--!!! ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!--Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ---ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!--ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!.--ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ--ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ---ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ---ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ========-

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Π.Α.ΜΕ

          Ευρωπαϊκή Σύσκεψη εργαζομένων στο εμπόριο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ευρωπαϊκής σύσκεψης των εργαζόμενων στις πολυεθνικές στο εμπόριο που έγινε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, στις Βρυξέλλες και στην οποία συμμετείχαν τα συνδικάτα του Βελγίου, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Κύπρου, της Τσεχίας και της Τουρκίας.
Ο σκοπός της σύσκεψης ήταν να αλληλοενημερωθούμε για τις εξελίξεις, να ανταλλάξουμε απόψεις και πείρα για την οργάνωση της δράσης μας και να συζητήσουμε κοινές πρωτοβουλίες που μπορούμε να πάρουμε.
Από τη σύσκεψη βγαίνουν ορισμένα κοινά συμπεράσματα όπως:
  • Η αντιλαϊκή επίθεση κλιμακώνεται σε όλα τα κράτη, είτε έχουν μνημόνια είτε δεν έχουν
  • Κατακτήσεις και θεμελιώδη δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, παίρνονται τώρα πίσω με δικαιολογία «την έξοδο από την κρίση». Οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις, στη δημόσια Υγεία, Παιδεία, η μαζική ανεργία, η μείωση των μισθών και των συντάξεων δεν έχουν προσωρινό, αλλά μόνιμο χαρακτήρα.
Στην σύσκεψη συμφωνήσαμε σε ορισμένες κοινές δράσεις που θα βοηθήσουν να κάνουμε τον αγώνα μας πιο αποτελεσματικό. Όπως:
  • Καταρχήν πιστεύουμε ότι πρέπει να δυναμώσουν οι σχέσεις ανάμεσα στις οργανώσεις. Να υπάρχει συχνή ανταλλαγή πληροφοριών για τις εξελίξεις στις χώρες, και πως σε κάθε χώρα αντιμετωπίζουμε την επιθετικότητα του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων του, της Ευρωπαϊκής ένωσης.
  • Να έρθουμε σε επαφή και με άλλα συνδικάτα του κλάδου. Στόχος μας είναι η δημιουργία αγωνιστικού πόλου του συνδικαλιστικού κινήματος στον κλάδο του εμπορίου.
  • Να διαμορφώσουμε πλαίσιο κοινής πάλης για να συντονίσουμε κοινούς αγώνες για την Κυριακάτικη αργία, το ωράριο λειτουργία των καταστημάτων, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι εργασιακές σχέσεις στο κλάδο του εμπορίου.
Η ευρωπαϊκή σύσκεψη για τους εργαζόμενους στις πολυεθνικές στο εμπόριο αποφάσισε:
1. Μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους που απεργούν στη COCA COLA στην Ελλάδα.
2. Μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στις μεταφορές στη Μεγάλη Βρετανία που είναι σε κινητοποιήσεις.
3. Μήνυμα αλληλεγγύης στους αγρότες της Ελλάδας που είναι σε κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου