ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Αποφασίστηκε συλλαλητήριο στις 11 Ιούνη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 7 μ.μ.

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 11 Ιούνη στις 7 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου, αποφάσισαν πρωτοβάθμια σωματεία από μια σειρά κλάδους που συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία σωματείων
από το χώρο της Υγείας. 
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα συλλαλητήρια εκείνη την ημέρα πραγματοποιούνται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές των σωματείων των νοσοκομείων γύρισαν την πλάτη στην προσπάθεια του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού (την παρεούλα της ΠΑΣΚΕ)  να εμποδίσει την πραγματοποίηση της σύσκεψης και να ορθώσει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους άλλων κλάδων, ακόμη και ανάμεσα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές. 
Εισηγητικά η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ και του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ, και ο Γιάννης Παντουλάρης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκαν στη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού ενάντια στην επιδημία COVID-19, που έδωσαν οι υγειονομικοί αντιμετωπίζοντας μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, εξαιτίας της χρόνιας υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης στο πλαίσιο της εμπορευματοποίησης της Υγείας. Τόνισαν ότι και οι προσλήψεις που έγιναν αφορούν σε επικουρικό προσωπικό και είναι πολύ κατώτερες των αναγκών.
Κάλεσαν σε στήριξη του αγώνα των συμβασιούχων για μονιμοποίηση, σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 11 Ιούνη και σε κλιμάκωση του αγώνα με συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία στις 16 Ιούνη.

Μέσα από τοποθετήσεις που ακολούθησαν από εκπροσώπους εργατικών σωματείων, εκπαιδευτικών, αναδείχθηκαν και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, με απολύσεις, μειώσεις μισθών και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, αλλά και η οξεία επίθεση της κυβέρνησης στο δικαίωμα στη μόρφωση που ξεδιπλώνεται μέσα από το νομοσχέδιο που προωθεί προς ψήφιση.
Αναδείχθηκε ότι απέναντι στην προσπάθεια κυβέρνησης - κεφαλαίου να φορτώσουν τα βάρη και αυτής της κρίσης στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, πρέπει να δυναμώσει η πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, με στόχο την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας.
Απόσπασμα από 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου