ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ S/M «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Από την κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας

   «Το λουκέτο στα σούπερ μάρκετ "Καρυπίδης" δεν θα γίνει λουκέτο στα σπίτια μας! Καμία αναμονή! Καμία υπομονή!», τονίζει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.  
    Καλεί τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς, τους συνδικαλιστές, τη νεολαία να πάρουν θέση στηρίζοντας τους απλήρωτους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ. Με ψηφίσματα αλληλεγγύης, με συμπόρευση στις κινητοποιήσεις, με υλική βοήθεια μαζεύοντας είδη πρώτης ανάγκης.
    Παράλληλα καλεί την Πέμπτη 12 Μάη σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. έξω από τα δικαστήρια, την μέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζόμενων προς την εργοδοσία.
   Και σε νέα συγκέντρωση την Παρασκευή 13 Μάη στις 10 π.μ. στην Περιφέρεια Ηπείρου, απαιτώντας να πάρει θέση η Περιφέρεια στα δίκαια αιτήματα των απλήρωτων εργαζομένων!
   Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο επισημαίνει:
«Μήνες τώρα οι πάνω από 1.400 εργαζόμενοι πανελλαδικά (πάνω από 40 στα Γιάννενα) στα 131 καταστήματα "Καρυπίδης" (πρώην "Αρβανιτίδης") κάνουν πολλή υπομονή! Κάνουν υπομονή δουλεύοντας απλήρωτοι για πάνω από 4 μήνες. Κάνουν υπομονή περιμένοντας να γεμίσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ για να δουλέψουν. Κάνουν υπομονή περιμένοντας να τηρηθούν οι δήθεν υποσχέσεις της εργοδοσίας.
Τα ψέματά τους τελείωσαν!
Οι τελευταίες δηλώσεις του νομικού εκπρόσωπου της εργοδοσίας ότι “η εργοδοσία κάνει φιλότιμες προσπάθειες, αλλά ...όλα δείχνουν ότι δεν σώζεται...” δείχνει ότι πολύ ανεχθήκαμε την κοροϊδία τους!
Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής!
Πληρώσαμε την κερδοφορία τους! Πληρώσαμε την κρίση τους!
Πληρώνουμε τους ανταγωνισμούς τους!
Φτάνει πια! Και η υπομονή έχει τα όριά της!
Απαιτούμε και δεν κάνουμε βήμα πίσω:
  • Να δοθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα μας, πάνω από 4 μήνες. Την ευθύνη να την πάρουν η κυβέρνηση - το υπουργείο - το κράτος και η εργοδοσία!
  • Να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας για τους πάνω από 1.400 πανελλαδικά.
  • Να δοθούν τώρα έκτακτα επιδόματα στήριξης για όλους τους εργαζόμενους, με ευθύνη της κυβέρνησης, της Περιφέρειας, του Δήμου.
  • Να μην τολμήσουν να κόψουν ρεύμα και νερό απλήρωτων εργαζομένων από τα σούπερ μάρκετ. Να καταργηθούν άμεσα τα δημοτικά τέλη για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Καλούμε:
Σωματεία, Συλλόγους, φορείς, συνδικαλιστές, τη νεολαία να πάρουν θέση στηρίζοντας τους απλήρωτους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ. Με ψηφίσματα αλληλεγγύης, με συμπόρευση στις κινητοποιήσεις, με υλική βοήθεια μαζεύοντας είδη πρώτης ανάγκης.
  • Την Πέμπτη 12 Μάη και ώρα 10.30 έξω από τα δικαστήρια, τη μέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων προς την εργοδοσία.
  • Την Παρασκευή 13 Μάη και ώρα 10.00 στην Περιφέρεια Ηπείρου, απαιτώντας να πάρουν θέση στα δίκαια αιτήματα των απλήρωτων εργαζομένων!
Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, τίποτα δεν θα τους χαρίσουμε!
Όλα τα κατακτήσαμε με αγώνα! Συνεχίζουμε μέχρι τέλους!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου