ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ "ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"


Κινητοποίηση στο κατάστημα «Καρφούρ» το οποίο στεγάζεται μέσα στο εμπορικό κατάστημα «Μακεδονία» πραγματοποίησε το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρφούρ – Μαρινόπουλος, DIA».
Οι εργαζόμενοι με την κινητοποίησή τους απάντησαν στην επίθεση της εργοδοσίας για μειώσεις των μισθών, περικοπή επιδομάτων, νέα καθυστέρηση καταβολής μισθών και ατομικές συμβάσεις.

Θορυβημένη από τη συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση η εργοδοσία κάλεσε τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι, με απόφαση του σωματείου τους, θα προχωρήσουν σε ανάλογες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και πανελλαδική απεργία μέσα στο Γενάρη.

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, DIA» μέσα από τη γενική του συνέλευση, που έγινε την Κυριακή 5 Γενάρη, υπερψήφισε την πρόταση για κήρυξη απεργίας μέσα στο Γενάρη.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι της εταιρείας με τη συμμετοχή τους και τη συζήτηση που έγινε στη γενική συνέλευση έδειξαν την αποφασιστικότητά τους και τη θέληση να αγωνιστούν να μην περάσουν τα σχέδια της εταιρείας για μειώσεις των μισθών. Αντιλαμβανόμενοι πως αυτό είναι η αρχή για παραπέρα μειώσεις διατράνωσαν την απόφασή τους πως πρέπει να αγωνιστούν για να πάρει πίσω η εταιρεία το κόψιμο των δύο επιδομάτων, του γάμου και το ταμειακό.

Συμφώνησαν πως η υπόθεση του αγώνα τους είναι υπόθεση όλων των συναδέλφων της εταιρείας και για αυτό αποφάσισαν πως θα προχωρήσουν σε παρεμβάσεις, μαζικές εξορμήσεις και συσκέψεις, σε όλα τα καταστήματα του νομού και τις αποθήκες για την καλύτερη ενημέρωση, συζήτηση και προετοιμασία του αγώνα με όλους τους συναδέλφους της εταιρείας». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου