ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΜΕ:Αμοιβή εργασίας την Καθαρά Δευτέρα

Το ΠΑΜΕ ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι η Καθαρά Δευτέρα δεν ανήκει στις επίσημες αργίες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Αποτελεί αργία μόνο όταν έχει χαρακτηριστεί αργία από ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο.
Αν μια επιχείρηση δεν λειτουργήσει
την Καθαρά Δευτέρα και η ημέρα αυτή θεωρείται αργία από ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο, τότε οι εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθό δεν θα έχουν καμία μείωση. Όσοι όμως αμείβονται με ημερομίσθιο θα το λάβουν ακόμη κι αν δεν εργαστούν.
Στην περίπτωση που μια επιχείρηση λειτουργήσει φέτος κατ’ εξαίρεση, ενώ δεν λειτουργούσε προηγούμενα χρόνια και εμπίπτει στις περιπτώσεις εκείνες που η Καθαρά Δευτέρα θεωρείται αργία από ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο, τότε ο εργαζόμενος που θα εργαστεί θα λάβει προσαύξηση για την ημέρα αυτή κατά 75% (στο 1/25 του μισθού του), ενώ αυτός που αμείβεται με ημερομίσθιο θα λάβει ένα επιπλέον ημερομίσθιο με προσαύξηση 75%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου