ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ

 ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ε.Κ.Θ. Αριστοτέλους 32, 5ος όροφος, 4ο γραφείο

Τηλ.2310 268-673, 6987697179

Email: enosiemporiothess@gmail.com

http://emporoupallilos.blogspot.gr/

ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ

ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ


Συνάδελφοι εργαζόμενοι, καταναλωτές.


Η κατάσταση συνολικά αλλά ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ έχει φτάσει στο απροχώρητο. Καθημερινά σε μια σειρά χώρους (Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, LIDL, My Market κλπ) καταγράφονται δεκάδες κρούσματα covid-19. Οι εργοδότες όλο αυτό το διάστημα κρύβονται πίσω από τα ελλιπέστατα πρωτόκολλα και οδηγίες του ΕΟΔΥ ακολουθώντας την ίδια γραμμή με την κυβέρνηση, «όλα είναι ατομική σας ευθύνη, εμείς ότι είχαμε να κάνουμε το κάναμε, για την εξέλιξη της πανδημίας φταίνε οι εργαζόμενοι και ο λαός που δεν προσέχει» με αποτέλεσμα να μην έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο που να διασφαλίζει την υγεία μας.

Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη και ξεκάθαρη. Για όλη αυτή την

κατάσταση, τον συνωστισμό στα λεωφορεία, στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι αλλά η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που έχοντας κριτήριο την λογική κόστους-οφέλους, ρισκάρουν την υγεία μας ακόμα και την ίδια μας την ζωή. Είναι προκλητικοί οι εργοδότες όταν λένε ότι δεν έχουν λεφτά για να κάνουν μαζικά τεστ και απολυμάνσεις την ίδια ώρα που έχουν μπουκώσει στα εκατομμύρια όλο το προηγούμενο διάστημα ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας. Ταυτόχρονα είναι εξοργιστικό και το θράσος της κυβέρνησης την ίδια ώρα που έστω και τώρα δεν παίρνει κανένα μέτρο:


  • Για την αύξηση του στόλου στον ΟΑΣΘ,

  • Για την αποσυμφόρηση των σχολείων

  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών

  • Άνοιγμα ΜΕΘ και νοσοκομείων που οι ίδιοι έκλεισαν (λοιμωδών, παναγία)

Την ίδια ώρα δίνει δικά μας λεφτά στους μεγάλους επιχειρηματίες με πρόσφατο παράδειγμα τα 50 σαράβαλα που αγόρασε έναντι ενός εκατομμυρίου ο δήμος Θεσσαλονίκης και η κυβέρνηση από την Γερμανία, με ένα από αυτά να παίρνει φωτιά στην διάρκεια δρομολογίου. Ταυτόχρονα δίνουν τα διπλά λεφτά στους κλινικάρχες για να παραχωρούν ΜΕΘ κάνοντας πάρτι εκατομμυρίων στις πλάτες του λαού.


Συνάδελφοι. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από το κράτος και τους εργοδότες, αυτό το έδειξε και η ίδια η ζωή. Όλα εξαρτώνται από το πόση πίεση θα τους ασκήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Αυτή είναι η πραγματική ατομική ευθύνη που έχουμε αυτή την στιγμή. Αυτή την ευθύνη έχει αναλάβει και η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης από την αρχή της πανδημίας και καλεί κάθε συνάδελφο αλλά και τους καταναλωτές που δεν αντέχουν άλλο την κοροϊδία της κυβέρνησης και των εργοδοτών να απαιτήσουν εδώ και τώρα:

  • ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων της πρωτοβάθμιας φροντίδας συνολικά. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

  • Άμεση ενημέρωση όλων των εργαζομένων σε κάθε κατάστημα που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα

  • Δωρεάν και τακτικά τεστ στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ

  • Δωρεάν και με ευθύνη της εργοδοσίας, μέτρα ατομικής προστασίας

  • Τακτική απολύμανση όλων των καταστημάτων και των αποθηκών

  • Μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρη

  • Προσλήψεις μονίμου προσωπικού

  • Άδεια με πλήρεις αποδοχές σε εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ LOCKDOWN ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου