ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης


ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ε.Κ.Θ. Αριστοτέλους 32, 5ος όροφος, 4ο γραφείο
Τηλ.2310 268-673, 6987697179, 6986075810
Email: enosiemporiothess@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με βάση απόφαση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, η εορτή του Αγίου Πνεύματος ορίστηκε ως αργία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 22/19777/10-05-2002 απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Επομένως τα καταστήματα στην πόλη
της Θεσσαλονίκης υποχρεούνται να είναι κλειστά.

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε επαγρύπνηση. Να κάνουν δικής τους υπόθεση το δικαίωμα στην ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο. Καταγγέλλει την στάση πολλών μεγάλων επιχειρηματιών του κλάδου, όπως ο ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, που ενώ γνωρίζουν πολύ καλά για την συγκεκριμένη απόφαση, ενημέρωσαν προσωπικό και πελάτες πως το κατάστημα θα ανοίξει κανονικά. Είναι ξεκάθαρο πως για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου ξεχνάνε συνωστισμό και μέτρα, θέλουν τα καταστήματα ανοιχτά κάθε μέρα, όλη μέρα.

Επίσης καταγγέλλουμε την τακτική δεκάδων επιχειρήσεων να δίνουν με το ζόρι ρεπό και άδεια στους εργαζόμενους για την συγκεκριμένη μέρα, θέλοντας να βγάλουν από την μύγα ξύγκι, να μεταφέρουν άλλο ένα βάρος στις πλάτες των εργαζόμενων.

Η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου πάντα επεδίωκε και θα επιδιώκει την διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου και την απελευθέρωση του ωραρίου, πατώντας βέβαια και στις ατομικές συμβάσεις ή και της μερικής απασχόλησης. Η αργία του Αγ. Πνεύματος δεν είναι κάτι ξεχωριστό. Το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, οι Λευκές Νύχτες, όπως και όλες οι αργίες που είναι προς κατάργηση είναι ο διακαής πόθος των μονοπωλίων του κλάδου.

Η απόφαση της Νομαρχίας εκείνη την περίοδο το 2002, πάρθηκε κάτω από την αποφασιστική πίεση του σωματείου. Αυτό αποδεικνύει ότι μπορούν οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο να επιβάλλουν τις δικές τους ανάγκες.

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης καλεί και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να προβεί στους αρμόδιους ελέγχους για την ημέρα του Αγ. Πνεύματος.
Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο, για να σπάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, να πάψει η αναμονή και η ανάθεση. 
Να επικοινωνήσουν άμεσα με το σωματείο και να καταγγείλουν οποιαδήποτε προσπάθεια χτυπήματος και αυτού του δικαιώματος από την εργοδοσία.

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο των σωματείων στις 11 Ιούνη, στις 7μμ στο Αγ. Βενιζέλου, για Δημόσια Δωρεάν Υγεία, για κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης, για δουλειά με δικαιώματα.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου