ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Π.Α.ΜΕ: 2η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Με μαζική και μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε το μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 7 Μάη, στο πλαίσιο του τριήμερου απεργιακού αγώνα ενάντια στο κυβερνητικό ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο.
Οι χιλιάδες διαδηλωτές ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού την Κυριακή 8 Μάη στον ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς που θα γίνει στις 10.30 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου.
«Τσακίζουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο», «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» είναι μερικά από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα, από συνδικάτα, σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, Επιτροπές Αγώνα, συλλόγους, φορείς και οργανώσεις που συμμετείχαν μαζικά στην πορεία.
Νωρίτερα το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ξεκίνησε στο Άγαλμα Βενιζέλου, με συμμετοχή εργαζομένων και άλλων λαϊκών στρωμάτων απ' όλους τους νομούς της Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με πούλμαν.
Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, άνεργοι, γυναίκες, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, μικρέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι έδωσαν βροντερό «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.
Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συναυλία με τραγούδια του αγώνα που τραγούδησαν οι Γιώργος Αετόπουλος, Κώστας Καρπάς, Νίκος Ταλέας και Δημήτρης Αλιστρατινός.
Ακολούθησε χαιρετισμός του Γιάννη Νιβορλή, μέλους του ΔΣ της ΠΟΕΕΠ. Αμέσως μετά στο βήμα της συγκέντρωσης ανέβηκε ο Κυριάκος Τσιαούσης, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Και να ψηφίσουν τα μέτρα που θέλουν, εμείς έχουμε τη δύναμη στην πράξη να τα ανατρέψουμε και θα τα ανατρέψουμε! Αυτά τα μέτρα, όλα όσα ψήφισαν και αυτά που πιθανώς θα ψηφίσουν ξέρουμε πού θα καταλήξουν. Εκεί ακριβώς που θα καταλήξουν τα κόμματά τους, οι φορείς τους και όλο τους το εποικοδόμημα. Στα σκουπίδια της Ιστορίας! Και κλείνοντας να τονίσουμε μόνο το εξής: Στα δικά μας πλάνα χώρος για σκουπίδια δεν υπάρχει! Κάτω τα ξερά σας από τα δικαιώματά μας! Κάτω τα κουλά σας από τις κατακτήσεις μας! Σας το ξαναλέμε: Δεν θα σας περάσει! Εμπρός, λοιπόν, συναγωνιστές έχουμε δρόμο!»


Συνημμενα Αρχεια
PDF icon Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Κ. Τσιαούση

1η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ



Αλληλεγγύη στην εργατική τάξη της Ελλάδας 

από διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Αλληλεγγύη στην εργατική τάξη της Ελλάδας. Αλληλεγγύη στη 48ωρη γενική απεργία 6-7 Μάη, ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα που προωθούν επιχειρηματικοί όμιλοι, ΕΕ, ΔΝΤ και ελληνική κυβέρνηση.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη και τη 48ωρη γενική απεργία 6-7 Μάη στην Ελλάδα, ύστερα από πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα που προωθούν επιχειρηματικοί όμιλοι, ΕΕ, ΔΝΤ και ελληνική κυβέρνηση.
Τα τελευταία χρόνια, ο ελληνικός λαός δέχεται βάρβαρη επίθεση ενάντια στα δικαιώματά του για να διατηρηθεί η κερδοφορία των πολυεθνικών, του μεγάλου κεφαλαίου. Επί χρόνια επιβάλλονται μειώσεις μισθών, απολύσεις, περικοπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μειώσεις συντάξεων, ιδιωτικοποίηση της Υγείας και Παιδείας. Φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργαζόμενους, ανεργία και εργασία-λάστιχο για τους νέους, ενώ οι πολυεθνικές και οι μεγάλες επιχειρήσεις θησαυρίζουν. Με τα νέα μέτρα που προβλέπονται από το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) το καλοκαίρι του 2015, οι παροχές Υγείας γίνονται απρόσιτο εμπόρευμα για τους νέους εργαζόμενους, ενώ τσακίζονται οι συντάξεις. Νέοι φόροι επιβάλλονται στο λαό, ενώ στις επιχειρήσεις δίνονται νέες φοροαπαλλαγές. Ταυτόχρονα προωθούνται αλλαγές στη λειτουργία των συνδικάτων για να εμποδίσουν την αγωνιστική απάντηση των εργατών, να τα κάνουν υποχείρια των αφεντικών.
Απέναντι σε αυτά τα μέτρα το ΠΑΜΕ έχει καλέσει την εργατική τάξη να δώσει μαχητική απάντηση με 48ωρη γενική απεργία 6-7 Μάη.
Οι συνεχείς αγώνες των Ελλήνων εργαζόμενων έχουν ήδη καθυστερήσει τα αντεργατικά μέτρα που επρόκειτο να επιβληθούν από το Δεκέμβρη του 2015. Τώρα, όμως, φτάνει η ώρα μιας μεγάλης μάχης, όχι μόνο για τους Έλληνες εργαζόμενους, αλλά για όλους τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στην εκμετάλλευση και την αδικία.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουμε αυτό το κείμενο εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο μεγάλο αυτό αγώνα των Ελλήνων απεργών. Απέναντι στην αντεργατική επίθεση, η εργατική τάξη απαντά με όπλο την αλληλεγγύη και το διεθνισμό. Στη 48ωρη γενική απεργία στην Ελλάδα, στις 6-7 Μάη, θα είμαστε στο πλευρό σας.
  • Συνδικαλιστικές οργανώσεις
Ιταλία: Ένωση Συνδικάτων Βάσης  - USB
Τουρκία: Συνδικάτο Μεταφορών - Naklyat - Is
Τουρκία: Συνδικάτο Εμπορίου - Υπηρεσιών - Sosyal - Is
Σουηδία: Συνδικάτο Μετρό Στοκχόλμης - SEKO Klubb 111
Ισπανία - Καταλονία: Συνδικάτο INTERSINDICAL - CSC
Ισπανία: Συνδικάτο Συνταξιούχων CSU
Ισπανία - Γαλικία: Συνδικάτο CIG
Ισπανία: Συνδικάτο AST
Ισπανία - Χώρα των Βάσκων: Συνδικαλιστική Οργάνωση LAB
Δανία: Νεολαία Συνδικάτου Βιομηχανίας 3F
Αυστρία: Συνδικαλιστική Οργάνωση ΛΕΦΤ ΜΠΛΟΚ
Τσεχία: Συνδικαλιστική Ένωση Βοημίας, Μοραβίας, Σιλεσίας OSCMS
Ιράκ: Ομοσπονδία Συνδικάτων Ιράκ (FWCUI)
Πακιστάν: Παν-πακιστανική Συνομοσπονδία Συνδικάτων APFUTU
Παλαιστίνη: Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών GUPW
Παλαιστίνη: Συνδικάτο Επικοινωνιών Jawwal
Γαλλία: Συνδικάτο Εργαζομένων στα Τρένα Cheminots de Versailles
Κολομβία: Εθνική Ομοσπονδία Εργαζομένων «FENSUAGRO»
Νότια Αφρική: Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Δημόσιο NEHAWU
και οι διεθνείς οργανώσεις:
Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Συνταξιούχων της ΠΣΟ
Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών της ΠΣΟ
Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Δημοσίου της ΠΣΟ».
Επίσης, μηνύματα αλληλεγγύης στο ΠΑΜΕ έχουν στείλει η
Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία - ΠΣΟ
και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις:
Κύπρος - ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ
Κύπρος - ΠΕΟ
Αλβανία - Συνομοσπονδία Αλβανίας OSPN Patos
Ιταλία - Συνδικαλιστική Οργάνωση SGB
Βραζιλία - Συνομοσπονδία UST
Γκάμπια - Κογκρέσο Εργασίας της Γκάμπια
Πορτογαλία - Γενική Συνομοσπονδία Πορτογαλίας CGTP- In
Ιράν: Σπίτι του Εργάτη
Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Μεταφορών της ΠΣΟ

2 σχόλια:

  1. To KKE για το ασφαλιστικό - φορολογικό
    http://www.902.gr/eidisi/voyli/96204/s-vardalis-apo-29-eos-35-oi-meioseis-ton-syntaxeon-sto-dimosio-video
    https://www.youtube.com/watch?v=nDApF6XCN8U
    https://www.youtube.com/watch?v=DU2p3GhlDLU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σ. ΒΑΡΔΑΛΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
    https://www.youtube.com/watch?v=p2LKaS1Gros

    ΑπάντησηΔιαγραφή