--!!! ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!--Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ---ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!--ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!.--ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ--ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ---ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ---ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ========-

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021-Θεσσαλονίκη: Μήνυμα συνέχισης του αγώνα για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 


Με μεγάλη πορεία στους δρόμους της πόλης, από τους απεργούς της Θεσσαλονίκης που στέλνουν μήνυμα αγώνα, τιμούν τους νεκρούς της εργατικής τάξης και καταδικάζουν τα σχέδια κυβέρνησης, εργοδοσίας, ΕΕ για κατάργηση του 8ωρου, ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς που διοργάνωσαν εργατικά σωματεία και συνδικάτα της πόλης. (δείτε εδώ στιγμιότυπα).

Στην κεφαλή της πορείας, το πανό έγραφε «Τα κέρδη τους οι νεκροί μας - Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής» ενώ το συγκρότημα με τα χάλκινα έδινε το ρυθμό παίζοντας αγωνιστικά τραγούδια. 

Νωρίτερα, η μεγάλη και μαζική συγκέντρωση έγινε στο Αγαλμα του Βενιζέλου όπου χαιρετισμό απηύθυνε η Δάφνη Κατσίμπα προέδρου της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης και την κεντρική ομιλία έκανε ο Κυριάκος Τσιαούσης πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ (διαβάστε εδώ αναλυτικά). 

Τα συνθήματα «Κόκκινη Πρωτομαγιά - Πρωτοπόρα εργατιά», «Πρόοδος δεν είναι η σύγχρονη σκλαβιά - Καμία θυσία για τα αφεντικά», «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο - Δεν είναι για παζάρια και για διάλογο» δονούν την ατμόσφαιρα και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης στέλνοντας μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα (δείτε εδώ βίντεο) 

Μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, εργαζόμενοι του οργανισμού που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ, κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης και ενώθηκαν με την μεγάλη απεργιακή πορεία των εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, που προχωρά προς το Υπ. Μακεδονίας - Θράκης. (δείτε στιγμιότυπα από τη συγκινητική υποδοχή των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ).

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν πολυμελής αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ και οι βουλευτές Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Πηγή 902.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου