ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 19.00 ΣΤΟ Ε.Κ.Θ
Εργαζόμενη, εργαζόμενε σε εμπορικά καταστήματα και αποθήκες,
Άνεργοι, νέοι και νέες,
Έχουμε βάλει στην άκρη τις ανάγκες μας, έχουμε ρίξει τις απαιτήσεις μας. Έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές το δρόμο της ατομικής λύσης, της ηττοπάθειας και που μας έβγαλε;
Ø Δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα, κατάργηση της μιας μέρας ξεκούρασης
Ø αμέτρητες απλήρωτες ώρες δουλειάς και μισθοί πείνας
Ø ελάχιστος ελεύθερος χρόνος για να δεις την οικογένεια σου, τους φίλους σου
Ø δουλειά λάστιχο, όσο και όποτε θέλει το αφεντικό, δεν ξέρεις τι ώρα θα πας και τι ώρα θα φύγεις
Ø ανακύκλωση εργαζομένων με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τα προγράμματα κατάρτισης
Η απεργία στις 14 Δεκέμβρη θα είναι η απάντηση μας, ότι δεν δεχόμαστε τη σφαγή μας. Δεν «τρώμε» το παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης.
Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που προετοιμάζονται να περάσουν, έχουν ως επίκεντρο νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες.
Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να κάνει πραγματικότητα έναν πάγιο πόθο της μεγαλοεργοδοσίας και να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων και τις εργατικές διεκδικήσεις, το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.
Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Οργάνωση και αγώνας η μόνη επιλογή μας.
Οργάνωση στο σωματείο σημαίνει εργαζόμενοι ενωμένοι, δυνατοί για να μπορούν να παλεύουν για κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα. Μαζικό, ταξικό σωματείο σημαίνει εργαζόμενοι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τη δική τους υπόθεση, για το δίκιο τους. Δεν περιμένουμε σωτήρες.
Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Πριν την κατάκτηση της Κυριακής Αργίας , του 8ώρου και μιας σειράς άλλων δικαιωμάτων υπήρχαν εργάτες που δούλευαν ήλιο με ήλιο, 12 και 14 ώρες τη μέρα, χωρίς διάλλειμα, χωρίς μέρα ανάπαυσης, για ένα κομμάτι ψωμί και αυτό για χρόνια.
Οι κατακτήσεις που είχαμε στο ωράριο, στους μισθούς, στην Ασφάλιση ήταν μετά από σύγκρουση, από αγώνα, πολλές φορές και αιματοβαμμένο.
Σήμερα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όσοι υπερασπίζονται αυτό το σύστημα μας λένε ότι αυτοί οι αγώνες είναι ξεπερασμένοι, σήμερα δεν υπάρχει εκμετάλλευση, γιατί δεν δουλεύεις με αλυσίδες, σήμερα υπάρχει ένα κοινό συμφέρον και πρέπει όλοι να κάνουμε θυσίες. Αλλά θυσίες για ποιον;
Να ξεχάσουμε τις μειώσεις μισθών και τις ατομικές συμβάσεις σε ένα σωρό επιχειρήσεις (MediaMarkt, Praktiker, Ikea, Intersport, Notos κ.α)
Να ξεχάσουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους που έμειναν στο δρόμο και εγκλωβισμένοι σε δικαστικές διαμάχες εξαιτίας του κλεισίματος επιχειρήσεων και που τις περισσότερες φορές τους ζητήθηκε να κάνουν θυσίες για να «σώσουν» την επιχείρηση ( Sprider, Ηλεκτρονική, Καρυπίδης, Φωκας, Ατλαντικ κ.α.)
Να ξεχάσουμε ότι μας έλεγαν να δεχτούμε τις 7 Κυριακές, γιατί είναι λίγες, δεν θα αυξηθούν, είναι για να τονωθεί η αγορά. Τώρα μας φόρτωσαν 32 Κυριακές….γιατί δεν γίνεται αλλιώς.
Φτάνει πια η κοροϊδία! Όλα τα μέτρα που έχουν περάσει και αυτά που έρχονται είναι ξεκάθαρα στήριξη στο μεγάλο κεφάλαιο, τους μεγαλέμπορους και τις πολυεθνικές.
Γιατί να παλέψεις, να οργανωθείς στο σωματείο;
Κάθε αγώνα που δίνει το σωματείο αφορά τα συμφέροντα κάθε εργαζόμενου, τα δικά σου. Για να μπορούν όμως, αυτοί οι αγώνες να έχουν αποτέλεσμα χρειάζεται να συμμετέχουμε όλοι. Να δημιουργηθούν εστίες αγώνα σε κάθε μαγαζί και αποθήκη. Να δημιουργηθούν σωματειακές επιτροπές που θα συζητάνε αιτήματα και θα οργανώνουν τον αγώνα κόντρα στο φόβο και την τρομοκρατία της εργοδοσίας.
Υπάρχουν παραδείγματα που οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο κατάφεραν να έχουν κατακτήσεις, να παρθούν πίσω απολύσεις, ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών κ.α.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.
Συλλογικά, μαχητικά και οργανωμένα παλεύουμε για :
Ø Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
Ø Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο
Ø Να έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι σταθερή και μόνιμη δουλειά, με σταθερό χρόνο εργασίας και Να μην δείξουμε καμία ανοχή στο απαράδεκτο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων που μας διαιρεί, μας καθιστά εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων με διαφορετικούς όρους εργασίας .
Ø Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Ø Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό - λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
Ø Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
Συνάδελφε,
Σε καλούμε να συμπληρώσεις την αίτηση εγγραφής στο σωματείο, να γίνεις ενεργό μέλος, να μπεις και εσύ στον αγώνα.
Θέλουν σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το κεκτημένο δικαίωμά μας να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των σωματείων, στην καθημερινή διεκδίκηση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.
Έλα και εσύ στη Συνέλευση του σωματείου σου, να γίνει συζήτηση, να ενημερωθείς και να σχεδιάσουμε την αντεπίθεση μας.
Τετάρτη 6 Δεκέμβρη, στις 19.00, στο Ε.Κ.Θ.
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ



Π.Α.ΜΕ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου