ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δυναμική αγωνιστική απάντηση στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης για την Κεντρική Μακεδονία δίνουν στη Θεσσαλονίκη Σωματεία και φορείς της περιοχής. Αυτήν την ώρα, είναι σε εξέλιξη η πορεία προς το χώρο πραγματοποίησης του περιφερειακού συνεδρίου, που ολοκληρώνεται, με την ομιλία του πρωθυπουργού.
«Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με
τους εργάτες», «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να' ρθουν τα πάνω κάτω» φωνάζουν οι διαδηλωτές, ενώ στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται το πανό των εργατικών Συνδικάτων, Συλλόγων αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και φοιτητών που γράφει «Ματώσαμε στην κρίση τους, θέλουν να πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους. Οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας».
Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρης) όπου χαιρέτισαν ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, ο οποίος μετέφερε τον αγωνιστικό παλμό των αγροτών της περιοχής και ιδιαίτερα των ροδακινοπαραγωγών που διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μέτρα για την προστασία από τις επιπτώσεις από το εμπάργκο και η Διαμαντούλα Κρητικού, πρόεδρος αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου, σημειώνοντας ότι οι αγρότες και οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την ανάπτυξή τους.
Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Στράτο Κουρτζανίδη, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ ν. Θεσσαλονίκης υπογραμμίζοντας ότι «τα συμφέροντά μας δε μπαίνουν στο ίδια τσουβάλι με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κεφαλαίου και των κομμάτων τους. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στην πολιτική τους, στα καταστροφικά για τις ζωές μας σχέδιά τους. Τώρα οι εργαζόμενοι, να πυκνώσουμε τις γραμμές του οργανωμένου εργατικού  και λαϊκού κινήματος για να δώσουμε την ανάλογη απάντηση». (Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία)
Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες και νέοι με την αγωνιστική τους παρουσία τονίζουν ότι «η δίκαιη ανάπτυξη» που φέρνουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι τσακίζει τη ζωή τους.
Καλούν τους εργαζόμενους να επιλέξουν το δρόμο του αγώνα και της αντεπίθεσης, να πυκνώσουν τις γραμμές του οργανωμένου εργατικού και λαϊκού κινήματος και να βάλουν στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

 Ομιλία του Στρ. Κουρτζανίδη
Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Στράτος Κουρτζανίδης πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ ν. Θεσσαλονίκης σημειώσε:
«Τρίτη μέρα σήμερα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές δεν άφησαν ίχνος αμφιβολίας για το τι ανάπτυξη μας επιφυλάσσουν σε όλα τα επίπεδα.
Μια ανάπτυξη που δείχνει πεντακάθαρα ότι τα κοράκια του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των μεγαλοεργολάβων δεν έχουν καμιά διάθεση να χορτάσουν με όλα αυτά που μας πήραν τα τελευταία χρόνια. Τους άνοιξε παραπάνω η όρεξη με την τρίτη αξιολόγηση και ετοιμάζουν την τέταρτη με άλλα 88 νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Με μια επικίνδυνη κυβέρνηση που δεν έχει κανένα ενδοιασμό να κοροϊδέψει και να εξαπατήσει εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα με στόχο να αποδεχτούν να γίνουν βορά στα συμφέροντα μιας χούφτας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Σε μια περίοδο που η περιοχή μυρίζει μπαρούτι : με την συνέχιση του πολέμου στη Συρία, την πρεμούρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να εντάξει χώρες στη λυκοφωλιά τους, την επιθετικότητα τη Τουρκίας που αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψη στις ΗΠΑ, προωθεί ένα –ένα τα βρώμικα σχέδια τους στην περιοχή. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, ιδρύθηκε για να προστατεύσει το καπιταλιστικό σύστημα. Η ΝΑΤΟική στρατηγική υπόκειται στους κανόνες της συνεχούς επέκτασης των στρατιωτικών δυνάμεων αυτής της εγκληματικής συμμαχίας, ανοίγοντας δρόμους για τα αμερικανικά και τα ευρωπαϊκά μονοπώλια και είναι η δύναμη που ευθύνεται για αναρίθμητα πραξικοπήματα, επεμβάσεις και πολέμους, είναι δυνάμεις που έχουν βάλει το χέρι τους σε όλα τα δεινά του λαού μας,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ ξεδιάντροπα και στα μουλωχτά εμπλέκει τον σακατεμένο από την πολυετή κρίση λαό μας σε κίνδυνο να υποστεί και στρατιωτική σύγκρουση. Μια κυβέρνηση πολύ καλά επιλεγμένη από την αστική τάξη με την ιστορική σφραγίδα ότι θα κάνει την βρώμικη δουλειά με κάθε τρόπο.
Απαιτούμε: Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα.
Οι τοπικοί παράγοντες και αυτοί όλοι τους εκεί στο συνέδριο. Περιφερειάρχες, Δημαρχέοι, όλοι με προτάσεις. Προτάσεις βγαλμένες από τα συρτάρια μεγαλοεπιχειρηματιών που πήραν ζεστό χρήμα από προγράμματα και νόμους και που ακονίζουν τα μαχαίρια τους για νέο φαγοπότι.
Και τα τσιράκια, οι άνθρωποί τους στο εργατικό κίνημα εκεί και αυτοί. Για να υποσχεθούν ότι θα στρώσουν με φτηνό εργατικό κρέας το έδαφος πάνω στο οποίο θα περάσει η ανάπτυξη. Να δηλώσουν με κάθε τρόπο ότι θα υπογράψουν ότι τους ζητήσει ο ΣΕΒ. Ότι θα διατηρήσουν τον κατώτατο μισθό στα άθλια επίπεδα των 586 και 511, ότι θα ακυρώσουν κάθε προσπάθεια των εργαζομένων να οργανωθούν, να διεκδικήσουν. Σιγή νεκροταφείου όπως και στα πρόσφατα μεγάλα ζητήματα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα (κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, ΣΣΕ) τήρησε η πλειοψηφία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ. Ούτε ενημέρωση των εργαζομένων, καμιά συλλογική διαδικασία για την απάντηση του εργατικού κινήματος.
Όλοι αυτοί έχουν μια σημαία, έχουν ένα θεό: πως θα αξιοποιήσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τις περιοχής μας, το λιμάνι, το αεροδρόμιο, τις αποθήκες και τους οδικούς κόμβους, για περισσότερα κέρδη. Πως θα ενισχύσουν της ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων(αυτό εννοούν όταν λένε καινοτομία και εξωστρέφεια), τις μεγάλες δυνατότητες που έχουμε στον αγροτοδιατροφικό τομέα.
"Κεντρική Μακεδονία πύλη συνεργασίας" ονομάζουν την όξυνση των ανταγωνισμών. Η Κεντρική Μακεδονία γίνεται πύλη εισόδου σχεδιασμών ιμπεριαλιστικών κέντρων αλλά και σχεδιασμών της ελληνικής αστικής τάξης. Όλη η Βορ.Ελλάδα είναι στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και υπάρχει σχέδιο να αναβαθμιστεί και άλλο με τη βάση στην Αλεξανδρούπολη. Όλη η περιοχή αναδεικνύεται σε κόμβο αντιθέσεων μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα, μεταξύ ελληνικής και τούρκικης αστικής τάξης για το ποιος θα κυριαρχήσει στα Βαλκάνια. Τι έχει να κερδίσει η εργ.τάξη από αυτό.
Είναι πρόκληση να παρουσιάζουν ως πρότυπα ανάπτυξης τα έργα των Τεμπών με τα διόδια που λίγοι πλέον μπορούν να πληρώσουν και τους επιχειρηματίες να θησαυρίζουν, το μετρό που στοίχισε με εκβιασμούς από κοινοπραξίες πολλαπλάσια, τσάκισε εργατικά δικαιώματα και όταν και αν τελειώσει το εισιτήριο θα είναι πανάκριβο, τον ΟΑΣΘ όπου μειώθηκαν δραματικά τα δρομολόγια με το κόσμο να περιμένει ώρες για να πάει και να γυρίσει από τη δουλειά με οχήματα σαπάκια. Τις μεγάλες επενδύσεις τύπου TAP που υλοποιούνται με χαμηλούς μισθούς και εξοντωτικά ωράρια για τους εργαζόμενους. Της «υγιούς» επιχειρηματικότητας των ΕΛΠΕ που έστησε χαφιέδικο μηχανισμό παρακολούθησης απέναντι σε όσους εκφράζουν ανησυχίες ή κινητοποιούνται για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Την ανάπτυξη την οποία θέλουν αποκαλύπτουν οι τελευταίες εξελίξεις με τις απολύσεις 93 όμηρων με μπλοκάκι για χρόνια εργαζόμενων στην ΕΥΑΘ, η απαξίωση της ΕΒΖ και της ΕΛΒΟ επιχειρήσεις με υποδομές ικανές να ικανοποιήσουν βασικές λαϊκές ανάγκες στην διατροφή και τις μεταφορές συνολικά αλλά και την άμυνα της χώρας μας.
Δεν υπάρχει εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος που δε βιώνει στο πετσί του την «ανάπτυξή» τους. Τη βιώνουν οι συνταξιούχοι με τον αυτόματο κόφτη πάνω από το κεφάλι κάθε μήνα, οι χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι σε εργοστάσια, οι χιλιάδες άνεργοι χωρίς επίδομα, οι δεκάδες νεκροί στα εργοδοτικά κάτεργα, οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο χωρίς ούτε Κυριακή για ξεκούραση, στον τουρισμό χωρίς μια μέρα άδεια, οι χιλιάδες στους ΟΤΑ που οδηγούνται στην ανεργία, οι εκατοντάδες που χάνουν δικαιώματα λόγω ιδιωτικοποίησης (λιμάνι, αεροδρόμιο), οι χιλιάδες που εργάζονται στα εργολαβικά κάτεργα μέχρι εξάντλησης για ένα κομμάτι ψωμί. Θα την βιώσει σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για χρέη στις τράπεζες και το δημόσιο.
Για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, η «δίκαιη ανάπτυξη» θα είναι «μια από τα ίδια και χειρότερα». Φέρνει ακόμα χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα και λιγότερες επιδοτήσεις - ενισχύσεις, πιο ακριβά αγροτικά μέσα και εφόδια και πιο τσουχτερά φορολογικά, ασφαλιστικά και άλλα χαράτσια
Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί επαγγελματίες της πόλης θα συνεχίσουν να τσακίζονται από τη φοροληστεία και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, ενώ παράλληλα θα συμπιέζονται από τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, νέος και νέα, να μην ξεγελαστεί.
Όλοι έχουμε πείρα πως πληρώσαμε τα προηγούμενα χρόνια την κρίση τους, τώρα μας καλούν να πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους.
Όλη αυτή την περίοδο τα συνδικάτα που πήραμε την πρωτοβουλία, οργανώσαμε πλατιά σύσκεψη εργαζομένων, εξελίχθηκε ένα πρόγραμμα δεκάδων επισκέψεων και συζητήσεων σε χώρους δουλειάς. Κάθε κλάδος οργάνώνει την αντεπίθεση του για το ζήτημα των ΣΣΕ πανελλάδικά. Μετά την μάχη των οικοδόμων συνεχίζουμε με την απεργιακή μάχη αύριο στον κλάδο του γάλακτος – τροφίμων και ποτών.
Εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι επαγγελματίες, αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες.
Καμιά εμπιστοσύνη στην πολιτική και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, καμιά εμπιστοσύνη στους τοπικούς φορείς που κάνουν τη βρώμικη δουλειά για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής στην περιοχή μας.
Τώρα χρειάζεται να μην ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση, να μην επιτρέψουμε να τσακίσουν το παρόν και το μέλλον μας με τις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς τους.
Τι μπορεί να περιμένουν τα νέα παιδιά από την καπιταλιστική ανάπτυξη, που έτσι κι αλλιώς μπορεί να έρθει μετά από τόσα χρόνια κρίσης και με τον εργασιακό μεσαίωνα που έχει διαμορφωθεί από όλες τις κυβερνήσεις;
Έχουμε πλούσια πείρα από τα τελευταία χρόνια.
Τα συμφέροντά μας δε μπαίνουν στο ίδια τσουβάλι με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κεφαλαίου και των κομμάτων τους. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στην πολιτική τους, στα καταστροφικά για τις ζωές μας σχέδιά τους.
Τώρα οι εργαζόμενοι, να πυκνώσουμε τις γραμμές του οργανωμένου εργατικού και λαϊκού κινήματος για να δώσουμε την ανάλογη απάντηση.
Βάζοντας φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που είναι συνέχεια των προηγούμενων,  δεν λέμε «περασμένα ξεχασμένα», διεκδικούμε ό,τι μας στέρησαν στη διάρκεια της κρίσης.
Στοχεύουμε τον πραγματικό υπεύθυνο που είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης , των κρίσεων, των πολέμων, της φτώχειας, της ανεργίας, της προσφυγιάς.
Απαντάμε μαζικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των ανθρώπων της στην περιοχή μας.
Εμείς προβάλουμε τις δικές μας ανάγκες και τις διεκδικήσεις που αφορούν:
Παλεύουμε και διεκδικούμε
Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 στους κατώτατους μισθούς.
Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και Παιδεία για όλους. Κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Δημόσια έργα για τις λαϊκές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου