ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 1η ΜΕΡΑ

Χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, συνταξιούχοι και νεολαίοι συμμετείχαν στην μαχητική και μαζική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές κατέφτασαν στη Θεσσαλονίκη από όλη τη χώρα για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, η οποία έγινε στο πλαίσιο του Διημέρου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων.
Αποφάσεις συμμετοχής στη διαδήλωση έλαβαν 114 συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων 12 Ομοσπονδίες και 8 Εργατικά Κέντρα.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους και τους γύρω δρόμους που πλημμύρισαν από τον κόσμο. Ακολούθησε πορεία προς το ΝΑΤΟικό στρατηγείο, με τα συνθήματα να αντηχούν σε όλη την πόλη.

Η πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Zeljko Veselinovic, πρόεδρο της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης SLOGA της Σερβίας, εκ μέρους όλων των ξένων αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στο Διήμερο.
Ο συνδικαλιστής υπενθύμισε την αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ και των εργαζομένων της Ελλάδας το 1999 κατά τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη χώρα, αλλά και το επόμενο διάστημα. «Θέλουμε να δουλεύουμε και να ζούμε από τη δουλειά μας. Εμείς οι εργάτες είμαστε αδέρφια ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή χρώματος και αυτό θα ισχύει πάντα. Κανείς δεν θα μας υποτάξει. Είμαστε πιο δυνατοί και δεν θα μας νικήσουν ποτέ», είπε μεταξύ άλλων.

 Χαιρετισμός του Γιώργου Μαυρίκου 
Τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας μετέφερε στη συγκέντρωση ο Γιώργος Μαυρίκος, γενικός γραμματέας της. Τόνισε πως η ΠΣΟ με 92 εκατομμύρια μέλη σε 126 χώρες δρα σε κάθε γωνία του πλανήτη για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό ο Γ. Μαυρίκος αναφέρθηκε σε μια σειρά πρωτοβουλίες που οργανώνει η ΠΣΟ το επόμενο διάστημα, καθώς και στο καθήκον της ενίσχυσης της ταξικής γραμμής και αντίληψης στο διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα. «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε» ήταν το κάλεσμα στο οποίο κατέληξε. Δείτε εδώ βίντεο.
 
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συναυλία στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο έφθασε η πανελλαδική μαζική μαχητική πορεία του ΠΑΜΕ όπου οι διαδηλωτές με δυνατά συνθήματα καταγγέλουν την δολοφονική πολιτική των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ που αιματοκυλούν τους λαούς.
Οι διαδηλωτές διαδηλώνουν μπροστά από την πύλη του Στρατηγείου και τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα είναι: «Οι φαντάροι είναι του λαού, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά», «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές», και «Κρίση πολέμοι ξεριζωμός αυτός είναι ο καπιταλισμός». 
Επίσης, το σύνθημα «με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά», δεσπόζει στα πανό των συνδικάτων, σε μπλουζάκια.
Η συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων απ όλη τη χώρα μαζί με συνδικάτα και συνδικαλιστές από την Τουρκία, την Σερβία, τη Συρία, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, την Ιταλία, την Κύπρο αλλά και η παρουσία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας δίνουν το μήνυμα των διεκδικήσεων για τη συνέχεια.
  • Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων.
  • Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
  • Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.
Υπενθυμίζεται ότι το Νατοϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, είναι ένα από τα Στρατηγεία Δομής Δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Είναι ένα από τα Εθνικά Χερσαία Στρατηγεία και έχει πολυεθνική στελέχωση, λειτουργούν μέσω μνημονίων συνεργασίας. Αυτά χρηματοδοτούνται από τους εθνικούς προϋπολογισμούς των κρατών που εδρεύουν.
Τα συγκεκριμένα στρατηγεία είναι «Υψηλής Ετοιμότητας, έχουν ρόλο ανάπτυξης για συμμετοχή σε Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης και πέρα από τη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα στρατηγεία υπάρχουν σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης όπως στο Μιλάνο, στη Βαλένθια, στην Κωνσταντινούπολη, στο Στρασβούργο κ.α.
 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ 

 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΓΑΝΤΟΠΑΝΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

 Το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο συνεχίζεται αύριο με τη Διεθνή Συνάντηση Συνδικάτων και Συνδικαλιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου