--!!! ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!--Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ---ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!--ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!.--ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ--ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ---ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ---ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ========-

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ
       Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:


Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝΤις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορεί στην αγορά μια σύμβαση εργασίας, καθόλου αρεστή! Η γνωστή εταιρεία Hellenica Α.Ε αποφάσισε να αλλάξει εξ’ ολοκλήρου την σύμβαση εργασίας των αισθητικών της. Η σύμβαση αυτή ωφελεί τον εργοδότη της και μόνο!

Οι υπάλληλοι της εν λόγω εταιρείας, σε περίπτωση μη εκτέλεσης των καθηκόντων τους βάσει αυτών που ορίζει η εταιρεία, μπορούν ανά πάσα στιγμή να απολυθούν χωρίς να λάβουν αποζημίωση. Σε περίπτωση παραίτησης ο υπάλληλος θα πρέπει να ενημερώσει την εταιρεία 2 μήνες πριν την αποχώρηση του ,εάν δεν το κάνει ο εργοδότης μπορεί να διεκδικήσει νομικά την τυχών ζημιά που προήλθε από αυτόν.

Η σύμβαση αυτή ορίζει 40 εβδομαδιαίες ώρες εργασίας χωρίς να διευκρινίζει το πενθήμερο, το ρεπό. Αναφέρει πως είναι στην ευχέρεια της εταιρείας να τροποποιεί το ωράριο ακόμα και τον τόπο εργασίας του υπαλλήλου ανά την Ελλάδα, χωρίς να υπολογίζει οικογένεια, υποχρεώσεις. Επίσης το προσωπικό δεν δικαιούται από ‘δω και στο εξής αύξηση μισθού ακόμα και αν την ορίζει το κράτος, οι αργίες θα χρεώνονται με ρεπό αντί να πληρώνονται!

Απαιτούν να λαμβάνουν δείγματα, προσωπικά ιατρικά στοιχεία του υπαλλήλου για έλεγχο μεταδιδόμενων ασθενειών, παθήσεων κλπ. όποτε αυτοί το επιθυμούν χωρίς καμία αντίρρηση! Τέλος, γνωρίζοντας ότι αρκετοί υπάλληλοι αντέδρασαν με αυτή την 17σελιδη σύμβαση πρόσθεσε 2 επιπλέον σελίδες με τις οποίες προσπαθεί να καθησυχάσει. Μέσα σε αυτά αναφέρει ότι όποιος υπογράψει θα παίρνει τον συμφωνηθέντα μισθό ενώ εκείνοι που θα αρνηθούν θα πάρουν τον βασικό που ορίζει η νέα σύμβαση!

Εν κατακλείδι, η συγκεκριμένη σύμβαση μόνο απογοήτευση και δυσαρέσκεια μπορεί να προκαλέσει αν λάβουμε υπόψιν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν από τις καλύτερες στον χώρο σε συμβάσεις και μισθούς μέχρι πρόσφατα...

ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΑΤΕ; 
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ! 
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΌΧΙ !!!

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΈΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης καταδικάζει οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για αλλαγή των όρων εργασίας προς το χειρότερο για τους εργαζόμενους. 
Η συγκεκριμένη εταιρεία έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των επιχειρήσεων που για να θωρακίσουν τα κέρδη τους προσπαθούν να βάλουν χέρι σε κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζόμενων. 
Καλούμε τους συναδέλφους στην Hellenica, να σηκώσουν ανάστημα. 
Να μην δεχτούν οποιαδήποτε αλλαγή στη σύμβαση εργασίας τους. 
Τους δηλώνουμε πως είμαστε μαζί τους!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου