ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:ΓΙΑ ΤΟΝ… ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΜΕ ΦΛΕΓΟΜΕΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

 

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ε.Κ.Θ. Αριστοτέλους 32, 5ος όροφος, 4ο γραφείο

Τηλ.2310 268-673, 6987697179, 6986075810

Email: enosiemporiothess@gmail.com

http://emporoupallilos.blogspot.gr/


ΓΙΑ ΤΟΝ… ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΜΕ ΦΛΕΓΟΜΕΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Το τελευταίο περιστατικό με τη φωτιά σε λεωφορείο κατά τη διάρκεια δρομολογίου αποτελεί απλά την κορυφή του παγόβουνου στην άθλια κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης μας. Αποτελεί έκφραση του χρόνιου προβλήματος με τα παλαιωμένα λεωφορεία, τα ελάχιστα δρομολόγια ανά γραμμή, κατάσταση που τώρα με την έξαρση της πανδημίας μετατρέπει τα λεωφορεία σε υγειονομικές βόμβες.

Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει το γεγονός ότι για την παραλαβή των

συγκεκριμένων λεωφορείων από το δήμο Θεσσαλονίκης, ως δωρεά του δήμου Λειψίας, στήθηκε ολόκληρη φιέστα στο σταθμό μετεπιβίβασης ΙΚΕΑ! Την ίδια οργή προκαλεί το παιχνίδι με το μπαλάκι των ευθυνών που πετιέται από αρμόδιο σε αρμόδιο για το περιστατικό και η ανάλωση της κουβέντας για το αν κινούνταν εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης!

Έλεος πια! Τα σαπάκια που φορτώθηκε ο ΟΑΣΘ από τη Γερμανία είναι ακατάλληλα για τις συνθήκες της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης και αυτό γιατί έχουν μόνο δυο πόρτες, για το μέγεθος τους έχουν μικρούς κινητήρες –μικρότερους από αυτούς που έχουν τα κανονικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ- και δεν έχουν σύστημα κλιματισμού για τους επιβάτες.

Μόνο οργή προκαλεί το γεγονός πως οι υπεύθυνοι για την κατάσταση των συγκοινωνιών στην πόλη ψάχνουν να βρουν εξιλαστήρια θύματα. Αρνούνται να πάρουν άμεσα μέτρα, όπως την επίταξη των εκατοντάδων τουριστικών λεωφορείων που μένουν ακίνητα, για να καλυφθούν οι ανάγκες μετακίνησης των εργαζόμενων σε συνθήκες πανδημίας. Αντίθετα, μείωσαν τα δρομολόγια!

Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της πόλης και διεκδικούμε:

Άμεση κρατική χρηματοδότηση για την επισκευή όλων των οχημάτων που διαθέτει ο ΟΑΣΘ και ένταξή τους στην κυκλοφορία.

Αγορά σύγχρονων καινούριων οχημάτων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (ηλεκτρικά, φυσικού αερίου, κ.λπ.) που θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα.

Μείωση του ορίου ηλικίας των λεωφορείων στα 12 χρόνια από 23 που είναι σήμερα.

Επίταξη όλων των συγκοινωνιακών μέσων (ΚΤΕΛ, ιδιωτών) για την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών λόγω της πανδημίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου