ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ S/M "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ"


.ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ N.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

.ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
                  ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.»
.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 
ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ Β. ΕΛΛΑΔΑ
.............................................................................................................................................
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 28/1/2016  12 – 4μ.μ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1μ.μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 Οι εργαζόμενοι του ομίλου ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ βρίσκονται για μία ακόμη φορά σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με 4ωρη στάση εργασίας. Η εξαγορά της εταιρείας «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ» πριν από 2 χρόνια και η ένταξή της στον όμιλο δεν έλυσε ως δια μαγείας τα προβλήματα μας, όπως ορισμένοι πίστευαν. Αντιθέτως η εργοδοσία όλα το προηγούμενο διάστημα, ακολουθώντας τις συνήθεις πρακτικές, καθυστερούσε συστηματικά την μισθοδοσία, σήμερα μας οφείλει  τα δεδουλευμένα δύο μηνών και το επίδομα αδείας, έκλεινε καταστήματα απολύοντας τους συναδέλφους μετέθετε, τρομοκρατούσε και απειλούσε.
 Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ οι εργοδότες  συνεχίζουν να κλείνουν καταστήματα να απολύουν συναδέλφους να πιέζουν για οικιοθελείς αποχωρήσεις, να πιέζουν για υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας με μειώσεις μισθού. Η ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ (πρώην ΑΡΒΑΝΙΤΔΗΣ) από την πλευρά της απαξιώνοντας τα καταστήματα, που αδειάζουν μέρα με την μέρα από εμπορεύματα, κλείνει καταστήματα μεταθέτοντας τους εργαζόμενων σε άλλα άδεια από εμπορεύματα. Η επιχείρηση ακολουθώντας την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» μας διαχωρίζει επιμελώς, πληρώνοντας ανά νομό σε διαφορετικές ημερομηνίες τους μισθούς. Το αβέβαιο μέλλον της επιχείρησης η ανασφάλεια που νιώθουν οι συνάδελφοι για τις θέσεις εργασίας τους έχουν δημιουργήσει μια αφόρητη κατάσταση. Σ΄αυτή την δύσκολη καμπή δεν υποχωρούμε στις αυταπάτες που μας καλλιεργούν, δεν λυγίζουμε στην τρομοκρατία τους.
Τέρμα πια στην αναμονή και τις αυταπάτες. Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε την δύναμή μας. Να απαντήσουμε δυναμικά στις απαιτήσεις τους που μας θέλουν φοβισμένους απομονωμένους αδύναμους. Η συσπείρωση και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις επί Αρβανιτίδη είχαν αποτέλεσμα. Το ίδιο δυναμικά πρέπει να απαντήσουμε και τώρα. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, δεν πρόκειται να φοβηθούμε. Θα μας βρουν μπροστά τους και θα τους ανατρέψουμε τα σχέδια τους.  Οι εργοδότες σε συνεργασία με την κυβέρνηση κατεδαφίζουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, προετοιμάζονται για ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα. Καταργούν οτιδήποτε σταθερό είχαμε: σταθερή εργασία, σταθερή μέρα ανάπαυσης. Μας ετοιμάζουν μια ζωή μέσα στην αβεβαιότητα.
   Συνάδελφοι,    τώρα έχουμε εμπειρία, ξέρουμε ότι ο φόβος, η μοιρολατρία και ο ατομικός δρόμος μόνο χειρότερα μπορούν να φέρουν. Τώρα να ενωθούμε όλοι μαζί, να τους δείξουμε ότι έχουμε και εμείς φωνή, δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο για τα κοινά μας συμφέροντα.
Συμμετέχουμε όλοι στην στάση εργασίας 12μ.μ.-4μ.μ. την Πέμπτη 28/1/2016
και στην απεργία στις 4 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου