ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ




ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 ΡΙΞΤΕ ΑΚΥΡΟ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΕ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
Η Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αττικής ένα από τα μεγαλύτερα εργοδοτικά σωματεία του κλάδου προχωρά σε εκλογές. 

Προσπάθησαν να κρατήσουν τις εκλογές μυστικές, οι διευθυντές των καταστημάτων διακινούσαν αιτήσεις του συγκεκριμένου σωματείου, έγραψαν εργαζομένους μόνο από συγκεκριμένα καταστήματα του Σκλαβενίτη. 
Οι εκλογές αυτές γίνονται κάτω από τον έλεγχο και την ευθύνη της εργοδοσίας,  άλλωστε η πλειοψηφία των στελεχών της διοίκησης του σωματείου είναι διευθυντικά στελέχη των Σούπερ Μάρκετ.
Στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν 4.552 «εργαζόμενοι» και εξέλεξαν το 2013 για τα συνέδρια της Ο.Ι.Υ.Ε. 46 Αντιπροσώπους, και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας 61 αντιπροσώπους.   
Η Διοίκηση του συγκεκριμένου σωματείου και η εργοδοσία είναι ένα αξεδιάλυτο κουβάρι, στόχο έχουν να παράγουν αντιπροσώπους που στηρίζουν το «ρεαλισμό» των μειωμένων μισθών, την «ανταγωνιστικότητα» και τα κέρδη των επιχειρήσεων, αντιπροσώπων που ακόμα και σήμερα δεν έχουν «βγάλει άχνα» για το μακελειό των χιλιάδων απολύσεων, την απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά στο εμπόριο τα τελευταία χρόνια.
Στηρίζουν την μεγαλοεργοδοσία του κλάδου για να συνεχίσει ανεμπόδιστα την επίθεση που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με μειώσεις μισθών που ξεπερνούν το 40%, με ατομικές συμβάσεις για το συνολικό ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων να έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, την κατάργηση της Κυριακής αργίας, την αύξηση ακόμα περισσότερο της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου.
Χρησιμοποιούν όλο τον μηχανισμό της εργοδοσίας από τους περιφερειάρχες μέχρι τους διευθυντές των καταστημάτων εκφοβίζουν και τρομοκρατούν τους εργαζομένους με μοναδικό στόχο και σκοπό να πάνε να ψηφίσουν σε αυτό το σωματείο.

Ο στόχος τους είναι προφανής:

Επιχειρούν εν όψη του Συνεδρίου της Ο.Ι.Υ.Ε. το 2016 εργοδοσία, παλιός και νέος κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός να διαμορφώσουν πιο ευνοϊκούς συσχετισμούς για να συνεχίσουν το πετσόκομμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στο εμπόριο εξυπηρετώντας από καλύτερες θέσεις τους σχεδιασμούς των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στο κλάδο.  
Τέτοια «σωματεία» είναι απαραίτητα στην εργοδοσία και στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό για να εκπαιδεύουν τους εργαζομένους στην υποταγή, τον συμβιβασμό, την μοιρολατρία, την λογική του «μικρότερου κακού».

Συναδέλφισσες  Συνάδελφοι
Εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουν αποκτήσει εμπειρία  και πείρα από τα εργοδοτικά επιχειρησιακά σωματεία του ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΒ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, ΑΤΤΙΚΑ και των ΑΤΛΑΝΤΙΚ παλαιότερα.
Οι εργαζόμενοι σήμερα δεν έχουν ανάγκη από τέτοια σωματεία, δεν έχουν κανένα κοινό συμφέρον με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) ΕΜΕΙΣ (Πρώην ΠΑΣΚΕ) ΜΕΤΑ (ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) -ΔΑΚΕ που υπέγραψαν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο με μειώσεις μισθών 6,7% καταδικάζοντας 650.000 εργαζόμενους να ζουν με μισθούς πείνας των 643 ευρώ.
Τα σωματεία των εργαζομένων δεν πρέπει να είναι εργαλεία στα χέρια των εργοδοτών αλλά συνειδητή επιλογή των εργαζόμενων, με την συμμετοχή τους στην λειτουργία του σωματείου, στις μαζικές διαδικασίες (Γεν. Συνελεύσεις).
Εκεί θα εκφράζεται η ελεύθερη βούληση των εργαζόμενων, αποτέλεσμα όλων των παραπάνω πρέπει να είναι η ψήφος του που θα την χρησιμοποιεί για την υπεράσπιση των δικών του δικαιωμάτων και όχι για την ασυδοσία των εργοδοτών.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να σκεφτεί και να βγάλει συμπεράσματα για τον ρόλο που παίζει για χρόνια ολόκληρα το συγκεκριμένο σωματείο, στηρίζει τις επιλογές κυβέρνησης και εργοδοσίας εκλέγοντας διευθυντικά στελέχη των εργοδοτών στην Διοίκηση της ΟΙΥΕ, της ΓΣΕΕ. 
Όσα εμπόδια και να βάζουν οι εργοδότες με την βοήθεια εργατοπατέρων και συμβιβασμένων συνδικαλιστών, οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ θα βρουν αργά ή γρήγορα το δρόμο της  αντίστασης της συσπείρωσης και πάλης στα κλαδικά σωματεία που καθημερινά παλεύουν με τις δυνάμεις που έχουν ενάντια στις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Μαζί με τα κλαδικά σωματεία που δεν μπορεί να βάλει η εργοδοσία στο χέρι, να αγωνιστούμε όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, να δώσουμε όλες μας της δυνάμεις σήμερα και όχι τη «Δευτέρα Παρουσία» να δουλεύουμε 8 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα, 40ωρο με σταθερή και μόνιμη δουλειά, να καταργηθούν όλες οι ευέλικτες μορφές εργασίας δηλαδή η μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και 8 ώρες, να αμείβονται όλοι οι εργαζόμενοι στο εμπόριο με βασικό μισθό 920 ευρώ. 

Μόνο με αγώνα, οργάνωση και συλλογική δράση θα αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς τους.  Στους τόπους δουλειάς να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, να αναμετρηθούμε με την εργοδοσία, να βάλουμε εμπόδια σε όλα αυτά που σχεδιάζουν κυβέρνηση, εργοδοσία, παλιός και νέος κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, για να μη γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας δούλοι των 21ο αιώνα.
                                                            

                                                                                 
               ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΟΥΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
                     

2 σχόλια:

  1. Τσιράκια της εργοδοσίας ήταν η ΔΑΚΕ (ΝΔ) και ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) τώρα τσιράκια του έγιναν και το ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ).
    Το σωματείο τροφίμων όπως και τα επιχειρησιακά, Σκλαβενίτη, βασιλόπουλου και Βερόπουλου είναι αυτά που βγάζουν το ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) πρώτη δύναμη στην ΟΙΥΕ.
    Και τα 4 «σωματεία» είναι ο ορισμός του εργοδοτικού συνδικαλισμού.
    ΕΛΑΣ - ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα «σωματεία» μαγειρεύουν την πλειοψηφία στην ΟΙΥΕ.
    Αυτή η πλειοψηφία υπέγραψε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο με μειώσεις μισθών 6,7% καταδικάζοντας 650.000 εργαζόμενους να ζουν με μισθούς πείνας των 643 ευρώ.
    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή