ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ--ΟΧΙ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ--ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ-----ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ---ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 751 ΕΥΡΩ--ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ---ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ----ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ----ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ--ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ---ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ--ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 20.000 ΕΥΡΩ-----ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ----ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -----

Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ 2014

Συγκέντρωση  ΚΟΠΑΝΟΣ 1-1-14
Συγκέντρωση  διαμαρτυρίας 1-1-2014    από το πανελλαδικό σωματείο
στα S\M   “ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ”.

Το σωματείο διαμαρτύρεται για το κλείσιμο  καταστημάτων .
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης: «Λίγες ώρες πριν από την αλλαγή του χρόνου, ο "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ" αποδεικνύει ότι όλο το γιορταστικό κλίμα που δημιουργούν οι εμπορικές αλυσίδες και τα Σούπερ Μάρκετ δεν είναι παρά καλοστημένες μπίζνες για να εκμεταλλευτούν τον κόσμο, που πατάνε πάνω στη βάρβαρη εκμετάλλευση των εργαζόμενων (βλ. Λευκές νύχτες της Αθήνας, κατασκότεινες όμως για τους εμποροϋπάλληλους). Οι άθλιοι δε σέβονται τίποτα.
Ο "Αρβανιτίδης" 4 ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου και την ώρα που έκλεινε το μαγαζί του στο Κοπανό Νάουσας ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι το μαγαζί δεν θα ξανανοίξει.
Παρά τη δήλωση του ότι οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν σε άλλα καταστήματα, οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι ανοίγεται ο δρόμος για απολύσεις. Ο κίνδυνος αυτός προστίθεται στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ" μένουν απλήρωτοι για μήνες.
Είναι πολύ πιθανό ανάλογες εξελίξεις να έχουμε και σε άλλα μαγαζιά του "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ" τις επόμενες ώρες ή μέρες. Η επιλογή του συγκεκριμένου μαγαζιού έγινε γιατί όλοι εργαζόμενοι του είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στην απεργία που έχει προκηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο για τις 2 Γενάρη.
Οι εργαζόμενοι της αλυσίδας βρίσκονται σε ετοιμότητα για άμεση αποφασιστική απάντηση στα σχέδια του διαβόητου "Αρβανιτίδη". Προχωράνε σε 24ωρη απεργία στις 2 Γενάρη με αίτημα τη πληρωμή των μισθών τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, με απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης
Αύριο, Πρωτοχρονιά του 2014, οι εργαζόμενοι του καταστήματος Κοπανού Νάουσας αποφάσισαν να κάνουν αγωνιστική πρωτοχρονιά στο κατάστημα μαζί με τις οικογένειες τους. Καλούν τους άλλους εργαζόμενους, τους κατοίκους του Κοπανού να βρεθούν δίπλα τους.
Ήδη σήμερα αλλά και αύριο βρίσκεται δίπλα τους η Τοπική Γραμματεία Ημαθίας του ΠΑΜΕ και το ταξικό επιχειρησιακό πανελλαδικό σωματείο του "Αρβανιτίδη".
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται και χαιρετίζει τους εργαζόμενους και την απόφαση τους και θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στον αγώνα τους».
 2-1-2014
24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
Συγκέντρωση  ΚΟΠΑΝΟΣ 1-1-14

1 σχόλιο: