--!!! ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!--Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ---ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!--ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!.--ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ--ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ---ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ---ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ========-

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΚΚΕ ΕΡΩΤΗΣΗ

Ερώτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων στην επιχείρηση «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ» κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.
Αναλυτικά η Ερώτηση:

«Θέμα: Προβλήματα εργαζομένων στην επιχείρηση "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ".
Η εργοδοσία της επιχείρησης "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ" συνεχίζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής τους δράσης.
Έπειτα από την ενέργειά της να καλέσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ, θορυβημένη από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σε κινητοποίηση στο κατάστημα "Καρφούρ" στο εμπορικό κέντρο "Μακεδονία" στη Θεσσαλονίκη, σειρά παίρνουν οι εκδικητικές απολύσεις.
Συγκεκριμένα, απολύθηκε εργαζόμενη από υποκατάστημα της επιχείρησης στην Καβάλα. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας, πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη καθώς η εργαζόμενη πρωτοστάτησε στην πραγματοποίηση συσκέψεων του σωματείου με εργαζόμενους από το "Μαρινόπουλο", σε μια προσπάθεια να οργανωθούν οι εργαζόμενοι ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της επιχείρησης.
Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση πραγματοποιούν πολύμορφες κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και την άμεση επαναχορήγηση των επιδομάτων γάμου και διαχειριστικών λαθών, τα οποία η επιχείρηση περιέκοψε, παρά το γεγονός ότι παρουσιάζει τεράστια κερδοφορία.
Η επιχείρηση παρόλο που το 2013 εμφάνισε τζίρο 1,2 δισ. ευρώ, άνοιξε δεκάδες καταστήματα στα Βαλκάνια, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων προχώρησε σε μειώσεις μισθών 6,7%.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
·                                 Να ανακληθεί η εκδικητική απόλυση της εργαζόμενης στο υποκατάστημα στην Καβάλα.
·                                 Να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση στο Εμπόριο χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά των μισθών στα προ της μείωσης επίπεδα από το αίτημά τους.
·                                 Να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων».

3 σχόλια:

 1. Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που πάντα είναι στο πλευρό των εργαζομένων.
  Ενισχυμένο ΚΚΕ, ενισχυμένη η πάλη του εργαζομένου και του μικρομεσαίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. KKE δυνατό στην βουλή και στο εργάτη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ψήφο στο ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή εργατική αντιπολίτευση

  ΑπάντησηΔιαγραφή