--ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ===> ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

ΔΑΣ S/M "ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ"

Δεν μπορούν και δεν θα το επιτρέψουμε να μετατρέπουν το σωματείο των εργαζομένων σε τσιφλίκι τους, να καταστρατηγούν το καταστατικό του σωματείου, να παραβιάζουν κατάφωρα τις αρχές λειτουργίας που διέπουν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Δεν μπορούν να διαγράφουν στα λόγια όποιον θέλουν, ακόμα περισσότερο εκλεγμένα μέλη
της διοίκησης. Να έχουν την απαίτηση να φύγουμε από το χώρο, λέγοντας πως δεν "ξεκινάει η διαδικασία" αν δεν αποχωρήσουμε, γράφοντας στα "παλαιότερα των υποδημάτων τους" τους δεκάδες συναδέλφους που στήριξαν τη ΔΑΣ ΕΥΣ στις προηγούμενες αρχαιρεσίες
Όταν επιμείναμε να δούμε τα πρακτικά της γενικής συνέλευσης που πάρθηκε η "απόφαση διαγραφής" μας, άλλαξαν τροπάριο, αφού ως γνωστόν αυτή η πλειοψηφία αποφεύγει τις μαζικές διαδικασίες σαν "ο διάβολος το λιβάνι", λέγοντας ότι έχουμε διαγραφεί από μόνοι μας και ότι δεν είμαστε εργαζόμενοι της εταιρείας. Αυτές είναι οι πρακτικές του εργοδοτικού συνδικαλισμού, όσων υπηρετούν τα αφεντικά, μετατρέποντας τα σωματεία σε μηχανισμούς για τον έλεγχο του κινήματος στον κλάδο.
Επειδή δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, θυμόμαστε καλά τι έκαναν τότε που η προηγούμενη εργοδοσία μας έκανε μειώσεις μισθών και κόψιμο επιδομάτων, τι στάση κράτησαν όταν απέλυε μαζικά η “Μαρινόπουλος”, όταν μας καλούσαν να μην κινητοποιηθούμε με μεταμεσονύκτια sms ενώ ήμασταν απλήρωτοι.
Θυμόμαστε πως μας παρέδωσαν άνευ όρων στις αγκαλιές του νέου εργοδότη για να πάνε σήμερα, χωρίς καμία ενημέρωση των εργαζομένων που τάχα εκπροσωπούν, να υπογράψουν μια επαίσχυντη επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση και έναν κανονισμό εργασίας πίσω από κλειστές πόρτες μαζί με το έτερο εργοδοτικό σωματείο του Σκλαβενίτη, κομμένα και ραμμένα στα πλαίσια των μνημονιακών νόμων και των αναγκών της εταιρείας για περαιτέρω ξεζούμισμά μας. Μια σύμβαση που επί της ουσίας μειώνει το βασικό μισθό, εφόσον προβλέπει την ενσωμάτωση των επιδομάτων και εταιρικές παροχές που ανά πάσα στιγμή μπορεί να κοπούν.
Η επίθεση στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι ενορχηστρωμένη από την εργοδοσία βάζοντας μπροστά τα τσιράκια της. Είναι αποδεδειγμένο πως σημαίνει περαιτέρω επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η απάντηση θα δοθεί από την οργάνωση των εργαζομένων στην επιχείρηση και στον κλάδο, από το δυνάμωμα του αγώνα με βάση τις ανάγκες μας κόντρα στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, κόντρα στον εργοδοτικό συνδικαλισμό, αλλάζοντας τους συσχετισμούς μέσα στο κίνημα, ενισχύοντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο Σκλαβενίτη να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 20 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια, δυναμώνοντας τον αγώνα για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου