ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης:Συμπαραστεκόμαστε στον Αμερικανικό λαό και στην προσπάθειά του «να αναπνεύσει»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης στέκεται αλληλέγγυα στους χιλιάδες διαδηλωτές στις ΗΠΑ, που διαμαρτύρονται για τα ρατσιστικά εγκλήματα, την αστυνομική βία και καταστολή, τις δολοφονίες αφροαμερικανών πολιτών από αστυνομικούς. Καταδικάζουμε τη δολοφονία του 46χρονου άνεργου Τζώρτζ Φλόιντ, από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις, καθώς και τις δολοφονίες διαδηλωτών τις επόμενες μέρες, μετά το κύμα αγανάκτησης που ξέσπασε σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ. 
Όλα αυτά τα περιστατικά των τελευταίων ημερών αποκαλύπτουν τη βαρβαρότητα με την οποία το κράτος της «ελευθερίας και της δημοκρατίας» αντιμετωπίζει φτωχούς εργαζόμενους και άνεργους που διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν για τη ζωή τους, τον εχθρό λαό ενάντια στον οποίο δεν διστάζει να κατεβάσει την εθνοφυλακή και στο στρατό για να τον καταστείλει.
Οι ευθύνες των κυβερνήσεων των ΗΠΑ είναι μεγάλες και διαχρονικές: Τέτοιου είδους εγκλήματα δεν συμβαίνουν μόνο πρόσφατα, με κυβέρνηση του ρεπουμπλικάνου Τραμπ – αλλά και με την προηγούμενη του δημοκρατικού Ομπάμα και όλων των προκατόχων. 
Στη χώρα «υπερδύναμη» οι κοινωνικές ανισότητες είναι τεράστιες. Η ανεργία έχει θεριέψει και η φτώχεια που αγκαλιάζει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, με τη νέα οικονομική κρίση που ξέσπασε. Οι ομαδικοί τάφοι για τους νεκρούς της πανδημίας είναι άλλη μια θλιβερή εικόνα της κατάστασης. Σε αυτά τα αδιέξοδα του συστήματος ο λαός αντιδρά, διεκδικεί, αμφισβητεί.
Συμπαραστεκόμαστε στον Αμερικανικό λαό και στην προσπάθειά του «να αναπνεύσει». Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις λαϊκές διεκδικήσεις και καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης του φυλετικού μίσους, του ρατσισμού και του φασισμού, κάθε απόπειρα να μπουν στο γύψο δικαιώματα και διεκδικήσεις των εργαζομένων.

ΤΟ Δ.Σ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου