ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ



    Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με τον ερχομό του νέου έτους, στέλνει ταξικό χαιρετισμό στην εργατική τάξη, στη νεολαία, στις γυναίκες, στους μετανάστες και ευχές για υγεία και αγωνιστική χρονιά. Οι τελευταίες μέρες του 2015 έφεραν τα επιτελεία της ΕΕ, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης να προετοιμάζουν το επόμενο και πιο ισχυρό χτύπημα στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.
Είναι σχεδιασμός κομμένος και ραμμένος στις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που ζητούν όλο και φθηνότερη την τιμή της εργατικής δύναμης, άρα εργαζόμενους χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, με τσακισμένους μισθούς, νέα σφαγή στα ασφαλιστικά δικαιώματα, που για το κεφάλαιο αποτελούν κόστος.
    Οι διαχειριστές άλλαξαν, όχι όμως και η πολιτική που φορτώνει βάρη στου λαού τις πλάτες για τα κέρδη λίγων. Η βαρβαρότητα συνεχίζεται με νέες εντάσεις, νέες εστίες πολέμου για να μοιράζουν οι ιμπεριαλιστές τη λεία τους. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία σήμερα δεν μπορούν να είναι συμβιβασμένοι με τα ελάχιστα, με τη μισή ζωή. Δεν μπορούν να συμβιβάζονται με την ανεργία, με την 5μηνη κακοπληρωμένη απασχόληση, με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Η ζωή με αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, στην αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική, για όλους Κοινωνική Ασφάλιση, στην Παιδεία, στον Αθλητισμό, στον Πολιτισμό, η δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας να μπουν στην πρώτη γραμμή για την ικανοποίησή τους. Καλούμε να κάνουμε καθολικό το αίτημα της εργατικής τάξης και να αγωνιστούμε γι' αυτό, το αίτημα για αναπλήρωση και πλήρη αποκατάσταση όλων των απωλειών μας, με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Γύρω μας υπάρχει τεράστιος πλούτος ο οποίος παράγεται από τους εργάτες και μόνο αυτούς. Σήμερα, υπάρχουν όλα τα αναγκαία μέσα για να προχωρήσει η κοινωνία σε ένα ανώτερο επίπεδο ευημερίας και όχι να φυτοζωούμε, στα όρια της ανέχειας, να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουμε οι εκμεταλλευτές μας.
Δεν υπάρχουν περιθώρια και χρόνος για νέες αυταπάτες. Η εμπειρία που αποκτά η εργατική τάξη καθημερινά, επιβεβαιώνει τη γραμμή σύγκρουσης που προτείνει το ΠΑΜΕ, την ανάγκη της οργάνωσης των εργαζομένων στα σωματεία τους ανά κλάδο και χώρο δουλειάς, το δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας. Τη χρονιά που πέρασε, για μια ακόμα φορά, ανεξάρτητα από παραλείψεις και αδυναμίες, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με τη σωστή, έγκαιρη ενημέρωση των εργαζομένων, με πρωτοβουλίες οργάνωσης της δράσης και της αντίστασής τους, με μαζικά συλλαλητήρια, με αγώνες στους χώρους δουλειάς απέναντι στην εργοδοσία που ξεσάλωσε αυτήν την περίοδο. Η άσχημη κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, με ευθύνη του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και σε άλλες οργανώσεις, αποδείχτηκε μεγάλο εμπόδιο για τους εργαζόμενους και τον αγώνα μας, μεγάλο όπλο για το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του για να περνούν αντιλαϊκούς νόμους.
    Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας να συμφωνήσουμε και να παλέψουμε για ένα μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα! Συνδικάτα μαζικά, δημοκρατικά, αγωνιστικά, στα χέρια των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών και του κράτους.
    Πιο δυνατά από την αυγή του νέου έτους να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Οι δύο απεργιακές μάχες στο τέλος του 2015 δείχνουν το δρόμο, που πρέπει να δυναμώσουμε και να δοκιμάσουμε με μεγαλύτερη πίστη στο δίκιο και τη δύναμή μας. Η κλιμάκωση της επίθεσης στη ζωή μας και στα δικαιώματά μας πρέπει να απαντηθεί με κλιμάκωση της δράσης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Ενιαία, εργάτες, νεολαία, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες μπορούμε όχι μόνο να βάλουμε εμπόδια στους νέους σχεδιασμούς αλλά να αποσπάσουμε νίκες, να σημάνουμε την αντεπίθεσή μας για τη ζωή που μας αξίζει.
Να μην παραπλανηθούμε από τη νέα ένταση των εκβιασμών, τα ψεύτικα διλήμματα και τις αντιπαραθέσεις που είναι ξένες προς τα συμφέροντά μας, να αντέξουμε στην εργοδοτική τρομοκρατία, στις απειλές, στο βρώμικο ρόλο του νέου και παλιού εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που υπηρετεί τα αφεντικά του.
    Με αισιοδοξία, με αποφασιστικότητα, με πίστη στο δίκιο μας, δίνουμε ραντεβού στα εργοστάσια, στις βιομηχανικές ζώνες, στα γραφεία και τους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και τους δρόμους για να δυναμώσουμε το μέτωπο της αντίστασης, της ανυπακοής, να παλέψουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για να μπει τέλος στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου