ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΗ - ΣΤΙΣ 7μμ - ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ----ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ----ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑ----ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :Να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο της ντροπής για τον περιορισμό των διαδηλώσεων------Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων - Κανένας εργαζόμενος χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα-----Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων - Καμία απόλυση. Καμία δυσμενής μεταβολή των εργασιακών σχέσεων --Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας--- Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις - Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας---- Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια---ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ - ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ--ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΗ - ΣΤΙΣ 7μμ - ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ----ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ------ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ-----========-

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ΠΑΜΕ:Μαζί με τους εργαζόμενους δίνουμε τη μάχη για να μην ξαναπληρώσουμε εμείς το "μάρμαρο".Στην ηγεσία της ΓΣΕΕ ευχόμαστε "καλή επιτυχία" στον αναβαθμισμένο εργοδοτικό και κυβερνητικό της ρόλο!

Η σημερινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε ότι η μόνιμη "καραντίνα", στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία της σε ό,τι έχει να κάνει με την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, εξακολουθεί να υπάρχει και δεν πρόκειται να λήξει!
Αυτή η πλειοψηφία της ενσωμάτωσης και της υποταγής του εργατικού κινήματος
στα εργοδοτικά και κυβερνητικά συμφέροντα "θυμήθηκε" να συνεδριάσει, αφού πλέον έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα, για ένα και μόνο λόγοΓια να επιβεβαιώσει και να επικυρώσει τη συστηματική και ουσιαστική συμφωνία της με τη μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση καθώς και τη στήριξη που τους προσφέρει. Από την αρχή, εξάλλου, είχαν συμφωνήσει ότι "και οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί"!
Συμφωνία και στήριξη που φάνηκε ξεκάθαρα όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν οι εργαζόμενοι μάτωναν στους χώρους δουλειάς με τα αντεργατικά μέτρα που πήραν εργοδοσία και κυβέρνηση, με αφορμή την πανδημία, ενώ την ίδια στιγμή η ηγεσία της ΓΣΕΕ “ίδρωνε” στις τηλεδιασκέψεις με τα αφεντικά και την κυβέρνηση, έκανε πλατφόρμες και επεξεργασίες για την εξειδίκευση και προώθηση των αντεργατικών ΠΝΠ και ταυτόχρονα ειρωνευόταν τους αγώνες των εργαζόμενων, με τη λογική ότι "η πανδημία δεν έχει ταξικό χαρακτήρα" και "εργαζόμενοι και επιχειρήσεις είμαστε στην ίδια βάρκα"!
Αυτή τη δηλητηριώδη για το εργατικό κίνημα λογική επιβεβαίωσαν και σήμερα, δείχνοντας για άλλη μια φορά πόσο αποφασισμένοι είναι να ενισχύσουν το ρόλο τους στο πεδίο του κοινωνικού εταιρισμού, να συνδιαμορφώσουν με την εργοδοσία και την κυβέρνηση το πλαίσιο στήριξης της καπιταλιστικής οικονομίας, να οριοθετήσουν την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων, δηλαδή τη σφαγή τους με το γάντι!
Έτσι, κουβέντα δεν είπαν για τη στήριξη εργατικών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, σε κλάδους όπως ο Επισιτισμός - Τουρισμός, η Υγεία, αλλά και σε επιχειρήσεις όπως η ΛΑΡΚΟ, η ΣΝΑΪΝΤΕΡ, ο ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΣ, για τις απολύσεις στα ιχθυοτροφεία. Κουβέντα δεν είπαν, επίσης, όταν τους θέσαμε το ζήτημα της οικονομικής στήριξης σωματείων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που πρωτοστατήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα για να μείνουν οι εργαζόμενοι όρθιοι, να ακουστεί η φωνή τους, να παλέψουν για την προστασία και υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων τους, της ζωής τους συνολικά, ευχόμαστε στην ηγεσία της ΓΣΕΕ "καλή επιτυχία" στον αναβαθμισμένο εργοδοτικό και κυβερνητικό της ρόλο!
Συνεχίζουμε μαζί με τους εργαζόμενους να δίνουμε τη μάχη για να μην ξαναπληρώσουμε εμείς το "μάρμαρο", για να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές ΠΝΠ, για να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα, για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν απέναντι στον ορατό εχθρό που δεν είναι άλλος από τον καπιταλισμό!
Η κινητοποίηση των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό στις 28 Μάη, οι κινητοποιήσεις πολλών άλλων εργαζομένων και κλάδων, τα συλλαλητήρια που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα αυτό το μήνυμα δίνουν!

https://pamehellas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου