-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-!!! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 7.00ΜΜ !!!- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ !! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967 !! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ !!! ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ..!!! ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ---====-

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Π.Α.ΜΕ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ- ΥΠΗΡΕΣΙΩ

Για την τελευταία ανακοίνωση της ΟΙΥΕ
Με μια ανακοίνωση-μνημείο υπόκλισης στη μεγαλοεργοδοσία, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) δίνει μαθήματα υποταγής στους εργαζόμενους, προσαρμογής στις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας και πυρόσβεσης διεκδικήσεων, φτιασιδώνει με τον πιο άκομψο τρόπο τη δράση των μεγάλων επιχειρήσεων στο εμπόριο.
Όταν τα μονοπώλια μιλάνε με ευαισθησία για τους εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι πρέπει να ψάχνουν την τσέπη τους. Όταν μιλάνε οι άνθρωποι των επιχειρηματικών ομίλων, οι εμποροϋπάλληλοι θα πρέπει φυλάγονται διπλά.
Η κλαδική συλλογική σύμβαση που αναφέρει η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ πως υλοποιείται στον κλάδο του εμπορίου, αποτελεί πρόκληση για χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους που αποτελούν τη βάση των κακοπληρωμένων εργαζόμενων στη χώρα μας, με απλήρωτες υπερωρίες, με μαύρη εργασία, με ακανόνιστα και ευέλικτα ωράρια, με πλήρη εντατικοποίηση. Είναι κλάδος που έχει δεχτεί ισχυρές μειώσεις μισθών τα προηγούμενα χρόνια με την ευθύνη της ΟΙΥΕ, με πλήθος ενοικιαζόμενων εργαζόμενων που αμείβονται με 200-300 ευρώ.
Η δε συμμαχία με τους ιδιοκτήτες των super market, είναι δομημένη πάνω στην αποθέωση των στόχων της αιματοβαμμένης ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, στηρίζεται πάνω σε αντιθέσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι συμμαχία με τμήματα του εμπορικού κεφαλαίου που έχουν πρωταγωνιστήσει στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στην επέκταση της μερικής απασχόλησης.
Τώρα μέσω ανακοινώσεων εμφανίζονται ως δήθεν «υπερασπιστές της Κυριακής αργίας». Όταν και όποτε μιλούν για Κυριακή αργία, το κάνουν με κριτήριο τα κέρδη τους. Κανένας καημός δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους και για τη ζωή τους. Την κερδοφορία και τη θέση τους στον ανταγωνισμό προασπίζονται. Αυτό άλλωστε αναφέρουν και στις πρόσφατες ανακοινώσεις τους. Ότι εφόσον ο ανταγωνισμός επιβάλει το άνοιγμα των καταστημάτων, θα ακολουθήσουν όλοι κατά σειρά. Σε αυτούς τους ανταγωνισμούς προσπαθεί να σύρει η ΟΙΥΕ τους εμποροϋπαλλήλους, να τους μετατρέψει σε ουρά των εργοδοτών, έρμαια στις επιχειρηματικές διαφορές τους.
Η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο της μεγαλοεργοδοσίας, σπλάχνο από τα σπλάχνα της. Με την τελευταία ανακοίνωση παίρνουν επάξια τη θέση των πληρωμένων διαφημίσεων των εργοδοτών των super market, τους γλυτώνουν από ένα επιπλέον κόστος. Δημιουργούν και θεμελιώνουν ως κριτήριο στους εργαζόμενους το διαχωρισμό ανάμεσα σε καλούς και κακούς εργοδότες.
Όποιο όνομα κι αν έχει ο επιχειρηματικός όμιλος, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να διαχωρίζουν τις διεκδικήσεις τους από τα συμφέροντα των επιχειρηματιών. Οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον να οργανωθούν, να αλλάξουν τους συσχετισμούς και να διώξουν τους ανθρώπους των μεγαλεμπόρων από τα συνδικάτα. Έχουν συμφέρον να δυναμώσουν τον αγώνα και την κοινή δράση με όσους βρίσκονται κάτω από την μπότα των μονοπωλίων, των επιχειρηματικών ομίλων. Να δυναμώσει ο συντονισμός και η δράση με τους αυτοαπασχολούμενους για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου