--!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ !!! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 12.00ΜΜ !!!! Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ- ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN .. !!!! ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΝ ΟΣΕ..!!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ..!!! Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ--ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ---ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Γ.Σ της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν.Θεσσαλονίκης:Πάρθηκε η απόφαση και ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου τα μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν.Θεσσαλονίκης  παραβρέθηκαν σήμερα, Κυριακή, 16/2, στο ΕΚΘ , στην προγραμματισμένη συνέλευση του Σωματείου για να παρθεί απόφαση για την συμμετοχή στην Απεργία της Τρίτης 18 Φλεβάρη για το ασφαλιστικό.
Στη συνέλευση πήραν μέρος εργαζόμενες και εργαζόμενοι από
διάφορους χώρους δουλειάς με τα ίδια προβλήματα και ανησυχίες .Με αρκετές ομιλίες φωτίστηκε η σημασία της Κοινωνικής Ασφάλισης και η σύνδεσή της με κάθε πλευρά της ζωής του εργαζόμενου και της οικογένειάς του.
Μεταφέρθηκε πείρα από την πολύχρονη νικηφόρα μάχη των συναδελφισσών στα Πράκτικερ, που είχαν αρνηθεί  να υπογράψουν τη νέα σύμβαση που τους έφερε η εργοδοσία, με την οποία θα έπρεπε να χαρίσουν τα δικαιώματά τους. Στην τοποθέτησή της, η συναδέλφισσα τόνισε πως για να αντέξουν σε αυτή τη μάχη, που κράτησε 9 χρόνια, αποφασιστικό ρόλο έπαιξε πως δεν ήταν μόνες τους, αλλά είχαν στο πλάι τους το επιχειρησιακό και το κλαδικό τους σωματείο.
Στην ΓΣ, πήραν μέρος και πολλοί συνάδελφοι για πρώτη φορά, οι οποίοι, με τις ερωτήσεις τους, και την πείρα τους από την πολύπλευρη επίθεση που δέχονται, βοήθησαν στο να βγει το συμπεράσμα, πως στην πράξη, δεν υπάρχουν καλοί και κακοί εργοδότες, πως σε όλους τους χώρους δουλειάς, η επίθεση στα δικαιώματά των εργαζόμενων είναι κοινή.
Φωτίστηκαν πλευρές του τι είναι το Ασφαλιστικό, γιατί αφορά όλους τους εργαζόμενους ,πως  δεν είναι μόνο η σύνταξη. Είναι μια σειρά προστατευτικές πλευρές που ξεκινούν από την προστασία της μητρότητας, την ασφάλιση των παιδιών και τα εμβόλιά τους, μέχρι τα φάρμακα και τις ιατρικές εξετάσεις, την προστασία απέναντι στον επαγγελματικό κίνδυνο,κ.α..
            Ιδιαίτερη στιγμή, η τοποθέτηση συναδέλφισσας που πρώτη φορά συμμετείχε σε Γενική Συνέλευση, και έφερε εικόνα από τη δράση της επιτροπής εργαζομένων που  στήθηκε στο χώρο δουλειάς της.
          Στην συνέλευση εγκρίθηκε ψήφισμα για την συμμετοχή του σωματείου στις εορταστικές εκδηλώσεις για  την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, μια που ο κλάδος του Εμπορίου είναι γεμάτος από εργαζόμενες γυναίκες, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την κάλπικη “ελευθερία” και “ισότητα”, τις “ίσες ευκαιρίες” στην εργασιακή ζούγκλα, που χτίζουν και η σημερινή κυβέρνηση, πατώντας στο καλά στρωμένο έδαφος των προηγούμενων.


Με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων πάρθηκε η απόφαση και ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ , ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση, ενάντια στην εργοδοσία που τρίβει τα χέρια της για την απαλλαγή της από το «βάρος» της Κοινωνικής Ασφάλισης. Απεργούμε απέναντι στους εργατοπατέρες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, του ΕΚΘ που ανέλαβαν για μια ακόμα φορά να βγάλουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό κυβέρνησης - εργοδοσίας, παλεύοντας με νύχια και με δόντια να οργανωθούν η απεργοσπασία, η υπονόμευση της πάλης.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου