ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΕΕΔΥΕ


Θανάσμος κίνδυνος οι πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ και η προθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
    Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η οποία ήταν και συνάντηση των επικεφαλής των κρατών-μελών της λυκοσυμμαχίας, συνέχισε στη ρότα της Βαρσοβίας.
    Παρά τις αντιθέσεις συμφερόντων των ιμπεριαλιστών, έγινε ένα ακόμα βήμα με αποφάσεις που συνιστούν θανάσιμο κίνδυνο για τους λαούς και ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν τον εγκληματικό χαρακτήρα του ιμπεριαλιστικού οργανισμού. Συγκεκριμένα αποφάσισαν:
  • Ολοκλήρωση - με επιτάχυνση κινήσεων σε όλα τα επίπεδα - της εφαρμογής των επικίνδυνων αποφάσεων της 27ης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία τον Ιούλη του 2016, την ενίσχυση των Νατοϊκών δυνάμεων σε όλη τη γραμμή από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, συνδυασμένα με την εγκατάσταση της "αντιπυραυλικής ασπίδας" στο πλαίσιο του επικίνδυνου ανταγωνισμού με τη Ρωσία.
  • Ενίσχυση της Νατοϊκής εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία με συμμετοχή στον συνασπισμό των κρατών που με επικεφαλής τις ΗΠΑ αιματοκυλάνε το λαό της Συρίας για την ικανοποίηση των δικών τους στρατηγικών συμφερόντων.
  • Την απαίτηση για υπέρογκες Νατοϊκές δαπάνες με επίτευξη του στόχου του 2% του ΑΕΠ για όλα τα κράτη - μέλη.
  • Τη στρατιωτική παρουσία με δυνάμεις του ΝΑΤΟ, στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο.
  • Τη συνέχιση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης σε Αφγανιστάν και Ιράκ.
    Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παραπλανηθούν από τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα περί ''πάταξης της τρομοκρατίας'' και της εγκληματικής οργάνωσης του ''Ισλαμικού Κράτους'' ή δήθεν για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.
    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξέφρασε -με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα- την ετοιμότητά της για ανάληψη αναβαθμισμένων ρόλων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Επιβεβαίωσε -ακόμα μια φορά- πως η άλλη όψη της πολιτικής που τσακίζει μισθούς - ημερομίσθια - συντάξεις - εργατικά δικαιώματα και συνθλίβει τις όποιες "κοινωνικές" δαπάνες, είναι η αξιοποίηση του «γεωστρατηγικού βάρους» της Ελλάδας σε όφελος των μονοπωλίων.
    Προς επίρρωση των παραπάνω, λίγες ώρες μετά τη Σύνοδο, ανακοινώνεται από το ΓΕΕΘΑ ότι στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από Αλβανία, Βρετανία, Ισπανία, θα διέλθουν από τη Βόρεια Ελλάδα για να συμμετάσχουν στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Noble Jump», που θα διεξαχθεί στη Ρουμανία από τις 6 έως τις 14 Ιούνη. Στην άσκηση θα λάβουν μέρος συνολικά 4.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από Αλβανία, Βουλγαρία, Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Λετονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία και Πολωνία
    Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση παρέχοντας υπηρεσίες ''φιλοξενούντος έθνους'', με διοικητική μέριμνα, υποδομές μεταφορών, συγκοινωνιών και τηλεπικοινωνιών.
Όλα τα παραπάνω υπογραμμίζουν την ανάγκη επαγρύπνησης - ετοιμότητας και ενίσχυσης του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα.
    Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, συμμετείχε με αντιπροσωπεία της στη διεθνή διάσκεψη του ΠΣΕ στις Βρυξέλλες και στην κινητοποίηση ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος των λαών.
    Συνεχίζει την αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική της δράση με την Παγκρήτια κινητοποίηση που πραγματοποιείται στις 27 και 28 Μάη στη Σούδα ενάντια στην παρουσία και τη δράση της Νατοϊκής βάσης.
Απαιτούμε:
  • Την αποχώρηση της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πολέμους και επεμβάσεις.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωνατοϊκές βάσεις και τα στρατηγεία.
  • Την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Δεν έχουν θέση στη χώρα μας οι ΝΑΤΟϊκοί μακελάρηδες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΝΑΤΟ στο πλαίσιο του ανταγωνισμού του με τους άλλους ιμπεριαλιστές για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων διακίνησης του εμπορίου, εντείνει την πολεμική προετοιμασία του και διοργανώνει τις επόμενες μέρες άσκηση «Noble Jump» στη γειτονική Ρουμανία.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τα μνημόνια που έχουν υπογράψει οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, παράλληλα με την όποια συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην άσκηση, παραχωρεί ελληνικό έδαφος και υποδομές προς τα ξένα στρατεύματα, προκειμένου να προωθηθούν στον τελικό προορισμό τους.
Ο λαός μας έχει σχετικά πρόσφατη πείρα από την διέλευση ξένων στρατευμάτων μέσα από την χώρα, που συνέβαλλαν στον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας! Από την άλλη πλευρά τα στρατευμένα παιδιά της χώρας και τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων δεν επιτρέπεται να γίνονται συνοδοί – θεραπαινίδες των νατοϊκών μακελάρηδων στο Ελληνικό έδαφος, ούτε έχουν καμιά δουλειά εκτός συνόρων! Μόνη αποστολή τους είναι η υπεράσπιση των συνόρων και η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Η ΚΕΘΑ καλεί τα μέλη της και όλους τους απόστρατους να πάρουν μέρος στις κατά τόπους κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν από το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα, εναντίον της νέας αυτής κυβερνητικής επιλογής. Πρόκειται για μία ακόμη  βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς! Η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι τεράστια!

27/5/2017
Η γραμματεία της ΚΕΘΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου