ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Π.Α.ΜΕ: Σ.Τ. ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ



«Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο. Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο!» τονίζει το ΠΑΜΕ, το οποίο την Τετάρτη το μεσημέρι παρουσίασε σε ανοιχτή συνέντευξη Τύπου το πρόγραμμα δράσης του, ώστε να αποτραπεί το νέο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Την εισήγηση έκαναν ο Θανάσης Γκώγκος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, και ο Θωμάς Κακκαβάς από την ομάδα Ασφαλιστικού του ΠΑΜΕ.
Επίσης, μίλησαν ο Αντώνης Κουρούκλης από την ΠΟΠΟΚΠ, ο Γιάννης Ντουνιαδάκης από την Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Γιώργος Κυριακόπουλος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΙΚΑ, ο Παναγιώτης Παλιούρας, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΓΑ, ο Δημήτρης Τζαμουράνης από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, ο Αντώνης Αντανασιώτης από τους δικηγόρους, ο Μανώλης Ραλλάκης γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Ηλίας Σιώρας από την ΕΙΝΑΠ, ο Θανάσης Καλαμπαλίκης πρόεδρος της ΟΒΣΑ και ο Χάρης Σμυρνιώτης πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΙΓΜΕ .
Την επόμενη βδομάδα, το ΠΑΜΕ καλεί σε παλλαϊκά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, ενώ ήδη έχουν αρχίσει και πυκνώνουν οι δραστηριότητες και οι κινητοποιήσεις από αρκετούς κλάδους με κινητοποιήσεις, πικετοφορίες και εξορμήσεις. «Όλη αυτή η δραστηριότητα ανά κλάδο πρέπει να κορυφωθεί, να καταλήξει, να συγκλίνει στην απόφαση και στην πραγματοποίηση μεγάλης απεργίας που θα στείλει μήνυμα στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση, στην ΕΕ. Να είναι απεργία με μαζική συμμετοχή, να πυροδοτήσει εξελίξεις, να αποκρουστεί ο σφαγιασμός των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας», τόνισαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προτείνουν πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων με αφετηρία, το τέλος Γενάρη.
«Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, οι ζωές μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, το δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Μέση λύση δεν υπάρχει: Ή τα κέρδη του κεφαλαίου ή οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες» σημείωσαν.
Ο Θ. Γκώγκος υπογράμμισε ότι «η σφοδρότητα της επίθεσης στο ασφαλιστικό δεν αφήνει κανέναν κλάδο ανέγγιχτο» και για αυτό είναι αναγκαίο να υπάρξει αγώνας ενάντια στο νέο κυβερνητικό σχέδιο. Σημείωσε ότι «όσα αντιδραστικά μέτρα προβλέπει το νέο αντιασφαλιστικό σχέδιο και που οι εργαζόμενοι με τους αγώνες και τις απεργίες τους τα πέταξαν από το παράθυρο τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα η νέα κυβέρνηση τα φέρνει στην πιο επιθετική μορφή τους».
Το ΠΑΜΕ καλεί σε αγώνα για την ανακούφιση του εργαζόμενου λαού από τις συνέπειες της κρίσης, για την αναπλήρωση των απωλειών του. Ταυτόχρονα όμως, το ΠΑΜΕ αναδεικνύει την πρόταση για ένα διαφορετικό δρόμο εξέλιξης και ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας, που στηρίζεται στην αντίληψη ότι παραγωγός του πλούτου είναι ο εργαζόμενος, και επομένως πρέπει να είναι και ο μοναδικός αποδέκτης του. Αυτό απαιτεί πλήρη σύγκρουση, δηλαδή ο λαός να έρθει σε αντιπαράθεση και ρήξη με το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια.
Το ΠΑΜΕ, οι δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνει, αγωνίζονται για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.
Ο Θ. Γκώγκος κάλεσε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να μη δώσουν χώρο και χρόνο. «Για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα, χρειάζεται γενικός ξεσηκωμός, κινητοποιήσεις, πρωτοβουλίες παντού σε κάθε κλάδο, στις γειτονιές! Να εμποδίσουμε την κατάθεσή του στη Βουλή, είτε με τη μορφή που έχει δώσει η κυβέρνηση σήμερα είτε με οποιαδήποτε άλλη μορφή έρθει, με βάση τις τελικές διαπραγματεύσεις. Να ενταθεί η πίεση προς την κυβέρνηση, τις εργοδοτικές οργανώσεις, να πολλαπλασιαστούν οι αγώνες σε κάθε πόλη. Να ακυρώσουμε το κυβερνητικό νομοσχέδιο με κάθε δυνατό τρόπο».
«Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει η συζήτηση στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, στις γειτονιές, σε μέτωπο τις εργοδοτικές οργανώσεις, την κυβέρνηση και την ΕΕ, να μπουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες παντού με στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια σε πόλεις», σημείωσε ο Θ. Κακκαβάς.
Διαβάστε την εισήγηση στη συνέντευξη ΕΔΩ

3 σχόλια:

  1. Στην Ελλάδα του ευρώ, της ΕΕ, των δεξιών και «αριστερών» σωτήρων, δίπλα στις στατιστικές των εκατομμυρίων άνεργων, των εκατοντάδων χιλιάδων υποσιτισμένων, των δεκάδων χιλιάδων άστεγων (σσ: στατιστικές που κάποιοι τις παπαγαλίζουν σαν σκέτους, άψυχους και άσαρκους αριθμούς) υπάρχουν και 13.500 μωρά και βρέφη που δεν έχουν γάλα. Γάλα…
    «Στεκόμουν πάνω σε έναν λόφο
    Κι είδα το Παλιό να πλησιάζει
    Μα ερχόταν σα Νέο.
    Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια
    Που κανένας δεν είχε ξαναδεί
    Κι απέπνεε νέες μυρωδιές σαπίλας
    Που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει (…)».
    Μπρεχτ
    Αυτές τις «νέες μυρωδιές σαπίλας» κανένα πατσουλί δήθεν «νιότης» δεν θα μπορέσει να τις εξαφανίσει και να τις κουκουλώσει όσο θα υπάρχουν στην Ελλάδα βρέφη, μωρά και παιδιά που δεν έχουν ούτε ένα ποτήρι γάλα. Γάλα…
    Αννα Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Δεν έχουμε σκοπό να προχωρήσουμε σε 12η μείωση των κύριων συντάξεων».
    Υποψιαζόμαστε ότι εδώ κάποιος δεν ξέρει να μετράει.
    Βάσει των μνημονιακών ρυθμίσεων έχει ήδη ψηφιστεί πάγωμα της κατώτερης σύνταξης στη σημερινή ονομαστική της αξία ως το 2021. Είναι η 19η μείωση. Την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Λοιπόν; Για ποιες κύριες συντάξεις δίνει «μάχη» ο ΣΥΡΙΖΑ; Για τις κομμένες (και) από τον ίδιο;
    Πόσο αξίζουν και αυτές οι υποσχέσεις του Τσίπρα;
    Οι υποσχέσεις αξίζουν όσο αξίζουν εκείνοι που τις δίνουν
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχήν πρέπει να αλλάξει άρδην, όλο το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και έχει ψηφιστεί, διότι για το θέμα της βιωσιμότητας, παρότι είναι υπαρκτό έτσι όπως έχει γίνει, ευθύνονται συγκεκριμένοι. Δεν ευθύνονται οι μισθωτοί, οι εργαζόμενοι που έχουν πληρώσει μια ζωή και είναι οι μόνοι που έχουν πληρώσει με τον ιδρώτα τους και τη δουλειά τους. Όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι από το 1992, εν ονόματι της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού, ξεκίνησαν.
    Εμείς θεωρούμε ότι ούτε τώρα θα επιβιώσει αυτό το κοινωνικό-ασφαλιστικό σύστημα με τα μέτρα αυτά, το αντίθετο μάλιστα. Ήδη κάποιοι κυβερνητικοί το λένε, ότι ίσως χρειαστεί σε ένα - δύο χρόνια να κάνουμε κάποιες διορθωτικές κινήσεις, ανάλογα με το πώς θα πάει η οικονομία. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα πάμε σε αυτή την κατεύθυνση, ουσιαστικά με αυτό το νόμο πλέον μπαίνει ταφόπλακα στο σύνολο του κοινωνικου-ασφαλιστικού συστήματος, έτσι όπως το είχαμε γνωρίσει και κυρίως απ' αυτό που έχει απομείνει.
    Το ΚΚΕ έχει πρόταση που εγγυάται την επιβίωση του ασφαλιστικού συστήματος και εντάσσεται στην συνολική πρόταση του Κόμματος για λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, το οποίο και θα καταστήσει δυνατό τον σχεδιασμό συνολικά της κοινωνικής ασφάλισης με πλήρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή