ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»


Καμία συναίνεση, κανένας συμβιβασμός

    Εδώ και 2 μέρες η επιχείρηση διακινεί μια εξουσιοδότηση και ζητά να υπογράψουμε ότι δίνουμε εντολή σε δύο δικηγόρους, προφανώς της εταιρείας, να ασκήσουν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της εταιρείας κατά τη συζήτηση της αίτησης άμεσης επικύρωσης συμφωνίας - εξυγίανσης (άρθρο 106Β).  Στην τελευταία παράγραφο μάλιστα εντός εισαγωγικών αναφέρει και τις ημερομηνίες που θα γίνει η αποπληρωμή των δεδουλευμένων.
   Συναδέλφισσες συνάδελφοι, η υπογραφή αυτής της εξουσιοδότησης σημαίνει συναίνεση στην καταδίκη μας. Τόσους μήνες η εταιρεία μας κοροϊδεύει συστηματικά για τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων και την καταβολή των δεδουλευμένων. Είναι χαρακτηριστικό το ότι ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών από νομούς που οι εργαζόμενοι τόσα χρόνια δεν σήκωσαν κεφάλι και τα       Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων τους εξακολουθούν να βάζουν πλάτη στον εργοδότη.
Τώρα έρχεται και ζητάει να γίνουμε συνένοχοι σ΄αυτό που μας ετοιμάζει. Δεν υπάρχει καμία διασφάλιση, κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι θα αποπληρώσει και ότι δεν θα κουρέψει τις οφειλές, γιατί από την στιγμή που θα γίνει δεκτό το αίτημά της δεν θα μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας γιατί θα έχει ασυλία. Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό τους ότι μόνο μ΄αυτό τον τρόπο θα πληρωθούμε.
    Οι συμφωνίες έχουν γίνει και δεν μας περιλαμβάνουν, πρέπει να τις ανατρέψουμε. Ο εργοδότης μας το μόνο που επιδιώκει είναι να σώσει το τομάρι του. Οι δήθεν ειλικρινείς δεσμεύσεις του έχουν πλέον κριθεί. Τόσα χρόνια εργοδοσία και κυβερνήσεις μας εμπαίζουν. Είναι αντεργατική η στάση του υπουργείου Εργασίας χρόνια τώρα και την τελευταία περίοδο με συμβολή να περάσουν τα παραμύθια της εταιρείας στους εργαζόμενους.
    Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι μ΄αυτά τα τερτίπια θα μας ξεγελάσουν για μια ακόμη φορά. Δεν θέλουν να δείξουν τις συμφωνίες τους γιατί δεν μας περιλαμβάνουν.
Δεν θέλουν να φανερώσουν τι θα γίνει με τους 1.400 εργαζόμενους της εταιρείας.
Δεν θέλουν να βρισκόμαστε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις γιατί θέλουν σιγή ιχθύος στα καταστήματα για να προχωρήσουν το σχεδιασμό τους.
Εμείς όμως θα τους χαλάσουμε τα σχέδια. Δεν θα υποχωρήσουμε. Κατάστημα το κατάστημα, συνάδελφο τον συνάδελφο, θα τους ενημερώνουμε. Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ψηλά το κεφάλι. Αγωνιστείτε για τα δικά σας συμφέροντα. Μην κάνετε κι άλλες θυσίες για τους εργοδότες.
Τα παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες μας εργοδοσία και υπουργείο δεν θα περάσουν.
Η επιλογή μας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα, για να διαφυλάξουμε και να διεκδικήσουμε τους μισθούς μας αλλά και τις θέσεις εργασίας μας.
Η εταιρεία μας φλόμωσε με υποσχέσεις και ψέματα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις. Σήμερα θέλουμε λύσεις, να πληρωθούμε όλους τους μισθούς μας.
Να σταματήσει ο εμπαιγμός από την επιχείρηση που εδώ και μήνες προσπαθεί να μας εφησυχάσει, να μας αποκοιμίσει, να κάνει τις κινήσεις της, να εξασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα.
Απαιτούμε:
  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας
  • Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας
  • Την πλήρη ενημέρωση σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων   

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου