--!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ !!! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 12.00ΜΜ !!!! Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ- ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN .. !!!! ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΝ ΟΣΕ..!!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ..!!! Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ--ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ---ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ - ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

 


ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ε.Κ.Θ. Αριστοτέλους 32, 5ος όροφος, 4ο γραφείο

Τηλ.2310 268-673, 6987697179, 6986075810

Email: enosiemporiothess@gmail.com

http://emporoupallilos.blogspot.gr/


ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣΣυναδέλφισσα- συνάδελφε,


Η υπεράσπιση του 8ωρου, η δουλειά με δικαιώματα, με σταθερό και πλήρες ωράριο, με αξιοπρεπείς μισθούς, είναι δική μας υπόθεση! Περνάει μέσα από τους αγώνες μας, τη συλλογική μας δράση!

135 χρόνια μετά το αιματοβαμμένο Σικάγο, 85 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στη Θεσσαλονίκη, κυβέρνηση και εργοδότες θέλουν δουλεύουμε όποτε, όπως και με όποιο μισθό τους βολεύει. Φέρνουν νόμους που επισημοποιούν τη 10ώρη εργασία, βάζουν νέα εμπόδια στην οργάνωσή μας, στα σωματεία μας. Δεν πρέπει να τους περάσει!

Εμείς, οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα,

στα σούπερ μάρκετ και τις αποθήκες, γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει «συμφωνία εργαζόμενου – εργοδότη και συναίνεση των εργαζομένων», όταν πρόκειται για αλλαγές στο ωράριο. Εδώ και χρόνια, χιλιάδες από εμάς δουλεύουν 4ωρα, περιμένοντας κάποιες έξτρα ώρες για να συμπληρώσουμε το εισόδημά μας, που πολλές φορές είναι αδήλωτες. Χιλιάδες από εμάς δουλεύουν σπαστά, μένοντας χωρίς ξεκούραση από το πρωί μέχρι το βράδυ, αφού δουλεύουμε χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μας. Ζούμε κάθε χρόνο το ξήλωμα ακόμα περισσότερων Κυριακών, από 4 έγιναν 7, και στο κέντρο της πόλης έγιναν ήδη 32.

Την ίδια στιγμή που στα καταστήματα δουλεύουμε δύο και τρία πόστα ο καθένας μας, που τα ωράρια μας αλλάζουν την προηγούμενη μέρα για να «βγει η δουλειά», οι εργοδότες μαζί με την κυβέρνηση θέλουν να κάνουν ακόμη περισσότερο λάστιχο τη ζωή μας. Έχουν σκάσει στα κέρδη και τις επιδοτήσεις, και μας ζητούν να βάλουμε πλάτη για να μπουκώσουν με νέα κέρδη, θέλουν και πάλι να πληρώσουμε την κρίση τους.

Όλοι οι top employers, οι βραβευμένοι εργοδότες στο Εμπόριο, πρωτοστατούν στην επίθεση στα δικαιώματά μας. Ο Μασούτης αρνείται το ψευτο-μπόνους του 2020, σε όσους σταματούν τη δουλειά φέτος, σε όσους είχαν άδειες ειδικού σκοπού. Ο Σκλαβενίτης κατάφερε να έχει σε κάθε του κατάστημα κρούσματα, τηρώντας τα πρωτόκολλα-λάστιχο της κυβέρνησης. Στις αποθήκες των Lidl η 10ωρη εργασία είναι ήδη νόμος, με τους εργαζόμενους να μαθαίνουν την ώρα της δουλειάς πως πρέπει να δουλέψουν άλλες 3-4 ώρες. Στα ΑΒ ψάχνεις 8ωρο εργαζόμενο με το κιάλι. Στα Praktiker, καλούν τους εργαζόμενους να δουλέψουν τη Δευτέρα του Πάσχα, καταργούν στην πράξη τις αργίες.

Πληρώσαμε την ανάπτυξή τους με τα δικαιώματά μας. Πληρώσαμε την πανδημία με τους νεκρούς μας για να μην χάσουν ευρώ από τα κέρδη τους. Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους με τη ζωή μας!

Σήμερα θα έπρεπε να συζητάμε για μείωση του εργάσιμου χρόνου, με αύξηση των αποδοχών μας. Η τεχνολογία της εποχής μας μπορεί να εξασφαλίσει πολύ πιο ξεκούραστη και ασφαλή δουλειά στον κλάδο του Εμπορίου, με μείωση των εργασιών που τσακίζουν τη μέση και τα πόδια μας. Το μόνο εμπόδιο για να γίνει αυτό πραγματικότητα είναι το κυνήγι του κέρδους από τα αφεντικά μας.

Συναδέλφισσα- συνάδελφε,

Όποιο δικαίωμα έχεις στη δουλειά, όποιο μέτρο πάρθηκε στην πανδημία, είναι αποτέλεσμα του συλλογικού αγώνα μας. Μας τρέμουν! Γι αυτό το λόγο, μαζί με το ξήλωμα του 8ώρου, νομοθετούν το παραπέρα χτύπημα στη λειτουργία των σωματείων, εμποδίζουν τη συλλογική μας δράση, το δικαίωμα στην απεργία.

ώρα παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Στο νομοσχέδιο που τινάζει τη ζωή μας στον αέρα έχουμε μια και μόνο επιλογή, να δυναμώσουμε τον αγώνα με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες. Να απαντήσουμε σε ότι μας γυρνάει σε μαύρες εποχές για τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει κάθε φωνή που αγωνίζεται για τις σύγχρονες ανάγκες, που διεκδικεί ζωή και δουλειά με δικαιώματα.


Οργανωμένα, ταξικά, αγωνιστικά και με ψηλά το κεφάλι τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά, τους νεκρούς της τάξης μας. Μέσα σε κάθε κατάστημα, στις αποθήκες και τα γραφεία με όλες μας τις δυνάμεις προετοιμάζουμε την απεργία 6 Μάη.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 • Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημιώσεις. Ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος υγείας, με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικού προσωπικού.

 • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

 • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας- Επίσπευση των εμβολιασμών.

 • Γιατρός εργασίας σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο.

 • Οι απώλειες των συναδέλφων μας από κορωνοϊό να αναγνωριστούν ως εργατικά ατυχήματα καθώς υπάρχει δεδομένος επαγγελματικός κίνδυνος

 • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καμία απόλυση.

 • Σταθερό ωράριο εργασίας και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μείωση μισθών. Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας. Όχι στα διακεκομμένα ωράρια.

 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

 • Να δοθεί χωρίς καμία καθυστέρηση όλο το δώρο Πάσχα.

 • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

 • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ, ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΕΩΣ ΤΙΣ 2.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,

ΣΤΙΣ 10:30ΠΜ, ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου