ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ               ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες
Στο Εμπόριο, τις Υπηρεσίες, την Καθαριότητα.

Την προηγουμένη συγκυβέρνηση της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ την διαδέχτηκε η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όμως μαζί με την παλιά κυβέρνηση δεν έφυγαν και τα προβλήματα μας.

Αυτά όπως και προεκλογικά επισημαίναμε είναι εδώ και μεγαλώνουν. Πριν από όλα είναι εδώ ο βασικός και κύριος αντίπαλος μας. Η μεγάλη ντόπια και ξένη εργοδοσία, τα μονοπώλια.

-Είναι εδώ και συνεχίζεται η προσπάθεια της εργοδοσίας των ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ να μειώσουν τους μισθούς των <<υψηλόμισθων>> εργαζόμενων υπό την απειλή της απόλυσης.

-Είναι εδώ με την συνέχιση της μεγαλοεργοδοσίας του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ να απολύει τους παλιότερους εργαζόμενους και να τους αντικαθιστά από νεότερους που αμείβονται με 511 εύρο και με εργαζόμενους μερικής απασχόλησης.

-Είναι εδώ οι απολύσεις εργαζομένων με σταθερό 8 ωρο σε s/m και επιχειρήσεις και η αντικατάσταση τους από εργαζόμενους με ελαστικές και προσωρινές μορφές απασχόλησης.

-Είναι εδώ οι απολυμένοι απλήρωτοι εργαζόμενοι των s/m <<ΛΑΡΙΣΑ>>-   <<ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ>>  κ.α

-Είναι εδώ με την πρόταση απαίτηση της εργοδοσίας (Ε.Σ.Ε.Ε) να επανέλθει μεν σταδιακά ο μισθός της εθνικής συλλογικής σύμβασης στα 751 ευρώ υπό τις εξής όμως προϋποθέσεις A) να έρθουν οι μισθοί της κλαδικής σύμβασης σε αυτά τα επίπεδα.
Β) Να μειωθούν η και να απαλλαγούν εντελώς οι εργοδότες από τις εισφορές στα ασφαλιστικά μας ταμεία.
Γ) Να επιδοτείται το σύνολο του μισθού του νεοπροσλαμβανόμενου από τον ΟΑΕΔ.
Δ) Να μειωθεί ακόμα περισσότερο η φορολογία των επιχειρήσεων.

-Είναι εδώ με την συνεχιζόμενη απαίτηση των εργοδοτών για πλαστικοποίηση των ωραρίων εργασίας και την δουλειά τις Κυριακές καθώς και με την άρνηση της κυβέρνησης να ακυρώσει τους προηγούμενους νόμους και τις ρυθμίσεις και να  κατοχυρώσει με νόμο την κυριακάτικη αργία

Συναδέλφισσες  Συνάδελφοι

Η πλειοψηφία της ομοσπονδίας αντί να δει την πραγματικότητα αυτή και να παρέμβει για την λύση των προβλημάτων χαιρετίζει την νέα κυβέρνηση και τις ελάχιστες εξαγγελίες της για την διαχείριση της ακραίας φτώχειας.
Μας παροτρύνει να ξεχάσουμε όσα χάσαμε στους μισθούς, τα επιδόματα, τις συντάξεις, και όλα τα άλλα που φόρτωσαν στις πλάτες μας και οι κυβερνήσεις και οι ίδιοι οι οποίοι συμφωνήσαν και συνυπέγραψαν με τους εργοδότες για παράδειγμα στην μείωση των κλαδικών μισθών.

Η γραμματεία εμπορίου και υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων (κλαδικά και επιχειρησιακά):

Να συνεδριάσουν ,να συζητήσουν τις εξελίξεις και την νέα κατάσταση και να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζόμενων (περιοδείες ,συσκέψεις ,γενικές συνελεύσεις ,συγκεντρώσεις )
Άμεσα και χωρίς καμία αναμονή και χωρίς αυταπάτες εκεί που συνεχίζονται οι απολύσεις ,οι μειώσεις μισθών ,η απληρωσιά ,η καταστρατήγηση των ωραρίων, η επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, να οργανώσουν την δράση τους απέναντι στην εργοδοτική επίθεση, απαιτώντας από κυβέρνηση και τους άλλους κρατικούς φορείς παρέμβαση για την λύση τους.

Να συσπειρωθούν στην γραμματεία εμπορίου υπηρεσιών του ΠΑΜΕ όχι μονό για να διεκδικήσουμε τις απώλειες που είχαμε την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης,  σε πείσμα όσων μας καλούν να τις ξεχάσουμε αλλά και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν ,την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, κόντρα και εναντία σε όλους όσους θέλουν να συμβιβαστούμε με την μιζέρια των μισθών και των συντάξεων πείνας ,της μερικής απασχόλησης, της ανεργίας  και τελικά της μισοζωής.

4 σχόλια:

 1. Οι κυβερνήσεις φεύγουνε,
  Η εξουσία μένη!!!!
  Εξουσία = οι μεγάλες επιχειρήσεις του εμπορίου και όχι μόνο
  ΔΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι βάσεις φεύγουν ( Α. Παπανδρέου )
  Έμειναν για 20 χρόνια ακόμα .
  Τέλος του μνημονίου ( Α. Τσίπρας )
  Θα μήνη για πόσο;
  Αντωνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το βίντεο είναι παλιό, κάποιοι λείπουν
  ( Τσίπρας, Βαρουφάκης, Βαλαβάνη κλπ.. κλπ )
  Σε νέο βίντεο σίγουρα θα είναι!!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=01lMmhouXuo&spfreload=10
  ΔΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΣΑΤΣΟΙ και Χωροφυλάκοι ο τίτλος
  Παραλλαγή από ρεμπέτικο πολύ καλό, το βίντεο είναι πολιτικοποιημένο. Συμφωνώ για τους νέους που λείπουν.
  αντωνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή