ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΚΚΕ ΕΡΩΤΗΣΗ





Ερώτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων στην επιχείρηση «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ» κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.
Αναλυτικά η Ερώτηση:

«Θέμα: Προβλήματα εργαζομένων στην επιχείρηση "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ".
Η εργοδοσία της επιχείρησης "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ" συνεχίζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής τους δράσης.
Έπειτα από την ενέργειά της να καλέσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ, θορυβημένη από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σε κινητοποίηση στο κατάστημα "Καρφούρ" στο εμπορικό κέντρο "Μακεδονία" στη Θεσσαλονίκη, σειρά παίρνουν οι εκδικητικές απολύσεις.
Συγκεκριμένα, απολύθηκε εργαζόμενη από υποκατάστημα της επιχείρησης στην Καβάλα. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας, πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη καθώς η εργαζόμενη πρωτοστάτησε στην πραγματοποίηση συσκέψεων του σωματείου με εργαζόμενους από το "Μαρινόπουλο", σε μια προσπάθεια να οργανωθούν οι εργαζόμενοι ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της επιχείρησης.
Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση πραγματοποιούν πολύμορφες κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και την άμεση επαναχορήγηση των επιδομάτων γάμου και διαχειριστικών λαθών, τα οποία η επιχείρηση περιέκοψε, παρά το γεγονός ότι παρουσιάζει τεράστια κερδοφορία.
Η επιχείρηση παρόλο που το 2013 εμφάνισε τζίρο 1,2 δισ. ευρώ, άνοιξε δεκάδες καταστήματα στα Βαλκάνια, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων προχώρησε σε μειώσεις μισθών 6,7%.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
·                                 Να ανακληθεί η εκδικητική απόλυση της εργαζόμενης στο υποκατάστημα στην Καβάλα.
·                                 Να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση στο Εμπόριο χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά των μισθών στα προ της μείωσης επίπεδα από το αίτημά τους.
·                                 Να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων».

3 σχόλια:

  1. Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που πάντα είναι στο πλευρό των εργαζομένων.
    Ενισχυμένο ΚΚΕ, ενισχυμένη η πάλη του εργαζομένου και του μικρομεσαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KKE δυνατό στην βουλή και στο εργάτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψήφο στο ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή εργατική αντιπολίτευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή