--!!! ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!--Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ---ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!--ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!.--ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ--ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ--ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!--ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ---ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ---ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!!-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ---ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ========-

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Κοινή ανακοίνωση για την απεργία ενάντια στο Ασφαλιστικό, το συνέδριο της ΓΣΕΕ και την Ημέρα της Γυναίκας

Κοινή ανακοίνωση για την απεργία της 18ης Φλεβάρη ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, το επικείμενο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στο Καβούρι αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μάρτη, εξέδωσαν τα Σωματεία Οικοδόμων, Τύπου - Χάρτου, Εμποροϋπαλλήλων, Λογιστών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Μετάλλου, Τροφίμων, Ξύλου, Τηλεπικοινωνιών και ΟΤΑ Θεσσαλονίκης. 
Καλούν σε κινητοποιήσεις την Τρίτη 25 Φλεβάρη το απόγευμα,
μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου θα υπάρχει απ' ευθείας σύνδεση με το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου, στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι Αττικής.
Επίσης, την Πέμπτη 27 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου για το Ασφαλιστικό.
Τέλος, το Σάββατο 7 Μάρτη μαζί με τους συλλόγους και τις ομάδες που ανήκουν στην Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλούν σε κινητοποίηση για την παγκόσμια μέρα της Γυναίκας στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή τους χαιρετίζουν τους χιλιάδες απεργούς που «ξεπέρασαν τις προβοκάτσιες της κυβέρνησης, την εργοδοτική τρομοκρατία, την ανοιχτή στήριξη της κυβέρνησης από την ηγεσία της ΓΣΕΕ και την απεργοσπαστική της στάση, που θα μείνει γραμμένη στις πιο μελανές σελίδες του συνδικαλιστικού κινήματος και συμμετείχαν μαζικά στις συγκεντρώσεις».
Επίσης υπογραμμίζουν πως «μαζικά, μαχητικά, θα επιδιώξουμε συνέδριο της ΓΣΕΕ ανοιχτό απέναντι στην εργατική τάξη όσα εμπόδια και να βάλουν. Ένα συνέδριο που θα αποτυπώσει τους πραγματικούς συσχετισμούς της κάθε παράταξης και όχι τη νοθεία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού» καθώς «το λόγο στα Συνδικάτα τον έχουν μόνο οι εργαζόμενοι».
Παράλληλα, πέρα από τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ αλλά και το Ασφαλιστικό, τα Σωματεία στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα σε συμμετοχή στην κινητοποίηση του Σαββάτου 7 Μάρτη, στις 10.30 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, μαζί με τους συλλόγους και τις ομάδες που ανήκουν στην Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η ανακοίνωση των Σωματείων

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς σε όλη την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, που ξεπέρασαν τις προβοκάτσιες της κυβέρνησης, την εργοδοτική τρομοκρατία, την ανοιχτή στήριξη της κυβέρνησης από την ηγεσία της ΓΣΕΕ και την απεργοσπαστική της στάση, που θα μείνει γραμμένη στις πιο μελανές σελίδες του συνδικαλιστικού κινήματος και συμμετείχαν μαζικά στις συγκεντρώσεις.
Οι απεργιακές συγκεντρώσεις έστειλαν μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν έχει την έγκριση των εργαζομένων για να υλοποιήσει το τερατούργημα που μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση από δικαίωμα σε εμπόρευμα, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, στέλνοντας τους εργαζόμενους στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών της Υγείας. Δε θα ανεχτούμε να παίζεται ο ιδρώτας μας σε χρηματιστηριακές λοταρίες, να "επενδύονται" οι συντάξεις με όρους χαμηλού - μεσαίου και υψηλού ρίσκου. Ο κόπος μας δεν είναι τζόγος!
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κάθε κλάδο να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, να αξιοποιήσουν κάθε μορφή πάλης να οργανώσουν νέα μεγάλη αγωνιστική κινητοποίηση.
Να παλέψουμε για να αποσυρθεί ο κατάπτυστος νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση, να μην περάσει ο σχεδιασμός για ασφαλιστικό με βάση τους τρεις πυλώνες του συστήματος Πινοσέτ, ένας μόνιμος μηχανισμός συντάξεων πείνας που τσακίζει τόσο τους σημερινούς συνταξιούχους όσο και τους νέους εργαζόμενους που εργάζονται με ευέλικτες μορφές εργασίας και κακοπληρωμένα.
Να αγωνιστούμε για Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι, παλεύουν ενάντια στην ολοκληρωτική επίθεση στην ασφάλιση, την υγειονομική περίθαλψη, τις νέες περικοπές στις συντάξεις, που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, η συνδικαλιστική μαφία της ηγετικής ομάδας της διοίκησης στη ΓΣΕΕ, οι καθοδηγητές του συνδικαλιστικού της Ασφάλειας (Συνέδριο του ΕΚΘ), οι συγχρωτιζόμενοι των ΜΑΤ και της Αστυνομίας (Συνέδριο Εργατικού Κέντρου Κατερίνης), ανακοίνωσαν συνέδριο οπερέτα για τις 25 του Φλεβάρη κομμένο και ραμμένο στις επιδιώξεις της εργοδοσίας.
Ένα "συνέδριο" λίγων ωρών στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο "Απόλλων" στο Καβούρι Αττικής, με διάρκεια τόσο - όσο χρειάζεται για να γεμίσει μία κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό, υπό την "προστασία" της κυβέρνησης και την άμεση επέμβαση της.
Εξήγγειλαν ότι αυτή την πρωτοφανή διαδικασία, θα εποπτεύει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων.
Το λόγο στα Συνδικάτα τον έχουν μόνο οι εργαζόμενοι.
Μαζικά, μαχητικά, θα επιδιώξουμε συνέδριο της ΓΣΕΕ ανοιχτό απέναντι στην εργατική τάξη όσα εμπόδια και να βάλουν.
Ένα συνέδριο που θα αποτυπώσει τους πραγματικούς συσχετισμούς της κάθε παράταξης και όχι τη νοθεία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Η μάχη που δίνουμε είναι μάχη ελπίδας. Αφορά τις ανάγκες της εργατιάς και θα τη συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί, μέχρι να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος.
Τα Σωματεία Θεσσαλονίκης στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα στη χτεσινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο ΕΚΘ, εκτός από τις ανακοινώσεις καταγγελίας του Συνεδρίου - παρωδία, αποφάσισαν και πήραν τις εξής πρωτοβουλίες:
  • Εξορμήσεις το πρωί στους χώρους δουλειάς τη Δευτέρα 24 Φλεβάρη και Τρίτη 25 Φλεβάρη για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους ότι την ίδια ώρα που κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν να ξεμπερδεύουν με το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ νοιάζεται μόνο να κρατήσει τις καρέκλες της για να συνεχίσει να παίζει το βρώμικο ρόλο της.
  • Κινητοποίηση την Τρίτη 25 Φλεβάρη το απόγευμα, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου θα υπάρχει απ' ευθείας σύνδεση με το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου, στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο "Απόλλων" στο Καβούρι Αττικής.
  • Κινητοποίηση την Πέμπτη 27 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου για το Ασφαλιστικό.
  • Το Σάββατο 7 Μάρτη μαζί με τους συλλόγους και τις ομάδες που ανήκουν στην Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλούν σε κινητοποίηση για την παγκόσμια μέρα της Γυναίκας στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.
  • Αναλαμβάνουν πολύπλευρες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις μπροστά στον αγωνιστικό εορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα καθώς έχουν συμφέρον να καταδικάσουν αυτούς που βάζουν πλάτη για να περάσει αυτή η πολιτική. Κάθε εργαζόμενος έχει συμφέρον στις 25 Φλεβάρη να καταδικάσει την εμπλοκή της κυβέρνησης, εργοδοσίας, των μηχανισμών καταστολής.
Στις 25 Φλεβάρη διαδηλώνουμε για γνήσιο Συνέδριο χωρίς νόθους, εργοδοσία και αστυνομία. Διαδηλώνουμε ενάντια σε όσους θέλουν να βάλουν στο χέρι το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου