ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!



    Από το 2015 έχουν ξεκινήσει οι καθυστερήσεις των πληρωμών μας. Σήμερα μας χρωστάει 4 μήνες και το δώρο Πάσχα. Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεών μας μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα πλήρωσε το επίδομα άδειας του 2015 και το μισθό Δεκεμβρίου του 2015, τώρα μας οφείλει Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο και το δώρο του Πάσχα. Τα καταστήματα παραμένουν άδεια από εμπορεύματα και τα όποια χρήματα έχουν τα ταμεία δεν ξέρουμε πού πηγαίνουν.
    Την Παρασκευή 13 Μαΐου η επιχείρηση, στην τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, παρουσίασε υπόμνημα σχετικά με την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και το μέλλον της επιχείρησης.
    Στο υπόμνημα η επιχείρηση κατηγορούσε το σωματείο μας, τους εργαζόμενους γιατί παλεύουν για τα αυτονόητα, δηλαδή την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και τις θέσεις εργασίας τους. Επιτέθηκε ιδιαίτερα στους εργαζόμενους που με ασφαλιστικά μέτρα διεκδίκησαν την καταβολή των μισθών τους. Να γίνει, λοιπόν, κατανοητό από όλους ότι:
1. Οι εργαζόμενοι κάναμε υπομονή μήνες τώρα δείχνοντας καλή θέληση.
2. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 της επιχείρησης, την ανάκληση από την πλευρά της εταιρείας της απόφασης αυτής, εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις χρησιμοποιώντας και άλλες μορφές, όπως επίσχεση και ασφαλιστικά μέτρα.
3. Τα μεγάλα χρέη της επιχείρησης δεν δημιουργήθηκαν από τους εργαζόμενους, αλλά από τις επιχειρηματικές τους επιλογές. Είναι αδιανόητο λοιπόν να φορτώνουν τις ευθύνες στους εργαζόμενους.
4. Η δήθεν δέσμευσή τους για καταβολή των δεδουλευμένων ύψους 3.200.000 ευρώ για οφειλόμενους μισθούς 4 μηνών καθώς και του Δώρου Πάσχα δημιουργεί ερωτηματικά όταν η μηνιαία οφειλή, σύμφωνα με τη δήλωση του εκπροσώπου της εταιρείας είναι 1.100.000 ευρώ.             Κοροϊδεύουν όταν δεσμεύονται για εξόφληση του συνόλου των οφειλομένων μέχρι τον Αύγουστο του 2016, δηλαδή θα εξοφλήσουν 7 μισθούς, το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας του 2016 (δεν υπολογίζουμε τον Αύγουστο) μέσα σε διάστημα τριών μηνών, όταν δεν υπάρχει η δυνατότατα τώρα να εξοφληθούν τα 4,5 μηνιάτικα που μας οφείλονται.
5. Την Παρασκευή και κατά τη διάρκεια της συνάντησης δύο καταστήματα της Θεσσαλονίκης έκλειναν, όχι από τους εργαζόμενους, αλλά από τους ιδιοκτήτες που με απόφαση έξωσης σφράγισαν τα καταστήματα. Αυτό θα συνεχιστεί και με άλλα καταστήματα καθώς πολλοί ιδιοκτήτες είναι έτοιμοι να προβούν σε εξώσεις.
6. Όλο το προηγούμενο διάστημα η επιχείρηση μας έδινε ημερομηνίες τόσο για την καταβολή των μισθών όσο και για τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων. Έχει γίνει πλέον ανέκδοτο "Δευτέρα, Τετάρτη ανεφοδιάζουμε, Παρασκευή πληρώνεστε". Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχε δέσμευση, και προφορική και γραπτή, που για ακόμη μια φορά δεν τηρήθηκε.
    Το Υπουργείο Εργασίας από την πλευρά του, πιστό στις επιταγές της εργοδοσίας (όχι μόνο με τα νομοσχέδια που έφερε), όλο το προηγούμενο διάστημα απλά παρακολουθούσε τις εξελίξεις.
Στα αιτήματα του σωματείου για τριμερή συνάντηση δεν απάντησε. Όρισε αμέσως συνάντηση την Παρασκευή 6 Μαΐου μετά από αίτημα του εργοδότη γιατί η "δεινή οικονομική κατάσταση της εταιρείας δυσχεραίνεται από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχει κηρύξει το σωματείο".
    Δεν πήρε θέση στις κατηγορίες που εξαπέλυσε η εργοδοσία στο σωματείο, στους εργαζόμενους, δεν έκανε καμία προσπάθεια να μας προστατέψει.
Στη δεύτερη συνάντηση δεν εξέτασε κανένα στοιχείο από όσα ζήτησε το σωματείο (λογαριασμοί εταιρείας, εμπορικές συμφωνίες, χρέη προς ιδιοκτήτες κ.ά.), ήθελε οπωσδήποτε τη συμφωνία των εργαζομένων στο υπόμνημα της εργοδοσίας, χωρίς να εξετάσει την βασιμότητά του και χωρίς να αποδεχτεί τη θέση των εκπροσώπων των εργαζομένων ότι την τελική απόφαση θα την πάρουν σε    Γενική Συνέλευση.
    Έβγαλε ανακοίνωση πανηγυρίζοντας και επισυνάπτοντας το κατάπτυστο υπόμνημα της εργοδοσίας, για το οποίο επί της ουσίας δεν πήρε θέση. Τα παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες μας εργοδοσία και υπουργείο δεν θα περάσουν.
Η επιλογή μας για συνέχιση των κινητοποιήσεων είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα, για να διαφυλάξουμε και να διεκδικήσουμε τους μισθούς μας αλλά και τις θέσεις εργασίας μας.
   Η εταιρεία μας φλόμωσε με υποσχέσεις και ψέματα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις. Σήμερα θέλουμε λύσεις, να πληρωθούμε όλους τους μισθούς μας.
    Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτό που περάσαμε πριν από 2 περίπου χρόνια επί Αρβανιτίδη.
Να σταματήσει ο εμπαιγμός από την επιχείρηση που εδώ και μήνες προσπαθεί να μας εφησυχάσει, να μας αποκοιμίσει, να κάνει τις κινήσεις της, να εξασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα.
Απαιτούμε:
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Την πλήρη ενημέρωση σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων.
Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις με απεργία και επίσχεση εργασίας το επόμενο χρονικό διάστημα με συγκεντρώσεις μπροστά από τα καταστήματα. Οι εξελίξεις θα συνεχιστούν. Θα τις παρακολουθούμε και με τις αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων θα καθορίζουμε τη στάση και τον αγώνα μας.

Ζητάμε από όλους εσάς να είστε δίπλα μας γιατί όλοι μας έχουμε ανάγκη μια νίκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου