ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΚινητοποίηση πραγματοποίησε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ  το πρωί της Παρασκευής 8 Γενάρη στο κεντρικό υποκατάστημα του ΙΚΑ στην οδό Αριστοτέλους.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ανάρτησαν γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου του ΙΚΑ στο οποίο αναγράφεται: «Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου. Να μην περάσει το νέο έγκλημα. Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Απαντάμε με μεγάλη απεργία στον αντιασφαλιστικό όλεθρο».

Με συνθήματα και ανακοινώσεις ενημέρωσαν τους ασφαλισμένους και τους περαστικούς για το περιεχόμενο του κυβερνητικού σχεδίου για το Ασφαλιστικό, για τις θέσεις του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση και την αναγκαιότητα μαζικής οργάνωσης του αγώνα για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα κυβέρνησης - κεφαλαίου.
Στην διάρκεια της κινητοποίησης μίλησε ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ επισημαίνοντας την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για να μην περάσει το σχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και να ανέβουν οι ρυθμοί της προετοιμασίας της απεργίας. Σε αυτή την κατεύθυνση η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ από αύριο ξεκινά πρόγραμμα περιοδειών, εξορμήσεων, συσκέψεων κλπ. στην ΒΙΠΕ, σε εργασιακούς χώρους, σε χώρους μαζικής συνάθροισης της νεολαίας προκειμένου να γίνει πλατιά ενημέρωση για το περιεχόμενο του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης και της ανάγκης μαζικής, αποφασιστικής, ταξικής απάντησης.ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
«Όλοι στον αγώνα! - Στο νέο έγκλημα κανείς συμβιβασμός»


Πολύωρη μαζική διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν σήμερα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ενάντια στα μέτρα - χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση που προωθεί η κυβέρνηση.
Δεκάδες διαδηλωτές, εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 8 π.μ. έξω από το Μαξίμου, ενώ ξεδίπλωσαν πανό του ΠΑΜΕ στέλνοντας το μήνυμα:
«Όλοι στον αγώνα! Στο νέο έγκλημα κανείς συμβιβασμός», «Πάρτε πίσω το σχέδιο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό».
Οι διαδηλωτές παρέμειναν στην οδό Ηρωδου Αττικού, μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου  και τα συνθήματα έπεφταν «βροχή», τραβώντας την προσοχή και προκαλώντας την επιδοκιμασία των διερχόμενων οδηγών.
«Μ' αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Για την εργατιά δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», «Οι εισφορές δεν είναι των εργοδοτών, είναι ο ιδρώτας των εργατών», «Θέλουμε ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο». 
Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.
Όταν η πορεία που είχε ξεκινήσει από το υπουργείο εργασίας, παρά την αστυνομική βία και καταστολή, έφτασε στην συμβολή της Β. Σοφίας και της Ηρώδου του Αττικού, οι συγκεντρωμένοι έξω από το Μαξίμου, ενώθηκαν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές.2 σχόλια:

 1. Για τη νέα χρονιά ευχόμαστε μόνο υγεία.
  Τα υπόλοιπα τα διεκδικούμε.
  Με το ΠΑΜΕ!!!
  ΔΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εργαζόμενη- εργαζόμενε στο εμπόριο
  Η κομματική οργάνωση «εμπορίου» του ΚΚΕ , σε καλεί :
  την Κυριακή 10 Ιανουαρίου ώρα 6μμ , στο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης,
  σε σύσκεψη –συζήτηση με θέμα:
  Οι εξελίξεις στον κλάδο του εμπορίου και οι θέσεις του ΚΚΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή