ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης: ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

              ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ε.Κ.Θ. Αριστοτέλους 32, 5ος όροφος, 4ο γραφείο

Email: enosiemporiothess@gmail.com

"http://emporoupallilos.blogspot.gr/"

Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι,


Για την έξαρση των κρουσμάτων στο Νομό της Θεσσαλονίκης και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν φταίμε εμείς. Οτι περνούσε από τα χέρια μας ως εργαζόμενοι στα πλαίσια ατομικής προστασίας το κάναμε. Όλα τα προηγούμενα χρόνια πληρώναμε στο ακέραιο τις

ασφαλιστικές μας εισφορές, ώστε να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας στο επίπεδο της υγείας, της ασφάλειας στη δουλειά.

Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Τα παραδείγματα δεκάδων κρουσμάτων, η προσπάθεια απόκρυψης τους, η απουσία δωρεάν τεστ covid και τακτικών απολυμάνσεων στους χώρους δουλειάς, σε συνδυασμό με την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία και τα αστικά λεωφορεία μας έχουν φέρει σε αυτή τη θέση. Φαίνεται λοιπόν ποιος είναι τελικά ο υπαίτιος.

Την ίδια στιγμή όμως δείχνουν αποφασιστικότητα και είναι έτοιμοι να νομιμοποιήσουν τις απλήρωτες ώρες δουλειάς που θα δίνονται σε ρεπό όποτε θέλει ο εργοδότης, χτυπούν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, βάζουν εμπόδια στην οργάνωση και αντεπίθεση των εργαζόμενων μέσα από τα σωματεία. Αναρωτιόμαστε γιατί εν μέσω πανδημίας κυβέρνηση και εργοδοσία δείχνουν τέτοια ετοιμότητα και οργάνωση όσον αφορά τα δικαιώματά μας και την οργάνωση μας. Μήπως αυτό είναι που φοβούνται; Η πανδημία χτυπά τους πάντες αλλά η διαχείριση της παίζει στα ζάρια την υγεία των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων.

Η ατομική και συλλογική ευθύνη για τους εργαζόμενους είναι να προστατέψουμε την υγεία μας, τα δικαιώματα μας, τις οικογένειές μας. Ταυτόχρονα να βάλουμε εμπόδιο στα όποια σχέδια πάνε να βαρύνουν τις πλάτες μας. Μην διστάσουμε να απευθυνθούμε στο σωματείο. Όπου πάρθηκαν μέτρα προστασίας, όπου έσπασε η τρομοκρατία των εργοδοτών μας έγινε κάτω από την παρέμβαση του σωματείου! Τα παραδείγματα από τα ΑΒ και τον Σκλαβενίτη δείχνουν τη δύναμη του σωματείου. Είτε δουλεύουμε στο λιανικό εμπόριο και μπούμε σε αναστολή, είτε σε σουπερμάρκετ και συνεχίζουμε σε εντατικούς ρυθμούς, δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση ούτε την ανάπτυξη τους. Είμαστε σε απεργιακή ετοιμότητα, ανά πάσα στιγμή που η κυβέρνηση φέρει το νόμο- ταφόπλακα για συζήτηση στη Βουλή.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Για το λιανικό εμπόριο:


  • Καμία απόλυση, καμία απώλεια εισοδήματος, καμιά αλλαγή σύμβασης με δυσμενέστερους όρους.

  • Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή σε λαϊκή κατοικία για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο. Διαγραφή μέρους χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο.

  • Να εξασφαλιστεί εισόδημα που να ανταποκρίνεται στις οξυμένες ανάγκες για όλους τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή.


Για τα σουπερμάρκετ:

  • Δειγματοληπτικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στο λιανεμπόριο, στα σούπερ μάρκετ, με ευθύνη και έξοδα της εργοδοσίας

  • Απολύμανση των χώρων δουλειάς, από εξειδικευμένο προσωπικό, και όχι από τους εργαζόμενους.

  • Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, να σταματήσει το αίσχος των εργολαβικών καθαριστριών.

  • Μετατροπή των 4ωρων σε πλήρους απασχόλησης.


Μαζί με άλλα σωματεία:

  • επίταξη ιδιωτικών κλινικών και ΜΕΘ

  • ΤΩΡΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

  • Πολλαπλασιασμός των δρομολόγιων του ΟΑΣΘ, για να μειωθεί και η πληρότητα ανα λεωφορείο.


Συντασσόμαστε με τα αιτήματα των παιδιών μας για τάξεις 15 μαθητών, προσλήψεις καθηγητών.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με το σωματείο,6987697179, 6986075810

Θα αναλάβουμε δράσεις το επόμενο διάστημα όπου χρειαστεί, σε οποιονδήποτε χώρο δουλειάς. Μέσα από συνελεύσεις θα πάρουμε συλλογικά τις αποφάσεις μας.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου