ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΕΜΠΟΡΙΟ: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
    Kαμιά αναμονή δεν χρειάζεται πλέον και αυτή η κυβέρνηση δείχνει καθημερινά το πρόσωπο της, είναι συνέχεια όλων των προηγούμενων. Το ασφαλιστικό που ετοιμάζουν είναι η ταφόπλακα για ότι έχει απομείνει στο δικαίωμα για σύνταξη, πρόνοια, περίθαλψη. Για ότι δηλαδή ήταν αυτό που λέγαμε δημόσια κοινωνική ασφάλιση.
    Το ασφαλιστικό που ετοιμάζουν είναι η συνέχεια των προηγούμενων και βρίσκεται προς την ίδια κατεύθυνση, εξίσωση των ορίων ηλικίας για όλους προς τα πάνω, εξίσωση του συντάξιμου ποσού για όλους προς τα κάτω. Για ακόμα μία φορά με την ίδια επιχειρηματολογία, για να σωθούν τα ταμεία, για να παίρνουν σύνταξη οι συνταξιούχοι. Αρκετά ποια με την κοροϊδία τους και τα ψέματα τους.
    Χρόνια τώρα και για το ασφαλιστικό μας διαιρούν σε παλιούς και νέους θέλοντας έτσι να μας κρατάνε διασπασμένους και να μας καλλιεργούν την λανθασμένη αντίληψη πως δεν έχουμε ίδια συμφέροντα και πως είμαστε ανταγωνιστές μεταξύ μας. Σήμερα όμως δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Από μόνοι τους μας βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι και ισοπεδώνουν ότι είχε απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση. παλιοί και νέοι εξισωνόμαστε προς το χειρότερο, σε εμάς σήμερα είναι η ευθύνη να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να παλέψουμε για αυτό που μας αξίζει, για αυτό που μας ανήκει. Για μια καλύτερη ζωή.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
χρόνια τώρα βλέπουμε το ένα δικαίωμα μετά το άλλο να μας τα παίρνουν πίσω δικαιώματα που δεν μας χαρίστηκαν από κανένα, παρά κερδήθηκαν από τις προηγούμενες γενιές των εργαζομένων με τους αγώνες τους και ήταν η κληρονομιά που μας άφησαν για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας. Χάσαμε το 8ωρο και την σταθερή εργασία, χάσαμε τους μισθούς μας και τα επιδόματα, χάνουμε την Κυριακάτικη αργία, χάνουμε την δωρεάν περίθαλψη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη, το επίδομα μητρότητας, τις διακοπές των παιδιών μας που καλύπτονταν από το επικουρικό μας ταμείο, τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού που έδιναν μια ανάσα για φτηνές διακοπές. Χάνουμε όλα αυτά που ήταν και είναι ο πλούτος που εμείς δημιουργούμε, τα χρήματα που βγαίνουν από την δική μας δουλειά.
   Σήμερα, τον 21ο αιώνα, έπρεπε να μιλάμε για το πώς θα βελτιώνεται η ζωή μας προς το καλύτερο και αυτά που είχαμε να τα κάνουμε ακόμα περισσότερα και πιο καλά, έτσι που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Οι ανάγκες όμως του ανταγωνισμού των εταιρειών και η επιδίωξη τους διαρκώς για περισσότερο κέρδος μας επαναφέρουν τους όρους και την ποιότητα ζωής παλαιότερων χρόνων.
    Μια ζωή μέσα στην αβεβαιότητα, γεμάτη φόβο και ανασφάλεια για το τι θα γίνει αύριο. Η λύση να επιλέγουμε το μικρότερο κακό τελικά μας οδήγησε να ζούμε το χειρότερο.
Το σωματείο καλούσε και συνεχίζει να καλεί όλους τους συναδέλφους σε οργάνωση και αγώνα. Η ιστορία έχει δείξει πως η μόνη επιλογή που υπάρχει για εμάς τους εργαζόμενους είναι αυτή. Όσες φορές ήμασταν ενωμένοι και διεκδικούσαμε στο τέλος κερδίζαμε. Όσο όμως μας κρατάνε διασπασμένους, απογοητευμένους, ηττημένους τόσο πιο εύκολα περνάνε τα δικά τους σχέδια.
    Κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του. Όλοι μαζί μπορούμε γιατί έχουμε την δύναμη.
Προετοιμαζόμαστε για απεργιακή κινητοποίηση για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που γίνονται για να προετοιμάσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.


Σας καλούμε να έρθετε στην γενική συνέλευση του σωματείου στις 24 Γενάρη, Κυριακή, στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 32 με Ολύμπου γωνία.

Να ενημερωθούμε για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, να κουβεντιάσουμε για τις εξελίξεις στο κλάδο, να αποφασίσουμε τις δράσεις μας, να οργανώσουμε τους δικούς μας αγώνες.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου