--!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ !!! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 12.00ΜΜ !!!! Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ- ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN .. !!!! ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΝ ΟΣΕ..!!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ..!!! Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ--ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ---ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Π.Α.ΜΕ

          Ευρωπαϊκή Σύσκεψη εργαζομένων στο εμπόριο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ευρωπαϊκής σύσκεψης των εργαζόμενων στις πολυεθνικές στο εμπόριο που έγινε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, στις Βρυξέλλες και στην οποία συμμετείχαν τα συνδικάτα του Βελγίου, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Κύπρου, της Τσεχίας και της Τουρκίας.
Ο σκοπός της σύσκεψης ήταν να αλληλοενημερωθούμε για τις εξελίξεις, να ανταλλάξουμε απόψεις και πείρα για την οργάνωση της δράσης μας και να συζητήσουμε κοινές πρωτοβουλίες που μπορούμε να πάρουμε.
Από τη σύσκεψη βγαίνουν ορισμένα κοινά συμπεράσματα όπως:
  • Η αντιλαϊκή επίθεση κλιμακώνεται σε όλα τα κράτη, είτε έχουν μνημόνια είτε δεν έχουν
  • Κατακτήσεις και θεμελιώδη δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, παίρνονται τώρα πίσω με δικαιολογία «την έξοδο από την κρίση». Οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις, στη δημόσια Υγεία, Παιδεία, η μαζική ανεργία, η μείωση των μισθών και των συντάξεων δεν έχουν προσωρινό, αλλά μόνιμο χαρακτήρα.
Στην σύσκεψη συμφωνήσαμε σε ορισμένες κοινές δράσεις που θα βοηθήσουν να κάνουμε τον αγώνα μας πιο αποτελεσματικό. Όπως:
  • Καταρχήν πιστεύουμε ότι πρέπει να δυναμώσουν οι σχέσεις ανάμεσα στις οργανώσεις. Να υπάρχει συχνή ανταλλαγή πληροφοριών για τις εξελίξεις στις χώρες, και πως σε κάθε χώρα αντιμετωπίζουμε την επιθετικότητα του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων του, της Ευρωπαϊκής ένωσης.
  • Να έρθουμε σε επαφή και με άλλα συνδικάτα του κλάδου. Στόχος μας είναι η δημιουργία αγωνιστικού πόλου του συνδικαλιστικού κινήματος στον κλάδο του εμπορίου.
  • Να διαμορφώσουμε πλαίσιο κοινής πάλης για να συντονίσουμε κοινούς αγώνες για την Κυριακάτικη αργία, το ωράριο λειτουργία των καταστημάτων, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι εργασιακές σχέσεις στο κλάδο του εμπορίου.
Η ευρωπαϊκή σύσκεψη για τους εργαζόμενους στις πολυεθνικές στο εμπόριο αποφάσισε:
1. Μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους που απεργούν στη COCA COLA στην Ελλάδα.
2. Μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στις μεταφορές στη Μεγάλη Βρετανία που είναι σε κινητοποιήσεις.
3. Μήνυμα αλληλεγγύης στους αγρότες της Ελλάδας που είναι σε κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου