--!!! ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!--Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ---ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!--ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!.--ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ--ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ---ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ---ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ========-

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:PRAKTIKER: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΛΑΓΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

 


       ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ε.Κ.Θ. Αριστοτέλους 32, 5ος όροφος, 4ο γραφείο

Τηλ.2310 268-673, 6987697179, 6986075810

Email: enosiemporiothess@gmail.com

http://emporoupallilos.blogspot.gr/


PRAKTIKER: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΛΑΓΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Το γεγονός πως όλοι οι μεγαλοεργοδότες από κοινού υπαγορεύουν τις επιθυμίες τους στην κυβέρνηση και αυτή τις μετατρέπει σε νόμους είναι πλέον γνωστό. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το νέο νομοσχέδιο που από τη μια καταργεί το 8ωρο, επιτρέποντας στην εργοδοσία να μας έχει στη δουλειά όποτε, όσο και με όποιο μισθό επιθυμεί η ίδια. Και από την άλλη βάζει νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση, με φακέλωμα των σωματείων, με χτύπημα στη συλλογική τους δράση.

Κάποιοι εργοδότες, όμως, θέλουν να πάρουν

τις δάφνες πως πρώτοι αυτοί κατάργησαν δικαιώματα δεκαετιών. Έχουν το ρόλο του λαγού, μπαίνοντας επικεφαλής στην επίθεση, χτυπώντας κατακτήσεις πριν ακόμα φτάσει η κυβέρνηση να τις ανατρέψει. Έναν τέτοιο ρόλο έχει πάρει επάξια η εργοδοσία των Praktiker, με ιδιαίτερη «αγάπη», στην επίθεση στις μέρες ξεκούρασης των εργαζόμενων. Την αρχή την έκανε με την προσπάθεια να ανοίξει τα καταστήματά της την Δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς.

Σήμερα, πάει ένα βήμα παραπέρα. Καλεί τους εργαζομένους της σε εργασία, τη Δεύτερη και την Τρίτη μέρα του Πάσχα, μέρες αργίας, με σκοπό να τους κάνει «σεμινάριο».

Δεν είναι τυχαία η περίοδος που επιλέγει να ανοίξει μέτωπο για το ξήλωμα του σταθερού εργάσιμου χρόνου των εργαζόμενων. Αποδεικνύεται στην πράξη πως η ευελιξία στην εργασία, δηλαδή η δουλειά οποιαδήποτε μέρα και ώρα επιθυμεί η εργοδοσία, αποτελεί το νέο μεγάλο κεφάλαιο στην επίθεση στους εργαζόμενους.

Και είναι διπλή η πρόκληση, όταν όλα αυτά γίνονται στην επέτειο της Πρωτομαγιάς, 135 χρόνια μετά την πρώτη αιματοβαμμένη μάχη των εργατών για σταθερό εργάσιμο χρόνο, για δικαίωμα στην ανάπαυση.

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης στέκεται στο πλάι του Σωματείου εργαζόμενων στην Praktiker. Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν ταφόπλακα στα δικαιώματά μας.

Ενημερώνουμε την εργοδοσία πως αν τολμήσουν να καλέσουν τους εργαζόμενους στη δουλειά μέρες αργίας, θα βρουν απέναντί τους σύσσωμη την εργατική τάξη της πόλης, έξω από το κατάστημά της.


Απαιτούμε:

  • Να μην τολμήσει το Praktiker να καλέσει σε εργασία τους εργαζόμενους της τη Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα

  • Σταθερό εργάσιμο χρόνο, 8ωρο 5μερο, για όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης.


Σε περίπτωση που η εργοδοσία τολμήσει να καλέσει σε εργασία τους εργαζόμενους της, καλούμε σε άμεση κινητοποίηση του σωματείου, έξω από το κατάστημα της Praktiker, τη Δευτέρα του Πάσχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου