ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ..!!! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!! ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ--ΣΣΕ--ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ --!!!ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ --ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ----ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ- ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ--ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ-ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ---ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ---ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ----ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ--ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ--ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ---- ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ --ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ -- ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !-====-

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017


Κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στον πόλεμο και την εκμετάλλευση
    Με σύνθημα «Εργατική Πρωτομαγιά 2017: Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, προσφυγιά και πόλεμο» να κοσμεί την κεντρική εξέδρα ξεκίνησε η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.
    Από τις 10 το πρωί συνδικάτα και κλαδικά σωματεία με τα πανό τους πήραν τη θέση τους στο χώρο της συγκέντρωσης στο Άγαλμα του Βενιζέλου. Ξεχωρίζει η παρουσία της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης καθώς και του Συνδέσμου Παλαιστινίων Βόρειας Ελλάδας, ενώ συμμετέχουν με μαζικά μπλοκ δυνάμεις της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.
    Η συγκέντρωση άνοιξε με εργατικά τραγούδια από μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγο.
Από το βήμα διαβάστηκε μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, που δίνει τη μάχη απέναντι στη βαρβαρότητα του κράτους του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών που το στηρίζουν.
Ο Κώστας Κατσιμένης από το Συνδικάτο Βιομηχανικού Επισιτισμού διάβασε στους συγκεντρωμένους το ψήφισμα  για τις απολύσεις στον «Ζούρα». Χαιρετισμό απηύθυνε ο Άρης Μερκενίδης, Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά ενώ η Γαρυφαλλιά Καλαμαρά, πρόεδρος της Ένωσης Εμπορουπαλλήλων Θεσσαλονίκης διάβασε την διακήρυξη συνδικάτων και συνδικαλιστών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
    Στην κεντρική ομιλία ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγωνιστικό συναγερμό. Όπως είπε ανάμεσα σε άλλα, «η λαϊκή πάλη για να μην περάσουν τα μνημόνια της λαϊκής χρεοκοπίας συνδέεται αναπόσπαστα με την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Το ΝΑΤΟ αποτελεί ένα ισχυρό στρατιωτικό όπλο και της ελληνικής πλουτοκρατίας. Δεν το χρησιμοποιούν μόνο για να χαράζουν τα σύνορα των χωρών όπως τους συμφέρει, το χρειάζονται και είναι έτοιμοι να το χρησιμοποιήσουν κατά λαών χωρών του ίδιου του ΝΑΤΟ».
Τόνισε επίσης:
 «Απευθύνουμε γι' αυτό κάλεσμα οργάνωσης και ανόδου των αγώνων, κλιμάκωσης της πάλης με επίκεντρο τους εργασιακούς χώρους σε κάθε κλάδο, με συντονισμό και αλληλεγγύη. Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα, ενημέρωσης και προετοιμασίας των εργαζομένων μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις, για να δοθεί μαζική, μαχητική η απεργιακή απάντηση στη νέα ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύουν στη ζωή μας».

Στη συνέχεια ξεκίνησε δυναμική πορεία, προς το Μνημείο των Καπνεργατών, που έπεσαν στη μεγάλη απεργιακή μάχη του Μάη του '36, όπου θα κατατεθούν στεφάνια.









1 σχόλιο:

  1. Τιμάμε όλους τους νεκρούς του Εργατικής τάξης.
    Τους Νεκρούς του Σικάγο (1η Μαΐου του 1886 )
    Τους Νεκρούς του Μάη του 1936 ( 9 Μαη 1936 )
    Του 200 της Καισαριανής (1η Μαΐου του 1944 )

    Που κάνανε την πρώτη έφοδο στον ουρανό.

    Συνεχίζουμε τον αγώνα για βήματα προς τον Τελικό στόχο με ενίσχυση παντού της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ με ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ στις διαφορετικές απόψεις μέσα στον λαό και αμείλικτο αγώνα χωρίς έλεος στους ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ κάθε αποχρώσεις για προσωρινά μέτρα ανακούφισης με στόχο την ΕΞΟΔΟ από την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μακριά από οποιαδήποτε κυβέρνηση όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους
    ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
    Καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή