-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Καταγγελία της ΄Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης για απόκρυψη κρούσματος στην ΑΒ Βασιλόπουλος

 

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ε.Κ.Θ. Αριστοτέλους 32, 5ος όροφος, 4ο γραφείο

Τηλ.2310 268-673, 6987697179, 6986075810

Email: enosiemporiothess@gmail.com

"http://emporoupallilos.blogspot.gr/"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εταιρία ΑΒ Βασιλόπουλος για απόκρυψη κρούσματος. Πιο συγκεκριμένα σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα σε εργαζόμενο την Τρίτη

27/10/20 και δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση στην πλειοψηφία των εργαζόμενων του καταστήματος από την πλευρά της εταιρίας.

Η όποια ενημέρωση έγινε από στόμα σε στόμα των συναδέλφων και όχι από στέλεχος της εταιρίας. Μάλιστα έπειτα από παρέμβαση μέλους του ΔΣ του σωματείου, για να υπάρξει ενημέρωση και άμεση διενέργεια τεστ και απολύμανσης, τα στελέχη δήλωναν αναρμόδια και μετέθεταν την ευθύνη στους προϊστάμενους τους, καθυστερώντας σημαντικά. Μέχρι και το κλείσιμο του καταστήματος δεν πάρθηκε κανένα μέτρο ενάντια στη διάδοση του ιού.

Είναι προκλητικό το γεγονός ότι όλοι οι συνάδελφοι αγχώθηκαν, ρωτούσαν στα στελέχη πότε θα κάνουν τεστ, αν γίνει απολύμανση και η αντίδραση τους ήταν μόνο η αδράνεια!!!

Την ίδια στιγμή και ενώ γνωρίζουν τα στελέχη για περιπτώσεις εργαζόμενων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή έρχονται καθημερινά σε επαφή με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από το οικογενειακό περιβάλλον, αρνούνται να κάνουν προληπτικά τεστ στους συναδέλφους. Επιπλέον αρκέστηκαν σε μια αναφορά ότι έγινε απολύμανση εν τέλει χωρίς όμως να επιδείξουν κάποιο πιστοποιημένο έγγραφο, ενώ δεν παρέλειψαν ξανά να επικαλεστούν την ατομική ευθύνη.

Τέλος και μετά το κλείσιμο του καταστήματος έγινε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του μέλους του ΔΣ του σωματείου και στελέχους της εταιρίας από την Αθήνα. Το στέλεχος δεν δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζόμενων, αντίθετα αρκέστηκε στο όποιος εργαζόμενος θέλει μπορεί να αναφέρει στον προϊστάμενο του ότι δεν αισθάνεται σίγουρος και μετέπειτα θα ειδοποιηθεί ο γιατρός εργασίας και αυτός θα αποφασίσει αν γίνει το τεστ!!!


Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ακόμα και στο βασικό ζήτημα της υγείας η εταιρία το αντιμετωπίζει με τη λογική του κόστους. Άλλωστε η ίδια η εταιρία ανακοίνωσε πολύ μεγάλους τζίρους με τεράστια κέρδη και την ίδια στιγμή απολύει εργαζόμενους, κλείνει καταστήματα και δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας των εργαζόμενων.

Όμως υπάρχουν οργανωμένα μέλη του σωματείου στο κατάστημα και για αυτό η προσπάθεια απόκρυψης έπεσε στο κενό! Για αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους σε όλα τα σουπερμάρκετ να οργανωθούν στο σωματείο. Να στηθούν επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας σε περισσότερους χώρους δουλειάς.

Επειδή το θέμα δεν είναι ενδοεταιρικό, αλλά κοινωνικό και ιδιαίτερα αφορά τους εργαζόμενους και με αφορμή της έξαρση των κρουσμάτων ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη καλούμε την εταιρία να πάρει θέση:


 • Πότε θα ενημερώσει επίσημα τους εργαζόμενους
 • Πότε θα γίνουν τα δωρεάν τεστ και σε ποιο μέρος και με ποιον τρόπο
 • Πότε θα γίνει απολύμανση σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες
 • Τι μέτρα θα πάρει για την καθημερινή ασφαλή λειτουργία των καταστημάτων.
 • Γιατί δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα οι εργαζόμενοι και το σωματείο
 • Γιατί δεν ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ


ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ


Για ακόμη μια φορά γίνεται εμφανές, πως ο μόνος δρόμος για εμάς τους εργαζόμενους είναι ο οργανωμένος αγώνας μέσα από τα σωματεία μας, για την προστασία της υγείας μας, για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

Να μην μείνει κανένας μόνος του, φοβισμένος, να μην νιώσει κανένας ανήμπορος μπροστά στον εργοδότη του.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 • Εδώ και τώρα ενίσχυση του συστήματος υγείας, των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας υγείας συνολικά
 • Άμεση ενημέρωση όλων των εργαζόμενων σε κάθε κατάστημα που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα.

 • Δωρεάν τεστ, και προληπτικά, στους εμποροϋπαλλήλους
 • Δωρεάν και με ευθύνη της εργοδοσίας, μέτρα ατομικής προστασίας
 • Τακτική απολύμανση όλων των καταστημάτων και των αποθηκών
 • Μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρη.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
 • Άδεια με πλήρεις αποδοχές σε εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδεςΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου