ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Το Δ.Σ. του σωματείου μας καταγγέλλει την πρωτοφανή καταδικαστική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Κοζάνης, στις 29/ 1/ 2014 , για τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης, Βαγγέλη Δεληολάνη, στέλεχος του ΠΑΜΕ.
Η καταδικαστική απόφαση που ενισχύει την αντεργατική νομολογία και στην ουσία καταργεί το δικαίωμα στην απεργία,  στηρίχτηκε μόνο στα λεγόμενα της εργοδοσίας, χωρίς να πάρει υπόψη ότι η επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ» χρόνια τώρα εκβιάζει και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, τους κρατά απλήρωτους  5 μήνες, έκοψε το επίδομα γάμου και το ταμειακό, συστηματικά παραβιάζει το ωράριο, εκβιαστικά παρακρατεί χρήματα για φθορές εμπορευμάτων ακόμα και ληστειών.
Οι προκλήσεις της επιχείρησης δεν σταματούν εδώ. Την ίδια μέρα  29/1/2014 στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης για τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων, ο δικηγόρος της επιχείρησης  Αναστάσιος Ταρπινίδης επιδεικνύοντας αξιοζήλευτη προσήλωση στην εταιρία καταφέρθηκε για άλλη μια φορά κατά της προέδρου του κλαδικού σωματείου μας  λέγοντας : «είναι βουλευτής του ΚΚΕ  και τους ξεσηκώνει όλους για πολιτικά οφέλη».  Με  ένα ιδιότυπο ιδιώνυμο ποινικοποιούν την πολιτική άποψη,  ενοχοποιούν  την συνδικαλιστική δράση, τρομοκρατούν τους εργαζόμενους.
Το Δ.Σ. του σωματείου  υπερασπίζοντας το δίκιο των εργαζόμενων οργανώνει τον αγώνα απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας και στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης  και  καλεί όλους τους εργαζόμενους  με ουσιαστική συμμετοχή στα ταξικά σωματεία  ενισχύοντας το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

                                 Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ                       ΤΖΙΩΝΑΣ ΗΛΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου