ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ


Μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, 24 Ιούνη, 1 μ.μ. πλ. Αριστοτέλους
Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο
χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!
Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει θεατής. Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας. Η κυβέρνηση συνεχίζοντας και το έργο των προηγούμενων μπλέκει τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.
Πόλεμος μέσα-πόλεμος έξω
Την ώρα που τσακίζει τους μισθούς, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που κόβει το επίδομα ανεργίας και το ρεύμα σε φτωχά σπίτια, δίνει 4 δισ. κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ, το υψηλότερο ποσοστό ευρωπαϊκής χώρας.
Το κυνήγι του κέρδους και το ποιος θα υπερισχύσει στους ανταγωνισμούς τους είναι η αιτία και για το σμπαράλιασμα των δικών μας δικαιωμάτων, της ζωής μας αλλά και για το αιματοκύλισμα ολόκληρων λαών.
Η κυβέρνηση συμμετέχει δραστήρια στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, λαμβάνοντας μέρος σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, «γη και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών. Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο έχει συγκεντρωθεί πρωτοφανής όγκος πολεμικών πλοίων και φονικών μηχανών κάθε είδους. Από τη Σούδα φεύγουν οι πύραυλοι που βομβαρδίζουν τις άλλες χώρες.
Οι λαοί να εναντιωθούν στα σχέδια των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεών τους και σε σύγκρουση με την εμπλοκή ΕΕ και ΝΑΤΟ να χαράξουν δρόμο προς το δικό τους συμφέρον ενάντια στον εθνικισμό και τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
68 χρόνια ΝΑΤΟ, χούντες-πόλεμοι-τρομοκρατία!
Όπου πηγαίνει το ΝΑΤΟ σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή. Βάζει τους λαούς τον ένα ενάντια στον άλλο. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Η ιστορία του είναι γεμάτη πολέμους, χούντες και τρομοκρατία των λαών.
Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας για τη χώρα μας, όπως αναφέρουν οι κάθε είδους κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως πρόσημου. Το βλέπουμε από την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, από τις τωρινές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ. Οι συνεχείς και αυξημένες παραβιάσεις που καταγράφονται στο Αιγαίο, έχουν την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Καταδικάζουμε τον πόλεμο και κάθε ιμπεριαλιστική παρέμβαση.
Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να ακουστεί δυνατά η φωνή μας στις 24 του Ιούνη ότι εμείς δεν συμφωνούμε, δεν συναινούμε με τα σχέδια της κυβέρνησης. Δεν θα γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας κρέας στις μηχανές τους.
Στηρίζουμε τις αντιδράσεις φαντάρων από αρκετά στρατόπεδα της χώρας που μέσω επιστολών εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων στους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και την άσκηση "Noble Jump" που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή μας
Αυτές οι αντιδράσεις πρέπει να πυκνώσουν, να πολλαπλασιαστούν. Να πάρουμε αποφάσεις μέσα στους χώρους δουλειάς για καταδίκη του πολέμου και των σχεδιασμών της κυβέρνησης. Να παλέψουμε για την Πανελλαδική κινητοποίηση στην οποία θα συμμετέχουν επίσης Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα από όλη την Ελλάδα και συνδικαλιστές από τα Βαλκάνια και χώρες της ευρύτερης περιοχής.
Αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο για:
· Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
· Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
· Καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.
· Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
· Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
· Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.
· Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.
· Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.
Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον με τους εκμεταλλευτές τους,
                                     ούτε στην ειρήνη ούτε στους πολέμους τους
Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς.
Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, με τους λαούς να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.
Αυτή είναι η ζωή που μας ανήκει!
Αλληλεγγύη το όπλο των λαών
Έλα στη συνέλευση του σωματείου
την Παρασκευή 16 Ιούνη, στις 6.00μ.μ, στο Ε.Κ.Θ
με θέμα την προετοιμασία της κινητοποίησης και
ποια πρέπει να είναι η στάση των εργαζομένων μπροστά στις εξελίξεις.
Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας. 

http://emporoupallilos.blogspot.gr/2017/06/blog-post_18.html

 http://emporoupallilos.blogspot.gr/2017/06/blog-post_11.html

 http://emporoupallilos.blogspot.gr/2017/06/blog-post_8.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου