενες μέρες σε επαφή με θετικό

  κρούσμα στο προσωπικό ή οικογενειακό τους περιβάλλον, η εταιρεία δεν καλύπτει τα έξοδα του τεστ κορονοιού με άθλιες δικαιολογίες, κι ενώ συνάδελφοι εργαζόμενοι καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη επειδή έδειξαν ευθύνη απέναντι στην υγεία των δικών τους και των συναδέλφων τους, αφού έχουν ενημερώσει την επιχείρηση.


Είναι εξοργιστικά τα παραπάνω!.

Είναι εξοργιστικά γιατί ενώ τα θετικά κρούσματα του κορονοιού και οι διασωληνομένοι από την ασθένεια στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στις γύρω περιοχές είναι χιλιάδες ενδεικτικά τις τελευταίες μέρες, την ίδια στιγμή η εταιρεία δεν προβαίνει στο πιο απλό μέτρο πρόληψης, την διενέργεια τεστ σε όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης. Η οδηγία του ΕΟΔΥ πίσω από την οποία καλύπτεται η επιχείρηση ,για το ποιος θεωρείται «στενή επαφή» και χρειάζεται να κάνει το τεστ, είναι για γέλια σε έναν χώρο δουλειάς που δουλεύουν 120 άνθρωποι καθημερινά ( ταξινομητές, εξωτερικό συνεργείο, καθαρίστριες, τμήματα παραλαβών, διοικητικό προσωπικό), κάνουν διάλειμμα στους ίδιους χώρους, ταξινομούν εκατοντάδες προϊόντα ο ένας δίπλα στον άλλον κ.τ.λ.

Είναι εξοργιστικά γιατί η επιχείρηση δεν προχωράει στην κάλυψη βασικών αναγκών , όπως είναι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων της, όταν την ίδια στιγμή έχει σκάσει από τα κέρδη και ειδικά τους τελευταίους μήνες με τους τζίρους που ανακοινώνει. Κι όλα αυτά από την δουλειά των εργαζομένων της, στις αποθήκες και στα καταστήματα που έχουν λιώσει στην υπερωρία, ειδικά τις τελευταίες μέρες!

Είναι εξοργιστικά γιατί οι εργαζόμενοι παρακολουθούν καθημερινά «τα βραβεία καλύτερου εργοδότη» και τις πιστοποιήσεις-βραβεία «covid excellent!, που διαφημίζει καθημερινά η εταιρεία στα ΜΜΕ κ.τ.λ. Ενώ ξέρουν ότι ισχύει το αντίθετο στον χώρο δουλειάς τους, που η έκφραση – μέτρο προστασίας « ατομική ευθύνη» έχει γίνει καραμέλα προς τους εργαζόμενους της αποθήκης.

Οι εργαζόμενοι της αποθήκης την ατομική τους ευθύνη την έχουν πάρει και με το παραπάνω, και το αποδεικνύουν καθημερινά με την κουραστική δουλειά τους στην αποθήκη, με το γεγονός ότι γυρνάνε σπίτια τους και στις οικογένειες τους χωρίς να έχει παρθεί κανένα μέτρο προστασίας στον χώρο δουλειάς τους, κι έχοντας βάλει το χέρι στην τσέπη για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους συναδέλφους τους!

Η εταιρεία να αναλάβει την δική της ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους της, αν δεν θέλει ουσιαστικά να επιβεβαιώσει το σύνθημα που δημιουργήθηκε μέσα στις αποθήκες των super market της Γαλλίας πριν λίγους μήνες όταν είχε ξεφύγει η κατάσταση…. Τα κέρδη σας, οι νεκροί μας!


Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων απαιτεί :

 • Εδώ και τώρα μαζικά επαναλαμβανόμενα ανά τακτά χρονικά διαστήματα τεστ για τον κορονοϊό, σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους της αποθήκης στην ΣΙΝΔΟ.

 • Όλα τα τεστ να γίνουν με έξοδα της εταιρείας, κανένας εργαζόμενος να μην βάλει το ΄χέρι στην τσέπη. Να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν κάνει το τεστ, αφού ήρθαν σε επαφή με θετικό κρούσμα.

 • Καθημερινή θερμομέτρηση των εργαζόμενων κατά την είσοδο και την έξοδο από την αποθήκη.

 • Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους της αποθήκης και τα μέσα εργασίας των εργαζομένων (παλετοφόρα, κλαρκ, χώροι εστίασης και αποδυτηρίων).

 • Μηνιαίος έλεγχος από γιατρό εργασίας με ραντεβού για κάθε εργαζόμενο.

 • Άμεση ενημέρωση των εργαζομένων σε περίπτωση θετικού κρούσματος.

 • Καταβολή έκτακτου επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

 • Πλήρης μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη σε όλους τους εργαζόμενους που βγαίνουν σε καραντίνα.

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ LIDL ΖΗΤΑΝΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!

Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου