-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ:Υπόμνημα προς το Υπ. Εργασίας, το ΣΕΠΕ και το ΚΕΠΕΚ για τo Attica

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μετά από δεκάδες καταγγελίες συναδέλφων πραγματοποίησε παρέμβαση, στις 15/05/2020 στο πολυκαταστήματα με την επωνυμία “Attica” στη διεύθυνση Πανεπιστημίου 9.
 Σύμφωνα με τις καταγγελίες των συναδέλφων ενώ η διοίκηση
του πολυκαταστήματος είχε επίσημα ανακοινώσει τους καταναλωτές  για την επαναλειτουργία του το Σάββατο 16/5, η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν είχε μέχρι την  Παρασκευή το πρωί 15/5 καμία ενημέρωση για το αν θα εργαστούν ή αν θα επεκταθεί η αναστολή των συμβάσεων τους.  Επίσης κάποιοι συνάδελφοι καλέστηκαν να εργαστούν από της 11/05 στο χώρο του πολυκαταστήματος  για να προετοιμάσουν το άνοιγμά του  χωρίς να έχουν ενημερωθεί  αν έχει γίνει άρση  της αναστολής της σύμβασης τους. Έντονη ανησυχία υπάρχει για το αν και ποιά μέτρα θα πάρει η εργοδοσία για να εξασφαλιστεί η υγεία  όλων των εργαζόμενων και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.  
Η διοίκηση της εταιρείας αφού όλη την εβδομάδα προκλητικά αγνόησε τις παρεμβάσεις μελών της διοίκηση του σωματείου, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο πολυκατάστημα, στην παρέμβαση του σωματείου την Παρασκευή 15/5 ήταν ιδιαίτερα προκλητική.   Στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν έχει ενημερώσει το σύνολο των εργαζόμενων για την επανέναρξη της λειτουργίας του πολυκαταστήματος, τι μέλλει γενέσθαι για το καθεστώς αναστολής των συμβάσεων και τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, είπε “ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ενημερωθεί και αν κάποιος δεν έχει ενημερωθεί είναι γιατί μπορεί λόγω απόρρητου των προσωπικών δεδομένων να μην έχει δώσει στην εταιρεία στοιχεία επικοινωνίας”! Έφτασε μάλιστα στο σημείο να επικαλεστεί ότι  οι συνάδελφοι ψεύδονται! Για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων δήλωσε γενικά  ότι η εταιρεία έχει μεριμνήσει.
 Αυτή τη ¨μέριμνα¨ την διαπίστωσαν τόσο τα μέλη της διοίκησης του σωματείου  κατά την διάρκεια  της παρέμβασης τους όταν είδαν  εργαζόμενους  να εισέρχονται στο χώρο από τη ράμπα της αποθήκης όπου κανονικά γίνονται παραλαβές και επιστροφές εμπορευμάτων ενώ ήταν κατεβασμένα τα ρολά και κλειστές οι θύρες εξόδου – εισόδου. Όσο και οι συνάδελφοι από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του πολυκαταστήματος που αναγκάζονται να κάνουν διάλλειμα και να τρώνε στο πεζοδρόμιο, να  μην υπάρχουν τζάμια και γάντια στα ταμεία και γενικά η τήρηση των μέτρων υγείας επαφίεται κυρίως στην ευθύνη του εργαζόμενου. Ενώ εκατοντάδες καταναλωτές και εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να εξυπηρετούνται από δυο τουαλέτες.
Ζητάμε από όλους τους αρμόδιους φορείς και τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες να πάρουν θέση και να προβούν  άμεσα σε ελέγχους τόσο για την εξασφάλιση των μέτρων υγείας και ασφάλειας όσο και για την εξασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων. 
Απαιτούμε  από τη εργοδοσία του Attica
  • Να μην γίνει καμία απόλυση και να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας 
  • Να γίνεται καθημερινός και τακτικός καθαρισμός του πολυκαταστήματος και των εμπορευμάτων από ειδικά συνεργεία.
  • Να γίνει εφοδιασμός των εργαζομένων με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά.
  • Να εξασφαλιστεί ο φυσικός αερισμός του χώρου.
  • Να εξασφαλιστεί χώρο διαλείμματος που να τηρεί όλα όσα προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία.
  • Να υπάρχει ιδιαίτερη φροντίδα για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  • Να υπάρχει παρουσία του ιατρού εργασίας στο χώρο του πολυκαταστήματος σε μόνιμη βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου