ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Αναδείχτηκε ότι παράλληλα με την έξαρση της πανδημίας εξελίσσεται κλιμακούμενη και η επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα (VIDEO)

 Με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση που οργάνωσαν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) και η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 1/11, με θέμα «Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, τους χώρους δουλειάς, τα νοσοκομεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Οι εισηγητές ανέδειξαν ότι παράλληλα με την έξαρση της πανδημίας εξελίσσεται με διαρκώς κλιμακούμενη ένταση και η επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Και τόνισαν ότι μπροστά στην θανατηφόρα εργασιακή ζούγκλα που διαμορφώνεται, οι εργαζόμενοι πρέπει να βρεθούν οργανωμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την προστασία της ζωής και της δουλειάς τους, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των οικογενειών τους. Να βάλουν φρένου στα νέα μέτρα που περιορίζουν ακόμη περισσότερο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τη λειτουργία των σωματείων.

Ο Ηλίας Τζιώνας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Σκλαβενίτη» παρουσίασε στοιχεία σχετικά με την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και μέσα στην περίοδο της πανδημίας, αναδεικνύοντας ότι οι εργαζόμενοι πλήρωσαν και τα κέρδη και την κρίση. Την ίδια περίοδο είπε, οι χώροι εργασίας, εμπορικά καταστήματα, αποθήκες, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία, εργοστάσια παρασκευής τροφίμων, κ.α., έγιναν χώροι διασποράς της πανδημίας. Δουλεύουν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, με την εντατικοποίηση να τσακίζει και τους εργοδότες να μην παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας, των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Ανέδειξε την δύναμη των Συνδικάτων, σημειώνοντας ότι όπου υπήρξε παρέμβαση από τα σωματεία η εργοδοσία αναγκάστηκε να πάρει μέτρα (δείτε εδώ το video). 

Ο Νίκος Αβραμίδης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία και στις επιπτώσεις στα παιδιά. Όπως είπε, τα παιδιά καλούνται να αντιμετωπίσουν τον παραλογισμό των μέτρων που πάρθηκαν από την κυβέρνηση, από τη μία να φοράνε μάσκες και να έχουν αποστάσεις στην αυλή και από την άλλη να κάθονται ανά δύο στα θρανία, να κάνουν μάθημα σε υπόγεια, σε αίθουσες ακατάλληλες ακόμα και για περιόδους μη πανδημίας των 27 ατόμων, χωρίς κατάλληλο αερισμό κ.α. Και ανέδειξε την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών (δείτε εδώ το video). 

Ο Ηλίας Κονδύλης, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Υγείας ΑΠΘ, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των σωματείων στη διάρκεια της επιδημίας, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο αμερικάνικο περιοδικό "ζητήματα υγείας". Όπως είπε, στις ΗΠΑ και στη Μ. Βρετανία το 40% - 50% των θανάτων από κορονοϊό αφορούν ανθρώπους οι οποίοι διαβιούν σε οίκους ευγηρίας. Αυτό που διαπιστώνει η μελέτη είναι ότι σε οίκους ευγηρίας όπου οι εργαζόμενοι ήταν συνδικαλισμένοι, μέλη του σωματείου, οι θάνατοι από κορονοϊό ήταν κατά 30% χαμηλότεροι σε σχέση με οίκους ευγηρίας όπου οι εργαζόμενοι δεν ήταν συνδικαλισμένοι. Και αυτό όπως είπε, συμβαίνει γιατί τα σωματεία διεκδίκησαν και κατάφεραν ως ένα βαθμό να εξασφαλίσουν για τους εργαζόμενους στοιχειώδη μέτρα προστασίας (δείτε εδώ το video).

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου