ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ----ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32----ΤΡΙΤΗ 27/2 10.00-18.00--ΤΕΤΑΡΤΗ 28/2 11.00-19.00--ΠΕΜΠΤΗ 1/3 10.00-18.00--ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/3 10.00-18.00--ΚΥΡΙΑΚΗ 4/3 12.00-20.00---ΣΤΟ ΝΟΤΟΣ(ΤΣΙΜΙΣΚΗ 24) ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/3 10.00-18.00---ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΜΕ


Kάλεσμα στην εργατική τάξη και τα Συνδικάτα για αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Coca Cola απευθύνει η ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:


«Η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στην τελευταία συνεδρίασή της συζήτησε τις εξελίξεις και την πορεία του αγώνα των εργαζομένων στην πολυεθνική εταιρεία Coca - Cola, στη Θεσσαλονίκη και στο Βόλο.

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον ανυποχώρητο, ηρωικό, πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Coca Cola, την απαράμιλλη αντοχή των απεργών μέσα σε συνθήκες άγριας επίθεσης της εργοδοσίας (με δικαστήρια, διώξεις εργαζόμενων, εκβιασμούς κλπ.).

Ο αγώνας αυτός έχει ευρύτερη σημασία. Είναι αγώνας όχι μόνο των εργαζομένων στην Coca Cola, αλλά ολόκληρου του κλάδου, όλης της εργατικής τάξης. Είναι αγώνας ενάντια σε διεθνές μονοπώλιο-σύμβολο του καπιταλισμού και της κοινωνικής εκμετάλλευσης. Διεξάγεται μέσα στο χώρο δουλειάς, στον τόπο όπου γεννιέται η εκμετάλλευση, κόντρα σε κορυφαίο εκπρόσωπο των υπεύθυνων για όλα τα δεινά που μαστίζουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), το ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία από την πρώτη στιγμή στάθηκαν ενεργά δίπλα στον ηρωικό αγώνα των απεργών της Coca Cola.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκό άνθρωπο να κάνει δική του υπόθεση τον κρίσιμο αυτό αγώνα. Καλεί τα σωματεία, κάθε συνδικαλιστή που σέβεται το ρόλο του να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες για την εκδήλωση μαχητικής αλληλεγγύης στους απεργούς της Coca Cola, με κάθε τρόπο. Με ενημέρωση των μελών τους, με αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων και ψηφίσματα, με ανακοινώσεις στον Τύπο, με συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, με επισκέψεις εργαζομένων και σωματείων στους απεργούς έξω από το εργοστάσιο της Θέρμης Θεσσαλονίκης, με εκδηλώσεις στο χώρο ή τον κλάδο τους με πρόσκληση απεργών της Coca Cola, με συγκεντρώσεις των Λαϊκών Επιτροπών στις γειτονιές, με οικονομική βοήθεια στον αγώνα των απεργών.

Η πολυεθνική έχει στο πλάι της συμμάχους τις κυβερνήσεις, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την Ευρωπαϊκή Ένωση και εκείνους που υποστηρίζουν ότι αυτή και ο καπιταλισμός μπορεί να αλλάξει, να γίνει ανθρώπινος.

Η Coca Cola πρέπει να νιώσει στο πετσί της ότι δεν έχει να κάνει μόνο με τους απεργούς. Έχει να κάνει με ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας. Η Coca Cola δεν είναι ανίκητη».

Επιστολή προς όλα τα ευρωπαϊκά Συνδικάτα

Με επιστολή προς όλα τα Συνδικάτα της Ευρώπης, το ΠΑΜΕ καλεί να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους της Coca Cola. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Η αμερικανική πολυεθνική Coca Cola, μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης (Βόρεια Ελλάδα), προχωράει τώρα και σε συρρίκνωση τμημάτων του εργοστασίου του Βόλου (Κεντρική Ελλάδα) που θα έχει ως συνέπεια την απόλυση 52 εργαζομένων.

Σε μια εποχή που η εργατική τάξη στην Ελλάδα δοκιμάζεται από τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και τις επιθέσεις του κεφαλαίου, η κερδοφόρα πολυεθνική Coca Cola κλείνει εργοστάσια, συρρικνώνει τμήματα και ταυτόχρονα επιδιώκει να διαλύσει κάθε σημάδι της συνδικαλιστικής οργάνωσης στα εργοστάσιά της. Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, η Coca Cola απέλυσε 320 εργαζομένους και έσπρωξε τις εργαζόμενες οικογένειες στη φτώχεια.

Η πολυεθνική Coca Cola, που έχει μονοπωλιακή θέση στην ελληνική αγορά, ακολουθεί την ίδια πρακτική σε όλες τις χώρες του κόσμου, με στόχο να φορτώσει την κρίση αποκλειστικά στις πλάτες των εργαζομένων.

Δεκάδες συνδικάτα εκφράζουν την πλήρη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους της πολυεθνικής Coca Cola στην Ελλάδα, οι οποίοι διεξάγουν έναν ηρωικό αγώνα εδώ και 4 μήνες ενάντια στις απολύσεις των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους στις θυγατρικές της Coca Cola στην Ευρώπη να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς στην ελληνική Coca - Cola. Τα συνδικάτα να οργανώσουν εκδηλώσεις αλληλεγγύης, να ενημερώσουν τους εργαζομένους στις χώρες τους με εξορμήσεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις.

 

Στείλτε τις διαμαρτυρίες σας στη μητρική εταιρεία, προς την ελληνική κυβέρνηση (ypourgos@yeka.gr) και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Στείλτε ένα αντίγραφο: poeepth@otenet.gr και international@pamehellas.gr».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου