ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

ΥΓΕΙΑΤο ζήτημα της υγείας πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά από το λαό, να γίνει υπόθεση του κάθε σωματείου, των λαϊκών επιτροπών, του κάθε εργαζόμενου, αυτοαπασχολούμενου και αγρότη κάθε ηλικίας. Αυτό επισήμαναν τα στελέχη από τη Γραμματεία Υγείας – Πρόνοιας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα σχετικά με τις εξελίξεις στην Υγεία.

Ανακοίνωσαν ότι το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο για την Υγεία την Τρίτη 4 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου ενώ μία μέρα νωρίτερα θα γίνει σύσκεψη του ΠΑΜΕ και σωματείων την Δευτέρα 3/2/2014 στις 18:30 στο ΕΚΘ.
Την εισηγητική τοποθέτηση έκανε η Αθηνά Γραμματικοπούλου, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο Θεαγένειο και μέλος του ΠΑΜΕ.
Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «η επίθεση, που οργανώνεται από την κυβέρνηση για την Υγεία θίγει από τη μία τους υγειονομικούς και από την άλλη τους χρήστες των υπηρεσιών Υγείας, τους αρρώστους.
(...) Η απαξίωση της δημόσιας υγείας μεθοδεύεται συνειδητά (και πριν από το ξέσπασμα της κρίσης) για να στρωθεί ο δρόμος για επενδύσεις και τεράστια κέρδη από ιδιωτικούς ομίλους Υγείας που λυμαίνονται τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και τους εργαζόμενους (βλ. οι εργαζόμενοι σ’ όλες σχεδόν τις ιδιωτικές κλινικές και εργαστήρια είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες).
Στην ίδια κατεύθυνση εργάζονται και δήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης. Χαρακτηριστική η δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης για προορισμό ιατρικού τουρισμού για υψηλά βαλάντια.
Η απαξίωση της δημόσιας υγείας σε όφελος των ιδιωτικών μονοπωλίων του κλάδου είναι η κεντρική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρέπει να πάρει την απάντησή της από τα λαϊκά στρώματα».
Αναφερόμενη στο νέο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, επεσήμανε ότι «οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υπάρχουν σήμερα».
Καταλήγοντας απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους για δράση και αγώνα για τα ζητήματα της Υγείας υπογραμμίζοντας: «Το ΠΑΜΕ καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για την Υγεία! Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, παντού! Να κλιμακωθούν, να μαζικοποιηθούν πανελλαδικά οι κινητοποιήσεις εργατικών συνδικάτων, σωματείων συνταξιούχων, συλλόγων νεολαίας και γυναικών, λαϊκών επιτροπών για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).
·         Να πάψουν τα νοσοκομεία να είναι επιχειρήσεις, να καταργηθούν όλα τα γκισέ πληρωμών σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία.
·         Να πάψουμε να ξαναπληρώνουμε για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες. Τα έχουμε ήδη πληρώσει! Μας ληστεύει το κράτος και η εργοδοσία στους τόπους δουλειάς, μας ληστεύει ξανά με τη φορολογία, το ΦΠΑ και τα χαράτσια. Κι από όλα αυτά δεν μας επιστρέφει ουσιαστικά τίποτα πίσω σε υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, παρά ένα "βασικό πακέτο παροχών" που δεν φτάνει ούτε για ζήτω, που γίνεται όλο και πιο φτωχό».

·       Σύσκεψη του ΠΑΜΕ για την υγεία την Δευτέρα 3/2/14 στην μεγάλη αίθουσα του ΕΚΘ στης 6.30 μ.μ
·       Τρίτη 4/2/14 στο Άγαλμα του Βενιζέλου στης 6.30 μ.μ συγκέντρωση για την υγεία.  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου