ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ



 Μεγάλο, μαχητικό και δυναμικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών, που έχουν στο στόχαστρό τους την ταξική αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την αντιαγροτική ΚΑΠ της ΕΕ, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία η οποία κατέληξε μέσα στη ΔΕΘ, όπου πραγματοποιείται η «AGROTICA».
Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και γυναίκες συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου, όπου βροντοφώναξαν για το δίκαιο του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και διαδήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, με επόμενο μεγάλο σταθμό τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 4 του Φλεβάρη.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με αποφάσεις τους ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και το μπλόκο στη διασταύρωση της Νάουσας, αντιπροσωπείες των μπλόκων από τα Μουδανιά της Χαλκιδικής και τα Πράσινα Φανάρια της Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετείχαν και πολλοί αγρότες από τα άλλα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας (Κατερίνη, Χαλκηδόνα, Μάλγαρα, Γυψοχώρι Πέλλας, κ.α.). Με απόφασή του συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, αλλά και πολλά σωματεία της Θεσσαλονίκης.
Από το βήμα της συγκέντρωσης, στο Άγαλμα Βενιζέλου, μίλησαν ο Γιώργος Τσαμπούκης, από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, και ο Ρίζος Μαρούδας, εκ μέρους της πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και του μπλόκου της Νίκαιας.
Ο Γιώργος Τσαμπούκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να δυναμώσει ο κοινός αγώνας ενάντια στον κοινό αντίπαλο, λέγοντας: «Την ώρα που η αγροτιά ξεκληρίζεται, εμείς αγοράζουμε όλο και πιο ακριβά τα προϊόντα. Για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες η ενίσχυση των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων και των μεγαλεμπόρων που αγοράζουν φθηνά την παραγωγή των αγροτών όχι μόνο δεν διασφαλίζει την παραγωγή ποιοτικών τροφίμων για τη λαϊκή οικογένεια, αλλά αντίθετα σημαίνει χαμηλής ποιότητας προϊόντα, διατροφικά σκάνδαλα, ακρίβεια και εξαθλίωση. Η ζωή μας διδάσκει πως ο βιομήχανος και ο μεγαλέμπορος για να βγάζει κέρδη πρέπει να αγοράζει φθηνά από τον αγρότη, να έχει τον εμποροϋπάλληλο στα σουπερ μαρκετ ωρομίσθιο με 200 - 300 - 400 ευρώ, τον εργάτη στο εργοστάσιο ανασφάλιστο, εποχικό, απλήρωτο, με 400 - 500 ευρω.
Γνωρίζουμε καλά για λογαριασμό ποιών χτυπάει η συγκυβέρνηση εμάς και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα: Για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, της μεγαλοεργοδοσίας, των μονοπωλίων.
Η ίδια η καπιταλιστική τους ανάπτυξη που φέρνει το σάρωμα όλων των δικαιωμάτων μας, όλων των κατακτήσεων μας, κάνει ακόμα πιο αναγκαίο το χτίσιμο της δικής μας συμμαχίας. Της λαϊκής συμμαχίας.
Κανένας μόνος δεν μπορεί, όλοι μαζί μπορούμε σήμερα να αντισταθούμε και να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές για ουσιαστικές ανατροπές».
Ο Ρίζος Μαρούδας σημείωσε ότι για να δυναμώσει η πίεση απέναντι στην κυβέρνηση και να γίνει πιο αποτελεσματική πάλη χρειάζεται να ενοποιηθούν τα αιτήματα των μπλόκων από τη μια ως την άλλη άκρη της χώρας, από τον Έβρο ως την Κρήτη, να συγκροτηθεί ένα πανίσχυρο αγροτικό μπλοκ που μαζί με τους εργαζόμενους, τους υπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών θα μπορέσει και να απαιτήσει από την κυβέρνηση να αποσύρει το ασφαλιστικό έκτρωμα το νομοσχέδιο λαιμητόμο για τη ζωή και τα δικαιώματά τους, αλλά και να αποσύρει το φορολογικό ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Αναφέρθηκε στη σκληρή μάχη που δίνουν οι αγρότες έχοντας απέναντί τους το μαστίγιο και το καρότο της κυβέρνησης, την επιχείρηση αμαύρωσης του αγώνα τους και την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού, όπως αυτό εκφράζεται από τη μία με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για διάλογο και από την άλλη με τις δηλώσεις υπουργών οι οποίοι χαρακτηρίζουν τους αγρότες φοροφυγάδες, λαμόγια που δεν θέλουν να φορολογούνται, αλλά θέλουν να πληρώνουν οι εργάτες και οι συνταξιούχοι γι' αυτούς.
Τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης που εκφράζεται από το λαό για τη συνέχιση του αγώνα τους.
Για τον προσχηματικό διάλογο στον οποίο καλεί ο πρωθυπουργός τους αγρότες, και όσους εμφανίζονται πρόθυμοι να προσέλθουν σε αυτόν, σημείωσε: «Θα πρέπει τα μπλόκα να έχουν ενιαία στάση και να συνειδητοποιήσουν ότι αν πας σε ένα διάλογο που θα ακούσουμε λόγια συμπόνοιας, λόγια παρηγοριάς, ότι δηλαδή και η κυβέρνηση αγωνιά, θέλει αλλά δεν μπορεί γιατί υπάρχουν οι συμφωνίες, το μνημόνιο που η ίδια μαζί με τα άλλα κόμματα έχουν ψηφίσει, αν πας σε τέτοιο προσχηματικό διάλογο, μετά από μια δύο μέρες τα μπλόκα θα πρέπει να φύγουν. Και πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά αυτοί οι αγρότες που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν αγωνιστικά μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς και σκέφτονται να πάνε σε έναν τέτοιο διάλογο και να αδειάσουν τα υπόλοιπα μπλόκα στη χώρα μας που είναι πάνω από 100 και τους συναδέλφους αγρότες που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους και αγωνίζονται. Πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά την ευθύνη που πάνε να πάρουν δίνοντας άλλοθι στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να περάσει αυτά τα μέτρα που θα μας στείλουν είτε στο στρατό της ανεργίας που αριθμεί 1,5 εκ. είτε θα μας στείλουν κολίγους στις μεγάλες σύγχρονες καπιταλιστικές αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες, στα σύγχρονα τσιφλίκια, 110 χρόνια μετά την εξέγερση του Κιλελέρ. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτοί είναι οι δύο δρόμοι που ανοίγονται στο μικρομεσαίο αγρότη και κτηνοτρόφο εάν δεν μπορέσουμε με τον αγώνα μας αλλά και με την κοινή δράση, τη συμμαχία, το συντονισμό με τα άλλα λαϊκά στρώματα να βάλουμε ένα φρένο σε αυτή την πολιτική.
... Είναι πολύ γελασμένη η κυβέρνηση αν πιστεύει ότι πηγαίνοντας σε ένα διάλογο με τους πρώην της ΓΕΣΑΣΕ, γιατί η Πρωτοβουλία που ακούγεται ότι θα πάει στο διάλογο είναι οι πρώην της ΓΕΣΑΣΕ, κάτι ξεπουλημένοι που έπερναν 450.000 ευρώ το χρόνο για να κάνουν ταξιδάκια στις Βρυξέλλες, που έκλεισαν τη ΓΕΣΑΣΕ και άφησαν απλήρωτους τους εργαζόμενους, απλήρωτη τη ΔΕΗ, απλήρωτο τον ΟΤΕ, απλήρωτα τα ενοίκια. Αυτοί είναι που θα πάνε να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Λοιπόν και σε αυτούς και στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση λέμε ότι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, δηλαδή οι αγροτικοί σύλλογοι, οι ομοσπονδίες, αυτό που λέμε ενότητα στη βάση των προβλημάτων και των αιτημάτων και που εκφράζεται δηλαδή στο μπλόκο της Νίκαιας με πάνω από 2.500 τρακτέρ από τη μικρομεσαία αγροτιά της Θεσσαλίας, θα μείνει ανυποχώρητο διεκδικώντας λύσεις στα αιτήματά μας, διεκδικώντας τη ζωή μας, για το σήμερα και για το αύριο».
Μετά τη συγκέντρωση ξεκίνησε η μαχητική πορεία προς την έκθεση «Agrotica». Στην κεφαλή της πορείας μπήκαν τα τρακτέρ και από πίσω πήραν τη θέση τους οι αγρότες, οι εργάτες, οι νεολαία και οι γυναίκες. «Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», «Εργάτες, αγρότες, ΕΒΕ και φοιτητές, με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές», «Αγρότη πολέμα, σου πίνουνε το αίμα» είναι κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν.
Οι διαδηλωτές μπήκαν μέσα στο χώρο της «AGROTICA». Εκεί, ο Γιώργος Ρίσκος, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΥ, ανακοίνωσε την απόφαση των αγροτών να συνεχίσουν τον αγώνα με μεγάλη δύναμη, παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές, παρά την καταστολή και τη βία, για να μείνουν στη γη και τα χωράφια του, για να έχει ο λαός μας ασφαλή, φτηνά και υγιεινά είδη διατροφής.
Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε με το κάψιμο της σημαίας της ΕΕ που είναι η μήτρα των πολιτικών που ξεκληρίζουν τους αγρότες, υπό το σύνθημα «όσο τις Βρυξέλλες θα έχετε οδηγό, εμείς στην αντεπίθεση μαζί με το λαό».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου